Studieliv

Fire tips til å gjøre hjemmetilværelsen mer meningsfull

Vi lever i en annerledes tid der det å ta vare på sine nærmeste handler om å holde avstand. Hold ut og heller ta imot noen tips til hvordan vi kan gjøre denne innestengte tiden mer meningsfull.

Regjeringen har gjennomført de strengeste reglene siden krigen og de stedene som før hadde yrende folkeliv er nå folketomme. Selv om det både er viktig og riktig å holde seg inne så handler dette om å begrense smitte for risikogrupper. Så hold ut og heller ta imot noen tips til hvordan vi kan gjøre denne innestengte tiden mer meningsfull.

Tips nr.1: Fyll livet med innhold gjennom kultur 🎭

Kulturen er en av de gruppene som nå blir hardest rammet økonomisk. På Facebook har flere kulturentusiaster laget gruppen «digitalscenen». Dette skal være en plattform der alle scenekunstnere skal kunne uttrykke seg og fremføre sine numre for oss i publikum. Det vil også være en mulighet for oss til å vippse dem penger for at de holder oss underholdt i denne tiden.

Tips nr.2: Oppsøk interaktive kurs📓

Bare fordi vi må sitte inne så betyr ikke det at vi ikke kan lære noe nytt. Sosiale medier kryr av kurs for de som vil få mest mulig ut av denne tiden. Kanskje du alltid har hatt en nysgjerrig dansefot du ikke har fått vist og vil lære tango? Eller kanskje du alltid har vært nysgjerrig på Yoga-timene på Athletica og vil bruke tiden til å lære deg det over nett?

Tips nr.3: Ta opp en gammel hobby 🎮

Er det noen hobbyer som du elsket å gjøre før men som du ikke har fått tid til? Kanskje du har en spillkonsoll som ligger og samler støv? Eller et halvferdig strikkeprodukt du ikke har hat tid til å fullføre? Dette er tiden for å ta opp igjen gamle hobbyer som rett og slett forsvant fordi du ikke hadde tid.

Tips nr.4: Bruk litt av dagen din til å hjelpe andre🛍️

Mange sitter nå innestengt i karantene uten mulighet til å handle. Derfor kan et fint tidsfordriv være å hjelpe andre med å handle mat og gjøre andre ærender de ikke kan. Det koster så lite men betyr så mye.

Håper dere har fått noen gode tips.

Hold hodet kaldt og hjertet varmt.❤️

 

Fredrik Sørlie, student ved Kommunikasjonsledelse.

Fredrik Sørlie, student ved Kommunikasjonsledelse