-
Kuleste jobben

Alvilde kapret drømmejobben i TV 2

Bilde av Alvilde og Solskjær

I fjor høst hadde jeg internship i TV 2 Sporten, og jeg har vært så heldig å få jobbe deltid der i ettertid ved siden av studiene. Tidlig i vår fikk jeg en ny overordnet - nemlig Alvilde Flaskerud – og det viste seg at hun også var en tidligere BI-student. Hun har gjort mye spennende siden hun fullførte graden sin på BI, og har nå fått fulltidsjobb i TV 2 Sporten. Der har hun ansvaret for sosiale medier og arbeidsdagene hennes byr på mye morsomt!

Kort om Alvilde:

  • 25 år og kommer fra Bergen.
  • Har en bachelorgrad i Internasjonal markedsføring fra BI Bergen.
  • Hele det tredje året på bacheloren var hun i New York på utveksling.
  • Ferdig våren 2016.
  • Nåværende jobb: Ansvarlig for sosiale medier i TV 2 Sporten.

 

Hvorfor valgte du BI da du skulle studere? Og hvorfor Internasjonal markedsføring?

Jeg valgte BI mye på grunn av linjen. Først begynte jeg på Markedsføring på UiA, men jeg hadde mange venner som gikk på BI. Blant annet gikk søsteren min der og jeg hørte så mye fint om miljøet. I tillegg ville jeg på utveksling i et helt år, og det var det nesten bare BI som tilbydde. Derfor byttet jeg til BI, og akkurat den linjen, etter et halvt år på UiA.

Hvordan var det å være et år i New York?

Det var veldig bra, og fordi jeg var der et helt år rakk jeg å bli ordentlig kjent med byen. Jeg klarte også å skaffe meg et internship mens jeg var der, noe jeg lærte mye av. Da jobbet jeg gjennom Innovasjon Norge en gang i uken over en lengre periode. Jeg fikk bli med på «Business kvelder» der nye idéer skulle bli solgt inn til investorer, og jeg jobbet da i selve investorselskapet.

Hvordan har karrieren din utviklet seg til der du er i dag?

For meg har det alltid handlet om å prøve ut mye forskjellig. Da studiene var over visste jeg ikke hva jeg egentlig ville gjøre, så min første jobb var i et event-byrå i Oslo. Det var veldig spennende, men det var veldig mye reising. Det var gøy en god stund, men etter hvert flyttet jeg tilbake til Bergen og startet i et markedsføringsbyrå. Der fikk jeg jobbe med salg mot bedriftsmarkedet. Det innebar at jeg var mye ute i møter med ledere og solgte inn idéer, en utfordrende og gøy jobb som jeg lærte mye av.

Etter en periode der begynte jeg i Gjensidige sitt kundesenter, og gikk med det egentlig litt tilbake i «stillingsnivå». Men jeg ønsket å bygge meg opp hos en stor merkevare, og det gikk ikke lang tid før jeg fikk mye ansvar. Senere ble jeg også teamkoordinator for et team på 14 personer. Jeg ble i Gjensidige i nærmere to år før drømmejobben i TV 2 dukket opp. Den var jeg så heldig å få, så nå er jeg her i TV 2!

Alvilde på TV2 Sport lokaletAlvilde på jobb i lokalene til TV 2 på MCB. Foto: Synne Knutsen.

Hvorfor bytte jobb?

Jeg trivdes godt i Gjensidige, men arbeidsdagen var veldig fastsatt. Det var en åtte til fire-jobb med lite fleksibilitet. Jobben jeg har i TV 2 nå er mye mer fleksibel, og samtidig mer knyttet til det jeg studerte. Jeg har alltid hatt lyst til å jobbe med sosiale medier og digital markedsføring. Samtidig synes jeg det er spennende å jobbe med kunderelasjoner og dialog med interessenter på sosiale medier, og det får jeg gjøre nå.

På hvilken måte har studiene på BI bidratt til din karriere?

Studiet, og særlig en del enkeltfag, var relevante for jobben i TV 2. I intervjuet fokuserte jeg på de mest relevante fagene og at jeg hadde vært på utveksling. Jeg hadde ikke så mye relevant erfaring, og dermed ble de relevante fagene en viktig faktor. Studiene gjorde meg også mye mer strukturert enn jeg var tidligere. Ved siden av hadde jeg flere deltidsjobber og var dermed nødt til å lære meg å prioritere tiden godt. Totalt sett føler jeg at studiene gjorde meg voksen.

Kort fortalt, hva gjør du i din nåværende jobb?

Jeg har ansvaret for de ulike kontoene til TV 2 Sporten på sosiale medier. Dette innebærer at jeg finner, redigerer og produserer innhold, samt tar avgjørelser på hva vi skal poste. Det er også viktig å samarbeide med redaksjonene i TV 2, både TV, web, reportere og alle som jobber med innhold i selskapet. Å jobbe med sosiale medier betyr at man alltid må være pålogget, men det er samtidig viktig for meg å huske at det ikke står om liv og død. Det må jeg si til meg selv jevnlig, for det er en jobb hvor man kunne jobbet døgnet rundt. Det er viktig å være realistisk og være fornøyd med å gjøre så godt man kan.

Hva er det beste med å jobbe i TV 2 Sporten, og i mediebransjen?

At jeg får gjøre akkurat det jeg liker å gjøre. Interessene mine for både sport og sosiale medier kobles sammen på en morsom måte, og jeg har det veldig gøy på jobb. Arbeidsmiljøet er også et stort pluss! Jeg trives med folkene rundt meg, og samtidig liker jeg at jeg får ansvar og tillit. På mange måter er jeg min egen sjef, selv om jeg naturligvis har ledere over meg også.

Mediebransjen er veldig spennende og det skjer noe nytt hele tiden, og det morsomme er at alt som skjer på jobb er gøy å holde på med. I går kveld skulle jeg for eksempel slappe av med en serie, men fant ut at jeg ville klippe en film i stedet. Et godt eksempel på hvor godt jeg liker jobben og bransjen min!

Hva savner du mest med studiehverdagen på BI?
Nå er det jo en stund siden jeg var ferdig, men i starten kjente jeg mye på savnet av det sosiale miljøet. Man treffer venner hver eneste dag, mens man må gjøre mer innsats selv for å holde på et sosialt nettverk når man har begynt å jobbe.

Alvilde på jobb med Northug

Alvilde på jobb i Voss under Ekstremsportveko 2019, med Petter Northug og TV 2-kollegaer. Foto: privat.

Har du noen karrieretips til nåværende BI-studenter?

Etter studiene var jeg veldig utålmodig, jeg ville oppnå mye med én gang. Men, man er nødt til å jobbe for det man ønsker. Man må ta noen «jalla-jobber» i begynnelsen for å komme en vei. Selv gjorde jeg mye forskjellig i starten, og det var helt vesentlig for å komme dit jeg er i dag. Ha litt tålmodighet, så dukker plutselig muligheten man venter på opp til rett tid. Husk også at å være på intervjuer er god og viktig trening, selv om du ikke skulle få jobben. Man må bare ville, og jobbe for å komme dit man vil. Ingenting skjer av seg selv!

TV 2 og mediebransjen er med andre ord en spennende karrieremulighet, som både Alvilde og jeg kan anbefale! På BI er det gode muligheter for internship i mediebransjen (eller en annen bransje du liker), les mer om det her: