Kuleste jobben

Interns får teste arbeidslivet i TV 2!

Bilde av Kristina og Amanda på TV 2 sport lokalet

Foto: Synne Knutsen.

På BI er vi så heldige å kunne velge et fag som heter «Internship» på femte semester. Ordet internship kan man forklare som et «fint ord for praksis», og handler om å få arbeidserfaring i en bedrift.

Mange har sikkert hørt fra venner som for eksempel studerer for å bli lærer eller sykepleier at de skal i praksis, og dette er på mange måter BIs versjon av dette.

Allerede tidlig på våren i det fjerde semesteret bør man tenke på hvor man ønsker å ha internship. Det er ikke slik at man blir plassert et sted, man må selv finne en arbeidsgiver. Dette vil man få god hjelp til av skolen.

Når man har skaffet seg et internship søker man på «Internship» som valgfag, og må legge med et enkelt motivasjonsbrev. På høstsemesteret jobber man to-tre dager i uken i bedriften og får 15 studiepoeng for dette. I løpet av semesteret skriver man en eksamensoppgave med valgfri (men relevant for internshipet) problemstilling, og har en muntlig eksamen rett før jul.

Kristina (22) og Amanda (22) har denne høsten internship i TV 2, og får dermed jobbe på Media City Bergen hvor TV 2 har hovedkontor. Kristina jobber i TV 2 Sporten og Amanda jobber i PR- og medieavdelingen. På BI tar de begge en bachelor i Markedsføringsledelse. Nå skal dere få høre litt om hvordan det er å være intern i TV 2!

Amanda på settet med to Skal vi danse deltakere

Amanda på jobb på en Skal vi danse-sending - her har hun fotografert Isabel Raad, Emilie «Voe» Nereng og Jørgine «Funkygine» Vasstrand. Foto: Amanda Garen.

Hvorfor ville dere ha internship i akkurat TV 2?

Kristina: TV 2 er jo en av Norges største merkevarer og når ut til veldig mange mennesker. Jeg tenkte det var interessant å se hvordan en slik bedrift jobber og få et innblikk i hverdagen der. I tillegg syns jeg det er gøy å få jobbe med et så spennende tema som sport.

Amanda: jeg søkte også fordi det er et så stort konsern og det er veldig mange muligheter.

Jeg snakket med folk som hadde hatt internship på BI tidligere, og fikk høre at andre som hadde vært i TV 2 var veldig fornøyde med det. Samtidig er det denne veien jeg ønsker å gå etter studiene, så det er fint å få teste det ut. Nå som jeg har vært her en stund må jeg også nevne at jeg syns det er gøy at jeg blir inkludert i så mange prosesser. Jeg blir faktisk spurt om hva jeg syns om aktuelle spørsmål, og det er en god «prøve og feile-kultur».

Kristina: også er det trygt å spørre hvem som helst her om hjelp!

Hva går arbeidsoppgavene deres ut på?

Kristina: jeg redigerer mye innhold og videoer til TV 2 Sportens sosiale medier. Jeg får jobbe med mye forskjellig sport, men det er aller mest fotballrelatert i forbindelse med Premier League og Champions League.

Amanda: min oppgave er å assistere pressekontaktene og hjelpe dem der det trengs. Jeg klipper og redigerer også til sosiale medier, og så har jeg fått være med på en TV-innspilling. Da dro jeg til Oslo og var med på Skal vi danse, en veldig gøy opplevelse!

Hva ser dere på som det beste med å ha internship?

Amanda: at man får prøve seg på en så stor arena, hvert fall her i TV 2, og at man får tillit og ansvar i arbeidsoppgavene. Man blir sparket ut i arbeidslivet på en annen måte enn i en «vanlig deltidsjobb». Det er jo dette vi studerer for å kunne gjøre, så det er gøy å få prøve ut!

Kristina: helt enig! Man får relevant arbeidserfaring, og noe av det jeg syns er best er at man får en veldig variert studiehverdag det halvåret. Man får bruke teorien i praksis og det blir et gøyere semester.

Amanda: det et veldig bra kurs av BI å ha! Syns også det er bra at vi både jobber i bedriften og samtidig har en skriftlig oppgave og muntlig eksamen. Det gjør at man får reflektert mye over arbeidet man gjør.

Internship hos TV2_2_crop.jpg

Hva har vært den største utfordringen?

Kristina: Det må nok være tidspresset. Ting kan ta litt tid her, og man må også være kreativ. Dette samtidig med at alt skal bli ferdig raskt kan være utfordrende. Særlig når man er en detaljorientert person og ønsker å gjøre alt nøyaktig.

Amanda: Må si meg enig der. Å utføre arbeidsoppgavene både raskt og bra nok. Man vil jo levere like bra som alle andre, jeg vil ikke være «bare en intern».

Kristina: Også er det jo alltid en utfordring å komme inn i en ny bedrift.

Amanda: Enig. Heldigvis har jeg blitt kjent med mange snille, hjelpsomme og flinke folk!