Kuleste jobben

Studenter i jobb

Er du usikker på hvilke jobber man kan ha ved siden av studiene, eller hvordan man kan kapre drømmejobben? Her kan du lese om hva et utdrag av hva våre studenter jobber med!

 • Navn: Christoffer Omberg
 • Studie: Økonomi og ledelse (siviløkonom) – campus Oslo
 • Alder: 25 år
 • Stilling: Daglig leder/grunder

 

Innhold i jobben

Mine arbeidsoppgaver er å lede et team på 12 (snart 14) og samle oss om en felles visjon og strategi for å nå målene våre. I Oslo Business Forum jobber vi med å utfordre etablerte tankesett og forretningsmodeller i norsk næringsliv og det er utrolig spennende. Arbeidsoppgavene blir derfor veldig varierte, men for å lykkes i markedet vi befinner oss i, er vi helt avhengig av et godt nettverk. Jeg jobber derfor strukturert med å bygge relasjoner og gi verdi for de rundt meg. Dette har vært helt avgjørende for at vi har hentet inn verdenskjente foredragsholdere som Sir Alex Ferguson, Gary Vaynerchuk, Garry Kasparov, Randi Zuckerberg, CNN-reporter Richard Quest og så videre. Men jeg jobber også mye med kommunikasjon, markedsføring, partnere og økonomi.

Hvordan fikk du jobben?

Det ble tatt veldig på sparket. Jeg har hele tiden sett for meg en karriere i konsulentbransjen og var fast bestemt på å starte i et revisjonsselskap etter endt utdannelse. Men så fikk vi muligheten til å hente inn Sir Alex Ferguson til Norge, så da tok jeg og min partner helomvending. På bare noen dager bestemte vi oss for å satse en halv million kroner hver og gå all-in på å starte opp Oslo Business Forum. Så det ble veldig spontant.

 

 • Navn: Eirik Engen Finne 
 • Studie: Eiendomsmegling, 2.året -  campus Stavanger  
 • Alder: 22 år 
 • Stilling: Medhjelper, OBOS  

 

Innhold i jobben 

I år har jeg vært skikkelig heldig for jeg har klart å skaffe meg drømmesommerjobben hos OBOS i Oslo. Der skal jeg være medhjelper for OBOS eiendomsmeglere og arbeidsoppgavene mine går blant annet ut på å bistå på visninger, innhente informasjon om eiendommer og hjelpe eiendomsmeglerne på kontoret. I tillegg til dette skal jeg også jobbe med et sommerprosjekt sammen med andre studenter fra ulike studieretninger som også har sommerjobb hos OBOS. 

Hvordan fikk du jobben? 

Måten jeg fikk denne jobben på var at jeg satt og lette etter sommerjobber på nettet. Jeg tenkte at det hadde vært gøy å jobbe for OBOS, så jeg googlet rett og slett «OBOS sommerjobb», fant en annonse og skrev en søknad. Noen uker senere hoppet jeg på flyet til Oslo for å dra på intervju, samtidig som jeg kombinerte det med et besøk hjemme hos mamma og pappa. Intervjuet gikk tydeligvis bra, for om et par uker er jeg på plass som sommertrainee hos OBOS.

 

 • Navn: Malcolm Robert Macdonald 
 • Studie: Økonomi og administrasjon, 1.året -  campus Stavanger 
 • Alder: 35 år 
 • Stilling: Kundeansvarlig, Stavanger Asset Management 

 

Innhold i jobben

Jeg jobber med mange forskjellige aspekter tilknyttet investering. Siden selskapet Noon Invest er relativt nyetablert, får jeg også jobbe med gründere, med alt fra kundeservice og salg til markedsføring og strategi.  

Hvordan fikk du jobben?

Jeg hørte fra en medstudent at Stavanger Asset Management hadde lansert et nytt datterselskap som het Noon Invest. Ideen bak selskapet var å være den første i Norge til å tilby digital forvaltning. Jeg har alltid vært interessert i hvordan man kan gjøre investering enklere for folk flest, så jeg tok initiativ og ringte sjefen på Noon Invest og presenterte meg selv og ideene jeg hadde om produktet og dets utviklingspotensial. Jeg ble innkalt til et møte, som egentlig ikke skulle være et jobbintervju, men det endte med at jeg fikk et tilbud om å jobbe der over sommeren, med mulighet til å fortsette, om alt gikk bra.

 

 • Navn: Synne Knutsen  
 • Studie: Kommunikasjonsledelse, 2 året. Campus Bergen 
 • Alder: 21 år
 • Stilling: Summerintern i Equinor   

 

Innhold i jobben

Jeg jobber sammen med internkommunikasjonsteamet i Equinor, som blant annet har ansvaret for å formidle selskapets strategi og forretningsaktiviteter ut til organisasjonen. Gjennom analyser og intervjuer med enkeltpersoner i organisasjonen skal jeg finne frem til tiltak som kan bidra til å videreutvikle internkommunikasjonen i selskapet. 

Hvordan fikk du jobben? 

Etter å ha gjort litt research så jeg at Equinor søkte flere summerinterns. Jeg leste avisartikler og «workplace-reviews» om selskapet, og da det viste seg at de hadde et internship innenfor kommunikasjon, var jeg solgt. Likevel trodde jeg ikke jeg kunne utkonkurrere andre søkere, da de hadde kommet lenger i studieløpet enn meg som var på andre året på bacheloren.  Forrige summerintern i kommunikasjonsavdelingen studerte på masternivå. Jeg valgte allikevel å søke, da jeg i det minste fikk trening i å skrive en søknad og CV på engelsk. Deretter var det ulike tester som stod for tur, før jeg fikk tilbud om intervju. Intervjuet var også på engelsk, noe som gjorde meg litt ekstra nervøs. Da intervjuet var overstått hadde jeg fremdeles ikke helt troen på at jeg skulle bli valgt, men noen uker senere fikk jeg en telefon. Jeg husker godt hvor overrasket jeg ble der jeg satt i garderoben på treningssenteret, og personen i andre enden ville tilby meg summerintership i Equinor. Naturligvis ble jeg veldig, veldig glad, og takket ja med en gang!

 

 • Navn: Ida Marie Namdal  
 • Studie: Markedsføringsledelse, 3 året.  Campus Bergen 
 • Alder: 26 år
 • Stilling: Account Manager, Thon Hotel Salg AS

 

Innhold i jobben

Booke kundemøter, ha visninger på hotellene og følge opp kundene. Bransjen er utrolig spennende og utfordrende, med mye konkurranse. Det er fokus på relasjonsbygging og å skape tillit og lojalitet hos sine kunder. Jeg jobber i Bergen med Thon hoteller i og rundt Bergen, men jeg skal også kunne selge til andre Thon hoteller i Norge og i Brussel.  

Hvordan fikk du jobben? 

Jeg begynte aktivt å lete etter jobb i februar, og i mars ble drømmejobben utlyst som Account Manager hos Thon Hotell. Denne sjansen kunne jeg ikke la gå fra meg. Jeg sendte inn CV og søknad umiddelbart – og etter en liten stund fikk jeg napp. På bare noen få dager var jeg gjennom to intervjuer i Bergen og et siste intervju i Oslo. Jeg glemmer aldri da mobilen ringte dagen etter siste intervjuet, og jeg ble tilbudt jobben. Følelsen av å få drømmejobben er noe jeg håper dere kommende studenter en dag vil få oppleve. Fra før av har jeg fagbrev som resepsjonist, samt vært ett år i utlandet og jobbet som reiseleder. Jeg hadde begrenset arbeidserfaring innen salg, og studiene ved BI var med å danne et teoretisk grunnlag som jeg la mye vekt på i intervjuene. 

 

 • Navn: Karianne Teigland 
 • Studie: Markedsføringsledelse 3.året 
 • Alder: 25 år
 • Stilling: Juniormedarbeider i Synlighet  

 

Innhold i jobben

Jeg skal i hovedsak jobbe med betalt annonsering og bidra til utviklingen av kunder som er lokalisert i Trondheim. Dette er et fagfelt jeg per dags dato ikke kan så mye om, men jeg ser veldig fram i mot å ta et dypdykk inn i dette fagfeltet. Å lære seg nye ting er noe av det gøyeste jeg vet.  

Hvordan fikk du jobben?  

Jeg kom over stillingsannonsen der de utlyste en juniormedarbeider. Hadde noen spurt meg før jul om hvordan drømmejobben etter endt utdannelse ville sett ut, hadde jeg beskrevet akkurat denne stillingen. Jeg brukte noen dager på å utforme søknaden da jeg ønsket å vise hvem jeg er, hva jeg branner for og hvorfor jeg er rett person for jobben i Synlighet. I tillegg brukte jeg en del tid på å sette meg inn i bedriften. Jeg brukte nettsiden og bloggen til Synlighet aktivt. Måten de presenterte den faglige kunnskapen på var veldig inspirerende.  Søknaden ble sendt inn rett før påske og et par dager etter ferien ble jeg innkalt til første intervju. Den første runden var mer en samtale der jeg ble kjent med Synlighet, og Synlighet ble kjent med meg. Noen dager etter kom innkallelsen til andre intervjurunde. På dette intervjuet måtte jeg løse en case. Det var veldig lærerikt for min del da jeg måtte bruke den teorien jeg hadde lært på BI i praksis. Etter dette ble jeg kalt inn til et tredje intervju som igjen var en samtale, men denne gangen med administrerende direktør. Samme ettermiddag ringte de meg og tilbød meg jobben. Den følelsen av å få seg jobb er helt ubeskrivelig, i alle fall når det er en jobb jeg hadde så lyst på.

 


      

 • Navn: Alexander Tinnen 
 • Studie: Markedsføringsledelse, BI Trondheim 
 • Alder: 24 år 
 • Stilling: Foto- og videomarkedsfører hos Get Inspired AS 

 

Innhold i jobben 

I dag jobber jeg i et markedsteam med markedsføring av Get Inspired, som er en av Norges ledende nettbutikker. Jeg arbeider med strategi, analyse av data, kampanjeplanlegging og innholdsproduksjon gjennom video og bilder i sosiale medier. Jeg er også med på fotoshoots hvor jeg produserer reklamefilmer og fotoinnlegg som skal generer kjøp og engasjement.    

Hvordan fikk du jobben? 

Det var egentlig relativt tilfeldig, jeg ble nysgjerrig da jeg så stillingsannonsen. De søkte etter en videomarkedsfører, noe som er ett av mine største interesseområder. Dette var jo akkurat det jeg ville jobbe med, drømmejobben - jeg måtte søke! 

Jeg hadde helt siden videregående hatt et brennende engasjement for å skape engasjerende og salgsutløsende innhold gjennom video. Under min tid på BI i Trondheim var jeg så heldig at jeg fikk være med å produsere mange av filmene som ble brukt ut mot kommende studenter. Dette gjorde at jeg erfarte utrolig mye av kombinasjonen gjennom å skape innhold, samt det å forstå markedsføringen og kommunikasjon. I tillegg hadde jeg Internship hos Klipp Og Lim på 5. semester. Der fikk jeg jobb aktivt med innholdsproduksjon for å tiltrekke kunder inn til bedriften. Ettersom min tidligere erfaring tilfredsstilte kravene i stillingsannonsen valgte jeg å søke på jobben. Jeg måtte gjennom tre intervju, hvor jeg blant annet ble testet i et praktisk case. Jeg husker at jeg var veldig nervøs. Det å jobbe med et case opplevdes som nervepirrende. Likevel fikk jeg svært gode tilbakemeldinger fra Get Inspired, da jeg hadde løst caset og intervjuene på en svært god måte. Da jeg fikk telefon om at jeg hadde fått jobben, skalv både hendene og føttene mine. Jeg kan med stor sikkerhet si at jeg ikke hadde fått denne jobben om det ikke var for mine tidligere erfaringer, den erfaringen jeg fikk hos BI, samt breddekunnskapen fra studiene. Handelshøyskolen BI var inngangsbilletten til intervjuet. Utdanningen sørger for at jeg forstår markedsføring, kommunikasjon, ledelse og det å tenke strategisk og langsiktig. Den tidligere erfaringen jeg hadde med film sørget for at jeg kjente til programvarene. Alt i alt sørget dette til sammen for at jeg kunne inntre stillingen som foto- og videomarkedsfører hos Get Inspired AS.