Studieliv

Den store student­bolig­jakten

Her finner du noen tips og triks til hvordan du kan sikre deg en boplass under studiene!


Du kan spare mange tusenlapper på å bo i studentbolig fremfor å leie privat. Skal du ha håp om plass fra høsten, er det lurt å søke allerede nå. Ventelistene kan bli veldig lange.

Er du ikke så heldig å få studentbolig, kan det være lurt å gå sammen med noen andre i et kollektiv, dette er vanligvis mye rimeligere enn å bo alene.


Leie privat

Hybel.no og Finn.no er gode ressurser. Her kan du finne leiligheter, rom i kollektiv, i tillegg til ledige studentboliger. Du kan også sette inn en egen annonse om hva du ønsker.

Ha is i magen. Det første stedet du flytter til trenger ikke å bli ditt siste. Selv om leiligheten du har drømt om ikke har vært tilgjengelig, er det godt mulig at du finner den neste gang.

LYKKE TIL MED DEN STORE BOLIGJAKTEN ❤️

 

OSLO

Nydalen - BSN

BSN er BI-studentenes boligstiftelse, og den befinner seg i kort gangavstand fra BI i Oslo. Bygget er fra 2006, og BSN tilbyr 598 romslige, hyggelige og moderne studenthybler. Her bor du sammen med dine medstudenter fra BI, noe som gir deg muligheten til å skape tette og gode studentnettverk. BSN har byens beste utsikt fra takterrassen! I umiddelbar nærhet finner du kafé, matbutikk, squashhall, med mer.

Klikk her for å lese mer om BSN og for å søke bolig. Søk tidlig, for studentboliger nær skolen er populært.

 

SiO - Studentsamskipnaden i Oslo

SiO har ca. 8000 studentboliger fordelt på 23 forskjellige studentbyer og – hus. I 2015 åpnet SiO nye studentboliger i Nydalen, med kort gangavstand til BI. Flere av studentbyene til SiO ligger også i nærheten av BI (Bjølsen Studenthus, Lillo Studenthus og Nydalen Studenthus er et steinkast unna). Boligene er av forskjellig størrelse og standard. En del av boligene ligger i Oslo sentrum, noen ligger ved marka og andre ligger nær studiestedene.

Klikk her for å lese mer om SiO sitt boligtilbud og for å søke bolig.

BERGEN

Studentsamskipnaden på Vestlandet – Sammen tilbyr godt bomiljø til rimelige priser. I dag har de mer enn 4300 hybelenheter både i- og like utenfor Bergen sentrum, og en rekke av disse ligger innenfor gåavstand til BI – campus Bergen.

Sammen har boliger for enslige, par og barnefamilier. Søknadsfrist om du ønsker studentbolig fra 1. august er 15. april. Utover hovedtildeling tildeles ledige boliger fortløpende. Utover hovedtildeling tildeles ledige boliger fortløpende.

Klikk her for å lese mer om Sammen sitt boligtilbud og for å søke bolig.

TRONDHEIM

SiT – Studentsamskipnaden i Trondheim har over 5000 studentboliger fordelt over hele Trondheim. Studentboligene varierer i standard, størrelse og beliggenhet. Flere av studenthusene ligger også innenfor gåavstand til BI.

Klikk her for å lese mer om SiT sitt boligtilbud og for å søke bolig.


STAVANGER

Studentskipnaden i Stavanger (SiS) har til sammen 1394 hybler og leiligheter fordelt på 12 boligområdet i – og rundt Stavanger. Du finner boliger for single, par og familier. Nærmest BI – campus Stavanger ligger Strømsteinen studentbolig, innenfor gåavstand til skolen.

Alt er inkludert i husleien, både strøm, nett og vaskeri. Det betyr at du ikke får behagelige overraskelser. Boligene er tilpasset din studentøkonomi, og gir deg et trygt bo- og leieforhold.

Søknadsfrist for hovedtildeling av bolig er 15.april, med innflytning 1.august. Som førsteårsstudent kan du få tidligere kontraktsstart, forutsatt at du sender bekreftelse på studieplass til SiS innen 23.juli. Du kan også søke bolig hos SiS utenom hovedtildeling, og du vil da bli satt på venteliste.

Klikk her for å lese med om SiS sitt boligtilbud og for å søke bolig.