Hvorfor jeg valgte..

Hvorfor jeg valgte BI

Siden videregående har jeg alltid hatt fordommer mot BI og sagt at jeg aldri skulle starte der. Hvorfor? - fordi det var helt bortkastet. Hvordan endte jeg opp med å snakke så godt om BI når jeg for bare noen år siden sa at jeg aldri skulle studere der?

Skrevet av: Fredrik C. Paulshus Dehli

Mens de fleste i 3IFA på Ski videregående skole diskuterte seg imellom hva de skulle gjøre etter russetiden, satt jeg med flere åpne kort. Tanken på at det var så mange som visste hva de skulle studere, hvor de skulle studere og hvilken bransje de skulle ta fatt i, gjorde meg stresset. Det var etterhvert kun ett mål jeg hadde - det var å gjøre noe mer ut av tiden min i Forsvaret som jeg uansett var kalt inn til.

Det endte opp med befalsskole og 2,5 år i Forsvaret med en jobb hvor jeg som 22-åring kunne være veileder og instruktør for befalsskoleelever - drømmejobben for meg på daværende tidspunkt!

Nå var tiden kommet for at jeg ville ha påfyll - jeg ville ikke stagnere. Jeg så på flere muligheter, men det å utdanne seg videre i Forsvaret på krigsskole var det som fristet mest.

For å ikke velge feil, ble jeg veldig informasjonssøkende og det gikk hardt utover mine nærmeste venner. De gikk på BI og hadde de flotteste ord å komme med. Det sosiale var fantastisk, kursene var interessante og man kunne bruke utdannelsen til så mangt. De to jeg snakket mest med gikk begge Økonomi og forretningsjus og var svært engasjert i SBIO - Studentforeningen ved Handelshøyskolen BI i Oslo.

Jeg nærmet meg snart 3 år hvor jeg hadde bodd langt unna familie og venner og jeg lengtet litt hjem til kompisgjengen. “Var det minimum 6 år (med pliktår) til i Forsvaret jeg ville?”

Gutta fikk overtalt meg - jeg søkte på BI, men også Samordna Opptak med alt fra Økonomi og administrasjon til Paramedic-studie.

Til slutt var det ikke tvil. Jeg gikk imot alt jeg tidligere hadde sagt, alle mine fordommer mot BI og “BI-folk” og satte mine føtter spent inn på den store bygningen på Nydalen august 2015. BI vant pga. min tiltro til mine nærmeste venner. Jeg syntes økonomi var interessant og det juridiske i næringslivet fant jeg veldig spennende. Når linjen var spennende, det sosiale miljøet var bra og at studentforeningen hadde så mange muligheter som fristet - ja, da var jeg solgt, ironisk nok.

Ville aldri vært foruten

Etter å ha gått på BI i snart tre år har jeg fått erfare hvor spennende kombinasjonen av jus og økonomi er. Selve campus på BI Nydalen har det meste; fasilitetene er fantastiske, foreleserne er inspirerende og lærings- og studentmiljøet er veldig inkluderende. Miljøet på linjen er også helt fantastisk! Linjeforeningen gjør en god jobb for å inkludere alle og vi har flere sosiale og faglige arrangementer i løpet av skoleåret.

Jeg engasjerte meg i studentforeningen allerede i september 2015, etter en knapp måned på BI og tok samtidig på meg klassekontakt-ansvaret for 1.året, mens jeg etter et halvt år som BI-student var så heldig å få meg deltidsjobb i alumni-avdelingen til BI.

Siden den gang har jeg vært aktiv i SBIO med flere forskjellige spennende posisjoner som nestleder og ambassadøransvarlig i Fadderullan (fadderuken ved Handelshøyskolen BI) og i 2017 satt jeg som nestleder og prosjektansvarlig i ledelsen til studentforeningen.

Jeg kan ikke beskrive hvor mye dette har gitt meg. En verdifull erfaring der jeg har tatt med meg pensum inn i det praktiske. Jeg har prøvd og feilet, og forhåpentligvis lært noe av det. Jeg har fått et stort og godt nettverk, og fått testet diverse personlige egenskaper. Kombinasjonen av verv i studentforeningen og deltidsjobb, pluss en dose god studieteknikk, tror jeg har vært nøkkelen til at jeg har trivdes så godt på BI.

Jeg ville rett og slett aldri vært foruten det valget jeg tok våren 2015.