Studentblogg

Hvorfor jeg begynte på BI

Mitt navn er Andrea Drevvatne Hugvik, er 22 år og kommer fra Bodø. Jeg studerer for tiden mitt andre år på Internasjonal Markedsføring ved Handelshøyskolen BI Oslo.

Skrevet av: Andrea Drevvatne Hugvik

Jeg har alltid vært en person som tiltrekkes av opplevelser. Det å kunne reise, møte nye mennesker og oppleve språk og kultur har alltid stått øverst på lista. Samtidig har jeg hatt et øye for bilde og motiv. Kreativitet og utforming er noe jeg lenge har vært genuint interessert i.

Den dagen du går ut av videregående skole er det mange tanker og ulike retninger som drar i deg. Hva skal jeg bli? Spørsmålet er vanskelig - du må ta en avgjørelse på egenhånd.

Du tenker på vennene dine her hjemme, det livet du lever akkurat nå, og har lyst til å bli i denne fasen fordi det er trygt. Det å gå ut av komfortsonen, og stå på sine egne bein er skremmende.

Når jeg flyttet hjemmefra var jeg redd. Redd for å gå glipp, redd for å mistrives og redd for å ikke få nye venner. Å bosette seg i en ny by, der du ikke er kjent - det er skummelt.Min første dag på BI var fylt med store forventninger. Hadde jeg valgt riktig?
BI var en stor skole, mye større enn Bodø VGS som jeg kom fra. Du kan egentlig aldri være helt sikker på et valg, men i sekundet jeg så hvor mye en student kan oppnå på bare et år, da visste jeg det. Jeg var på rett sted.

Det å studere er så mye mer enn bare bøker. Det å studere på BI har gitt meg så enormt mye. Jeg har blitt rik på kunnskap om livet. Jeg har møtt mine beste venner. Jeg har fått muligheten til å ta en del av studentforeningen på BI. Jeg har turt å være mer enn bare student.

I skrivende stund sitter jeg som PR-ansvarlig for linjeforeningen Internasjonal Markedsføring og SBIO Kroa. Jeg er også stolt ambassadør for INSPIRE, som er et av de største studentdrevne prosjektene i Skandinavia. Alt dette på kun ett år. Jeg får mulighet til å teste teori i praksis, og være kreativ i mine utforminger. Det å engasjere seg utenom det faglige gir deg en grunn til å stå opp om morgenen og føle at du yter noe ekstra – ikke bare for deg selv. Det er lærerikt og du sitter igjen med så mye erfaring.Når du tar første steget, det er da dørene åpnes. Jeg flyttet fra lille Bodø, begynte på BI og nå er mulighetene så store. Om et halvt år flytter jeg til utlandet. Jeg har muligheten til å studere og oppleve et annet land for et helt år. Hvor kult er ikke det? Og det beste av alt er at jeg får muligheten til å gjøre det med mine beste venner i ryggen. Vi står sammen om det - vi løfter hverandre opp.
 
I løpet av ditt første år på BI får du delta på så mange spennende arrangementer og bedriftspresentasjoner, du får møte med mulige framtidige arbeidsgivere, dra på studietur, tilegne deg unik kunnskap og ikke minst møte fantastiske mennesker. Du blir inspirert av å gå på en skole som gir deg så mye ekstra. Inspirert til å ta egne valg, og inspirert til å tørre.

Jeg har vært der du er i dag, jeg har tatt det valget. Det å studere Internasjonal Markedsføring gir deg så utrolig mange muligheter, samtidig som du har BI og et nettverk bak deg. Jeg har fått muligheten til å kombinere mine største interesser med teori og gjøre det til min studiehverdag. Ta en avgjørelse for din egen del, det er da du vil sitte igjen med de beste opplevelsene.