Studieliv

Økonomi­studenter fra BI til finalen i Norges Bank case-NM

Norges Bank arrangerer årlig case-NM som er en landsomfattende casekonkurranse for studenter i økonomi og finans på bachelor- og masternivå.

Det arrangeres delfinaler i Oslo, Bergen og Trondheim. De tre beste lagene fra hver delfinale går videre til finalen ved Norges Banks hovedkontor i Oslo. Vinnerlaget får delta på Sentralbanksjefens årstale med påfølgende middag. Inntil 12 lag av fire personer kan delta i hver delfinale. Alle på laget må være studenter på bachelor- eller masternivå i økonomi og/eller finans.

Blant årets finalelag var ett av lagene fra campus Bergen. Laget bestod av Umid Ahmad, Robert Tokheim, Thomas Sørensen og Simen Lippestad. Laget fra campus Bergen utmerket seg i delfinalen i Bergen, og ble kåret som en av tre finalister fra Bergen som gikk videre til Landsfinalen i Oslo.

Norges Bank case liten.jpg

Landsfinalen i case-NM ble avholdt 21. mars 2019 i Norges Banks hovedkontor i Oslo. Temaet for årets Case-NM var Pengepolitisk rapport 4/19. Under finalen fikk studentene mulighet til å bli kjent med både Norges Bank-ansatte og medstudent både nasjonalt og internasjonalt.

Under finalen var om lag 40 studenter fra seks nasjonale og internasjonale skoler til stede, eksempelvis University of St.Gallen i Sveits og CBS i Denmark. En rekke norske studieinstitusjoner som NHH, HVL, NTNU og UIO var også blant konkurrentene. Laget fra BI gjorde en flott innsats og presterte å komme blant topp fem i landsfinalen i Oslo.

Vi har snakket med de fire studentene etter finalen.  

- Hva fikk dere ut av å delta på Case-NM?

«Ved å delta i Case-NM fikk vi et unikt innblikk i hvordan det er å jobbe i Norges Bank gjennom å snakke med ansatte på de forskjellige avdelingene. Muligheten til å bli utfordret med spennende og lærerike oppgaver som måtte løses under tidspress og presentere sluttresultatet foran en stor forsamling ga oss en svært nyttig erfaring. I tillegg var konkurransen god mulighet til å bli kjent med andre deltagere og lære av disse.»

Hvorfor valgte dere å melde dere på Case-NM?

«Vi meldte oss på for å teste våre egne kunnskaper og for å sjekke hvorvidt pensum på studiet vårt er relevant for arbeidslivet. Vi ønsket å plassere oss selv i en uvant situasjon og å gå utenfor vår egen komfortsone. Vi hadde samtidig lyst til å dra til Bankplassen for å se hvordan en arbeidsdag i Norges Bank ser ut. Vi ønsket å teste samarbeidsevnene våre, og undersøke om vårt faglige nivå var tilstrekkelig i konkurransen med økonomistudenter fra hele landet.»

Hva var det beste med denne opplevelsen?

«Det beste var å få være med på pressekonferanse sammen med sentralbanksjefen Øystein Olsen, og møte andre eksepsjonelt flinke studenter både nasjonalt og internasjonalt.»

Her kan du lese mer: