Kuleste jobben

Gründer og daglig leder av Oslo Business Forum

Christoffer hadde i utgangspunktet planer om å starte i et revisjonsselskap etter endt utdannelse. Plutselig tok han en helomvending, og gikk inn i konferansebransjen.

 • Navn: Christoffer Omberg
 • Alder 😊: 25
 • Bor i 🗺️: Grün(d)erløkka
 • Selskap 💸: Oslo Business Forum
 • Stilling 💼: Daglig leder/gründer
 • Arbeider med 🎯:  Å utfordre etablerte tankesett og forretningsmodeller i norsk næringsliv
 • Studieprogram på BI 🎓: Økonomi og ledelse (siviløkonom)
 • Drømmeforedragsholderen:  Rachel Botsman, Oxford-professor. Var på Oslo Business Forum nylig. Aldri sett så gode tilbakemeldinger på en foredragsholder noen gang.
 • Det beste i startup-bransjen: Frihet, ansvar, fart og at man får masse utfordringer (på godt og vondt)

Hva er dine arbeidsoppgaver?

Mine arbeidsoppgaver er å lede et team på 12 (snart 14) og samle oss om en felles visjon og strategi for å nå målene våre. I Oslo Business Forum jobber vi med å utfordre etablerte tankesett og forretningsmodeller i norsk næringsliv og det er utrolig spennende.

Arbeidsoppgavene blir derfor veldig varierte, men for å lykkes i markedet vi befinner oss i, er vi helt avhengig av et godt nettverk. Jeg jobber derfor strukturert med å bygge relasjoner og gi verdi for de rundt meg. Dette har vært helt avgjørende for at vi har hentet inn verdenskjente foredragsholdere som Sir Alex Ferguson, Gary Vaynerchuk, Garry Kasparov, Randi Zuckerberg, CNN-reporter Richard Quest og så videre. Men jeg jobber også mye med kommunikasjon, markedsføring, partnere og økonomi.

Når visste du at du ønsket å satse i konferansebransjen med en økonomiutdannelse?

Det ble tatt veldig på sparket. Jeg har hele tiden sett for meg en karriere i konsulentbransjen og var fast bestemt på å starte i et revisjonsselskap etter endt utdannelse. Men så fikk vi muligheten til å hente inn Sir Alex Ferguson til Norge, så da tok jeg og min partner helomvending. På bare noen dager bestemte vi oss for å satse en halv million kroner hver og gå all-in på å starte opp Oslo Business Forum. Så det ble veldig spontant.

Har du noen tips til kommende studenter?

Så absolutt. Benytt tiden til å ha det gøy og ikke ta alt så utrolig seriøst. Studietiden blir antakeligvis den beste perioden i livet ditt. Det betyr ikke at du skal nedprioritere studiene og lesingen, men at du bør benytte tiden din til å engasjere deg i studentforeningen og til å ha det GØY. Ta deg noen øl på Kroa på torsdager og lev livet. Det er nå du har sjansen!

Det beste med å komme på jobb?

Menneskene jeg jobber med! Jeg får utrolig mye energi av å treffe på superengasjerte og dedikerte mennesker som legger ned sjelen sin i det de driver med. Så vet jeg at vi gjør en forskjell for svært mange. Og det driver meg!

Hva er neste trinn i karrieren din?

Neste trinn i min karriere er at jeg klarer å vise meg som en leder og gründer som ikke bare lykkes i oppstarten, men som klarer å ta steget fra en oppstartsbedrift til en etablert vekstbedrift.

Hva savner du mest fra tiden på BI?

3 høydepunkter fra tiden min på BI:

 • Intervjue Thomas Giertsen og Espen Eckbo i forbindelse med Næringslivsdagene foran et fullsatt Finn Øien
 • Da jeg fikk pressepass og dekket Fadderullan 2015 for studentavisen Inside
 • Et noe uklart minne fra et fjell i anledning Bergensbaneløpet

Så generelt; studentforeningen! Kjøøøøør da 🤙