Hvorfor jeg valgte...

Koffor æ valgte BI

Mitt navn e Andrea Drevvatne Hugvik, æ e 22 år og kommer fra Bodø. For tia studer æ mitt andre år på Internasjonal Markedsføring ved Handelshøyskolen BI - campus Oslo.

Æ har alltid vært en person som tiltrekkes av opplevelsa. Det å kunne reis, møt nye menneska og opplev språk og kultur har alltid stått øverst på lista. Samtidig har æ hatt et øye for bilde og motiv. Kreativitet og utforming e noe æ lenge har vært genuint interessert i.

Den dagen du går ut av videregående skole e det mange tanka og ulike retninga som drar i dæ. Ka skal æ bli? Spørsmålet e vanskelig - du må ta en avgjørelse på egenhånd.

Du tenk på vennan dine her hjemme, det livet du lev akkurat nu, og har lyst til å bli i denne fasen fordi det e trygt. Det å gå ut av komfortsona, og stå på sine egne bein e skremmanes.

Når æ flytta hjemmefra va æ redd. Redd for å gå glipp, redd for å mistrives og redd for å ikke få nye venna. Å bosett sæ i en ny by, der du ikke e kjent - det e skummelt.

Min første dag på BI va fylt med store forventninga. Hadde æ valgt riktig?
BI va en stor skole, mye større enn Bodø VGS som æ kom fra. Du kan egentlig aldri vær helt sikker på et valg, men i sekundet æ så kor mye en student kan oppnå på bare et år, da visste æ det. Æ va på rett sted.Det å studer e så mye mer enn bare bøker. Det å studer på BI har gitt mæ så enormt mye. Æ har blitt rik på kunnskap om livet. Æ har møtt mine beste venna. Æ har fått muligheten til å ta en del av SBIO, studentforeninga på BI. Æ har turt å vær mer enn bare student.

I skrivanes stund sitt æ som PR-ansvarlig for linjeforeningen IM og SBIO Kroa. Æ e også stolt ambassadør for INSPIRE, som e et av de største studentdrevne prosjektan i Skandinavia. Alt dette på kun ett år. Æ får mulighet til å test teori i praksis, og vær kreativ i mine utforminga. Det å engasjere sæ utenom det faglige gir dæ en grunn til å stå opp om morran og føl at du yt noe ekstra – ikke bare for dæ sjøl. Det e lærerikt og du sitt igjen med så mye erfaring.

Når du tar første steget, det e da døran åpnes. Æ flytta fra lille Bodø, begynte på BI og nu e mulighetan så stor. Om et halvt år flytta æ til utlandet. Æ har muligheten til å studer og opplev et anna land for et helt år. Kor kult e ikke det? Og det beste av alt e at æ får mulighet til å gjør det med mine beste venna i ryggen. Vi står sammen om det - vi løfta hverandre opp.

I løpet av ditt første år på BI får du delta på så mange spennanese eventa og bedriftspresentasjona, du får et møte med mulige framtidige arbeidsplassa, delta på studietur, tilegne dæ unik kunnskap og ikke minst møt fantastiske menneska. Du blir inspirert av å gå på ei skole som gir dæ så mye ekstra. Inspirert til å ta egne valg, og inspirert til å tørr.

Æ har vært der du er i dag, æ har tatt det valget. Det å studer Internasjonal Markedsføring gir dæ så utrolig mange muligheta, samtidig som du har BI og et nettverk bak dæ. Æ har fått muligheten til å kombiner mine største interessa med teori og gjør det til min studiehverdag. Ta en avgjørelse for din egen del, det e da du vil sitt igjen med de beste opplevelsan.