Startup

WYM Communications

Sara og Martha ønsket seg mer enn en vanlig jobb. Her kan du lese om hvordan de fulgte drømmen og startet noe eget!

  • Navn: Sara Wiken og Martha Melkild
  • Alder: 22 og 20 år
  • Studieprogram på BI: Markedsføringsledelse og Markedskommunikasjon, men vi har søkt oss over på Entreprenørskap fra høsten av.
  • Selskap: WYM Communications
  • Arbeider med: Digital markedsføring, webdesign og innholdsproduksjon – mot utenlandske selskaper som vil etablere seg i Norge.
  • Livet på BI StartUp med tre ord: Engasjerende, nyskapende og livlig
  • Det beste med Oslo: Alt skjer i Oslo og det er en perfekt by for startups

 

Når fikk dere tanken om å starte noe eget?

Første dagen vi møttes satt vi og diskuterte hvilke mål vi hadde i livet og fant ut at begge ville ha noe mer enn en vanlig jobb. Vi ville skape vår egen arbeidsplass og ha mer kontroll over eget liv. Spørsmålet var bare innen hva? Det ble naturlig for oss å starte opp en bedrift basert på det vi elsker og digger å holde på med – nemlig å drive med kreativ markedsføring.

 

Fortell litt om veien frem til der dere er nå

Vi startet på bar bakke da vi ikke kjente noen som hadde gjort det samme eller som kunne hjelpe oss. Derfor tok vi kontakt med BI StartUp, hvor vi kom i kontakt med Tor Haugnes. Derfra har det bare gått en vei, og vi har på veien blitt kjent med mange i miljøet som har hjulpet og inspirert oss videre.

Siden vi selger tjenester som vi selv utfører, var vi ikke avhengige av å ha egenkapital da vi startet. Vi konkurrerte i vår første pitchekonkurranse for et par uker tilbake, og var så heldige å vinne 10.000 kr vi kunne bruke på bedre kamerautstyr.

 

Hva er deres beste tips til andre som sitter på en forretningsidé de vurderer å realisere?

Kjør på! Men vit at det er et marked for det dere ønsker å selge, og finn ut hva som skiller dere fra konkurrentene deres. Det å starte en bedrift krever mye engasjement og tid, og det er viktig å tenke gjennom om man er klar for å ta det steget. Det er også enklere å være flere, da det er viktig å motivere og støtte hverandre om man opplever motgang, noe man ofte gjør i startsfasen. Noe som har hjulpet oss langt på veien er kontaktene våre. Bruk de dere kjenner for alt det er verdt, og bli med på alt som er relevant for det dere skal selge og bransjen dere er i. Pitch ideen deres til alle!

 

Hva er deres beste opplevelse med WYM?

Selv om vi er en ganske ny bedrift må jeg si at vi allerede har blitt kjent med mange utrolig inspirerende mennesker. Ved å bli med i BI StartUp knytter man kontakter med mennesker som er i akkurat samme situasjon som deg og som gir deg tips for å komme deg videre.

WYM har lært oss utrolig mye om å ha ansvar og det har utviklet oss mye på det personlige plan. Som team har vi blitt flinke til å gi konstruktiv tilbakemelding til hverandre og vi er ikke redd for å si ifra dersom vi er uenige med hverandre. Av å ha en bedrift sammen blir man veldig avhengig av hverandre og det er viktig å kommunisere godt med hverandre.

 

Hva er neste trinn for dere og WYM?

Vi skal delta i NM om et par uker, noe vi gleder oss veldig til. Dette er et stort arrangement hvor man blir kjent med andre mennesker i samme situasjon og hvor man knytter kontakter. Videre har vi også flere kunder vi skal begynne å jobbe med – dette er vi veldig spente på!

Basert på et behov vi ser i markedet har vi nylig valgt å spesialisere oss innenfor internasjonale bedrifter som skal etablere seg i Norge. Vi snakker russisk, spansk og engelsk og vi vil gjøre overgangen deres til Norge enklere, samt bygge en bro mellom forskjellige kulturer.