Kuleste jobben

Ildsjel i DNB

"Gjør du noe som gjør deg glad, så finner du tid til mer." Få tips og hør mer av Christoffer sin hverdag i DNB!

 • Navn: Christoffer Sapienza
 • Alder 😊: 27 år
 • Bor i 🗺️: Oslo
 • Selskap 💸: DNB
 • Stilling 💼: Prosjektleder Event
 • Arbeider med 🎯: Arrangerer kule ting
 • Studieprogram på BI 🎓: Ramlet innom sivøkstudiet noen år. Nesten en spesialisering i logistikk, og en fin variasjon av morsomme valgfag.
 • Favorittbank: Det er mange flinke folk rundt om i landet, men ingen er like flinke som gjengen jeg jobber med hver dag. Om jeg absolutt skal namedroppe flinke folk fra andre banker, så har jeg Tina Berggård, Christoffer Hernæs og Knut Anders Wangen ganske høyt oppe på lista (sorry til dere andre jeg eventuelt har glemt)!
 • Favorittsted i Oslo: Liker hele Oslo. Spesielt alle stedene 54 og 21 bussen kan ta deg.

Hva er dine arbeidsoppgaver?

I eventavdelingen til DNB gjør vi mye forskjellig. For øyeblikket jobber jeg med å hjelpe alle de flinke studentrådgiverne i banken til å både arrangere kule events samtidig som de skaper butikk. Samtidig som jeg holder i et frokostseminar vi skal ha med IKT-Norge, noe gøy rundt Stavernferstivalen, et stort arrangement i Arendal, og DNB NXT (ouff, bare å glede seg). Sånn bankmessig jobber jeg litt med noen av Norges kuleste festivalarrangører, for å finne ut hvordan vi sammen kan gjøre betaling enda smudere. Så har en veldig variert hverdag hvor det skjer mye gøy!

Startup-tips?

Ikke forelsk deg for mye i eget produkt, men inngå heller aldri kompromisser på produktets kvalitet. Du kan dog fint la deg inspirere av andre, og kopier alle mulige veksthacks med stolthet. Ser du noen har gjort en kul greie for å få flere følgere? Se og lær, og prøv din egen variant. Ser du noen legger opp til en type kundeservice som du (og kundene) liker? Se og lær, og prøv din egen variant. Man trenger ikke finne opp hjulet på nytt! Se for eksempel på gutta i Oslo Business Forum. De kunne nada om film, podcasts og blogg. På under to år er de blitt en av Norges fremste formidlere av gode budskap for endring, bare ved å lære av andre dyktige mennesker!

Har du noen tips til kommende studenter?

Skal du begynne på skole nå er det viktig at du tenker på tre ting:

 1. Hva som gir deg glede de neste hundre årene
 2. Hva som gir deg glede de neste tre til fem årene
 3. Hva du er aller best på.

Ikke tenk så mye på hva andre mener. Velg noe som vil gi DEG glede! Gjør du noe som gjør deg glad, så finner du tid til mer. Finner du tid til mer, så får du flere muligheter. Ta alle mulighetene du får, og så lenge man ikke dør så vil du sitte igjen med noe lærdom.

Det beste med å komme på jobb?

Nå skal jeg være så nerd å si at jeg liker jobben min så mye at jeg alltid har den med meg i tankene. Så det beste med å komme på kontoret er å se alle de andre som er enda trøttere enn meg på morgenen. Utover det så er det jo alltid hyggelig å møte de blide og morsomme kollegaene som gjør at tiden flyr fort.

Hva er neste trinn i karrieren din?

Vet ikke hvor glad sjefen blir om jeg snakker om ny jobb etter bare fem måneder i denne, men vet han er såpass kul at det burde gå greit. Et av målene jeg har er å levere så kule events at eventselskap tar kontakt for å lære. Hvem vet, kanskje man går den veien? Så kan man jo stille seg spørsmålet: hvorfor forlate banken? På tre år har jeg fått prøve meg i flere jobber, ene og alene takket være kollegaer og ledere som har trodd på meg. Jobbet med oppstartsbedrifter, digitalisering og open banking og nå event. Tror ikke du finner et annet sted i Norge som lar deg utvikle deg i akkurat den retningen du vil, så lenge du er flink og rekker opp hånda (rolig selvskryt der ja).

Hva savner du mest fra tiden på BI?

Bergensbaneløpet, Fadderullan, Næringslivsdagene og SHNAS. Studentforeningen med andre ord. Savner også PR-teamet og markedsavdelingen til BI hvor jeg jobbet «noen» år, men merker at nørden i meg også savner de gode inspirerende samtalene med faglige gærninger som blant annet Tor Haugnes, Nina Ronæs, Gorm Kunøe og Petter Gottschalk. Noen nevnt, men ingen glemt.