Studieliv

Hvorfor jeg valgte CIM

Det var vår, og endelig tid for å bestemme meg for hva jeg skulle studere. Jeg visste ikke helt hva jeg ønsket å jobbe med. Dermed visste jeg heller ikke hva det ville være smart å studere.

Skrevet av: Malin Jensen
Publisert den 18. desember 2017

Jeg hadde riktignok en vag tanke om at det kanskje ville være spennende å jobbe innenfor kreativ næring. Jeg var selv utøvende danser, og dette var noe jeg hadde vært lidenskapelig opptatt av i lang tid.

Ja, da var kanskje scenekunst den bransjen jeg ville jobbe i. Jeg ville riktignok ikke være utøvende kunstner, for det var jeg rett og slett ikke disiplinert nok til. Såpass ærlig må man være med seg selv.Jeg kunne imidlertid tenke meg å jobbe bakscenen. I kulissene. I det administrative. Jeg bestemte meg for at dette var veien å gå videre. Og så gikk jeg i gang med søket etter det perfekte studiet for meg.

Et viktig kriterium i valget var at campus måtte være i Oslo. I hvilken annen by i Norge kommer man nærmere de kreative næringene enn nettopp her? Ikke mange! Her er man midt i smørøyet for kultur- og underholdningsproduksjon.

Når det gjaldt hvilken skole jeg ønsket å studere ved, var jeg mer usikker. BI var ikke opprinnelig en skole jeg assosierte med kreative næringer. For meg var BI synonymt med ren bedriftsøkonomisk utdanning.

Da jeg oppdaget Creative Industries Management (eller Kultur og ledelse, som det het da), var det imidlertid noe som føltes riktig. Dette virket som et studium som ville gi meg en bred kompetanse og mange ulike jobbmuligheter etter graduering. Altså perfekt for en som meg! Så jeg bestemte meg for å ta en sjanse og søke. Og nå sitter jeg her, to år senere, og kan helt ærlig si at jeg ikke har angret et sekund!

Nye fagområder

Siden jeg startet på CIM har jeg oppdaget en interesse for fagområder jeg ikke hadde noe som helst kunnskap om på forhånd. På studiet møter man forelesere som er spesialister på ulike deler av kreativ næring, hvilket både er lærerikt og inspirerende!

Jeg føler virkelig at CIM har bidratt til å utvide horisonten min. Studiet har gjort at jeg nå ikke bare har mulighet til, men også ønsker å få erfaring i ulike deler av kreativ næring. Ikke kun i scenekunsten, selv om det i utgangspunktet var det som fristet meg!

I tillegg til de kreative næringene sitter jeg også igjen med kunnskap om blant annet bedriftsøkonomi, organisasjonsatferd og markedsføring. Når du plutselig forstår de vanskelige begrepene som brukes i både kultur- og næringsliv – DA vet du at du har lært noe!

Og enda har jeg mye jeg skal lære på mitt siste semester. Helt fantastisk! Noe annet som har vært svært verdifullt for meg på BI, er muligheten til å velge enkeltkurs selv, og dermed skreddersy en del av utdanningen etter egne ønsker. Gjennom dette har jeg fått fordype meg i ulike kurs jeg har ønsket, i tillegg til at jeg nylig har fått oppleve et spennende internship i en kreativ bedrift!

Foruten det faglige, er miljøet på CIM noe jeg må trekke frem som viktig – og særegent! Miljøet blant oss studentene er ganske enkelt kjempebra. I og med at vi ikke er så mange studenter i antall, har man mulighet til å bli raskt kjent med svært mange.

Vi har en fantastisk linjeforening som arrangerer aktiviteter gjennom hele året. Det er både faglige og festlige eventer – alt fra konferanser til utenlandsturer for alle CIM-studenter. Helt topp – og virkelig noe som beriker CIM-opplevelsen som helhet!