Studieliv

En motiverende start på semesteret med Samuel Massie

Noe av det beste med å være student på BI campus Bergen, er at BI tilbyr mange forskjellige arrangementer som studentene selv kan være med å planlegge.

Skrevet av: Maren Johnsen

Vi har en egen forening som heter BI Studentsamfunn Bergen (BIS), som er et selvstendig samfunn som er drevet av og for studentene. Mange av disse arrangementene er rett og slett fantastisk. Det jeg skal fortelle om nå, var en skikkelig tankevekker.

I samarbeid med BIS og del av den av den etablerte Torsdagsklubben hadde de forberedt et arrangement som het ”Back to School”. Her har Torsdagsklubben fokus på sosialt samvær og inkludering. Da jeg så arrangementet på Facebook var jeg svært usikker på om jeg skulle dra. Det som fikk meg til å ombestemme meg var foredragsholderen, Samuel Massie.Tema for kvelden var ”Generasjon prestasjon”. Dette er min generasjon og jeg følte meg  truffet. Alle skal være så perfekte: trene, se bra ut, ha gode karakterer, og så videre. Den viktigste grunnen til å dra var at jeg ville høre Samuels historie. Jeg visste ikke så mye om han fra før, bortsett fra at jeg har sett ansiktet hans på nyhetene, og at han hadde vært del av et mannskap på båten Berserk som jeg visste hadde gått ned.

Jeg og flere studenter satt spente på studentkroa Rederiet på BI. Salen var full og jeg kunne kjenne spenningen stige. Massie startet historien ved å mimre tilbake til første klasse på barneskolen. Han hadde gledet seg til å starte i første klasse, men det gikk ikke lang tid før han hatet skolen. Han mistet all glød og selvtillit og det hjalp ikke at han hadde fått påvist lese- og skrivevansker. Han begynte å skulke, og allerede som 16-åring var han i politiets søkelys.

Moren gikk bak ryggen hans og sendte inn søknad til Folkehøyskolen 69 grader Nord da han var 17 år, og deretter ble livet hans snudd på hodet. Han fortalte videre at han det året på folkehøyskole fikk igjen motivasjonen, og han gjorde endelig noe for bare sin egen del. To år senere hadde Samuel skrevet testament og sto i rors på seilskuta ”Berserk”, som skulle seile til Sydpolen.

Massie fortalte videre at på turen til Sydpolen gikk han og kapteinen Jarle Andøy i land på det nordligste punktet, og resten ble igjen i båten for å passe på den. Det ble storm og de måtte gravde seg ned å vente, og da de kom tilbake var skuta borte.

De fikk tak i hjelp og ble frakte bort fra stedet og tilbake til fastlandet. Noen uker seinere ble båten funnet og alle som var ombord var omkomment. Dette tok Massie svært tung og igjen mistet han troen på seg selv. Han dro på hytta til bestefaren og var der to måneder uten noe form for kommunikasjon med omverdenen. Etter disse månedene kom han tilbake og i stedefor å grave seg ned igjen bestemte han seg for at dette ikke skulle få ødelegge livet hans. Han skrev boka ”Hold fast” som er hans egen historie om hvordan han gjenvant troen på livet.Han avsluttet historien med å si ”Kan jeg få det til, så kan alle det” Disse ordene var virkelig en perfekt avslutning på et helt supert og nervepirrende foredrag og jeg følte troen på meg selv vokse enda mer, og med dette følte jeg meg klar for ett nytt semester. Det var utrolig å høre på hvordan Massie flere ganger måtte ta tak i livet sitt og ikke la store og små ting ødelegge troen på han selv.

Jeg er så takknemlig for BI og BIS som gir oss disse foredragene, vi trenger alle en tankevekker i livet over hvor bra vi egentlig har det. Jeg gleder meg allerede til neste foredrag.