Studieliv

Arbeidserfaring som fag

Herman Willem Haukenes har snakket med BI-studenter om hvorfor de har valgt Internship!

Jeg husker godt fra 8. Trinn på ungdomsskolen da arbeidsuke sto på timeplanen. De fleste i min klasse jobbet i en matbutikk, klesbutikk, en café eller hadde en ryddejobb. Den gang da var hensikten at jeg skulle oppleve hvordan arbeidslivet var. ”Men er det mulighet for å oppleve arbeidslivet igjen når du er student?” – Svaret er ja!

I fjor hadde jeg internship i kommunikasjonsavdelingen til Haukeland universitetssjukehus, og fikk erfart hvordan ”voksen-livet” er. Som egentlig er veldig trygt, trivelig og gøy. Jeg fikk god hjelp med å skrive CV, søknad og finne bedrift med hjelp fra BIs gratis karriereservice tilbud, og jeg angrer ikke på at jeg valgte Internship faget.

I faget Internship får du muligheten til å jobbe hos en arbeidsgiver med relevante oppgaver tilpasset din studieretning. Faget er et 15 studiepoeng fag, hvor du skal jobb 200 timer hos en bedrift, skrive en oppgave med selvvalgt problemstilling og presentere en løsning. Faget foregår over hele høstsemesteret på bachelor (som er en del lengre enn arbeidsuken på ungdomskolen). Med andre ord får du mulighet til å få relevant arbeidserfaring innenfor et område du finner interessant, samt en fot innenfor døren hos en bedrift.

Alle som er Interns treffes på BI fire ganger i internship perioden. Her presenterer studentene sin bedrift for hverandre, og gir tilbakemelding om pensumtips til oppgaven. I tillegg utveksler de erfaring om hvordan de opplever det å være intern.

Jeg tok praten med noen fra årets internship-kull på deres samling. Her er noen av dem:

Emilie Magnussen og Markus Vennesland

De studerer begge markedsføringsledelse, og har internship i Rolls-Royce Bergen Engines. Selskapet operer i den maritime industrien og lager dieselmotorer. De holder til på Hordvik i Bergen med over 700 ansatte.

Emilie fortalte meg at hun er intern i Salgs- og markedsavdelingen, som har ansvar for salg innen Europa og Asia! Typiske arbeidsoppgaver for henne er å følge opp kunder som er i prosessen av en avtale med Rolls-Royce. Ellers sende ut salgsforslag til kunder som har kontakt og avtale med Rolls Royce Bergen Engines.

Markus er i kommunikasjonsavdelingen, hvor han driver med publisering av nyheter til de ansatte, lage brosyrer og annet markedsføringsmateriale. Markus fortalte meg at det er mye å sette seg inn i, men gleder seg til å erfare mer som intern hos dem. Han tror det blir et spennende internship og gull å ha på CVén i ettertid.

Emilie Magnussen og Markus Vennesland

Sivert Seim

Sivert studerer økonomi og administrasjon og har fått internship i Rasjonell Elektrisk Nettvirksomhet. Den snart ferdig utdannende økonomen brukte god tid på å forklare hva bedriften han egentlig er i.

Rasjonell Elektrisk Nettvirksomhet jobber med standardisering av materiale og metoder for norske nettverkselskap (hjelpes!). Med andre ord, lager de en standard bruksanvisning for hvordan en trafostasjon skal være i Norge. Slik at alle elektrikere kan vedlikeholde og arbeide etter retningslinjer. En trafostasjon er et anlegg som transformerer spenning fra et sted til et annet. Sivert gleder seg til å begynne, og bidra i det daglige administrative arbeidet.

Sivert Seim

Alek Pérez

Han studerer markedsføringsledelse og er intern i Oktan. Han hadde så langt jobbet der i to dager men digger det allerede. Oktan er et reklamebyrået som har kunder som: Tryg, Coop, Skyss, Telegrafen i Bergen, og Hurtigruten for å nevne noen.

Allerede har han bidratt på å utvikle et Snapchat-filter som skal benyttes i anledningen til løpet ”Knarvik-milen”. Han skrøt av et godt arbeidsmiljøet og at Oktan har tatt han godt i mot. Videre i Oktan blir det arbeid med video og diverse innholdsproduksjon sammen med ”video-gutta!” i Oktan.

Alec Pérez

 

Selin Alexandra Ilic

Sein Alexandra har Internship i Salgs og Reklameforeningen. Foreningen er en nettverksorganisasjon som samler små og store slags og markedsføringsbedrifter på diverse arrangementer, og utveksler råd og kompetanse med hverandre. Over 300 bedrifter er medlem, blant annet BI, og et internship i SRF gir et stort nettverk av kontakter. I løpet av internship i SRF skal hun produsere materiale til sosiale medier, lage annonser og bistå i den daglig driften. Selin studerer tredje året markedsføringsledelse.

Avslutningsvis ønsker jeg alle nye internship-studenter lykke til i år! Samt alle som er nysgjerrig på et Internship se filmen fra i fjor, og ta kontakt med BI sin karriereservice for å få en mulighet.

Selin Alexandra Ilic