Studieliv

Tips til eksamenslesingen

Eksamensperioden nærmer seg med stormskritt, og før du vet ordet av det, sitter du på Hasle og har egentlig ikke lest like mye som du burde ha gjort.

 Skrevet av: Imane Istaleb
Publisert den 30.04.2018

 1. Ikke se på Netflix, HBO, etc

Det kan skje med den beste. ''Jeg skal bare se en episode av Westwold", ''Åå, kan vi ikke se en episode av Heimebane'', og 7 timer senere, har du rundet halve sesongen uten å ha lest. Legg fra deg Netflix i eksamensperioden (og husk at episodene ikke forsvinner!).

 2. Hør på musikk eller podcaster

Jeg blir så glad av å lese med noe snacks på øret. I flere år har jeg jobbet med å perfeksjonere den ultimate spillelisten som passer til vors, bussturen til BI, jobb og lange dager på lesesalen (Du finner den her, men gjør deg selv en tjeneste og sorter låtene fra nyest til eldst). Når jeg er lei av musikk, liker jeg å høre på podcaster (anbefaler Andregenerasjonen, P3 morgen og Ukentlig - med BMI).

 3. Lag leseplaner

Først og fremst, lag en oversikt over pensum. Når oversikten er på plass, lag en leseplan og følg den. Vær realistisk når du lager planen og prioriter rekkefølgen du skal lese. Ikke overvurder deg selv, du kan fort bli hengende etter planen og bli enda mer stresset.

4. Ikke forstyrr

En helt genial funksjon på iPhone! Jeg pleier ofte å skru av varsler på Facebook, Insta og Snap i eksamensperioden. DMsene kan vente noen timer. 

 5. Ta pauser i lesingen

Det er begrenset hvor lenge du klarer å holde konsentrasjonen. Ta deg en runde på skolen, sitt litt på Instagram og svar på snaps. Uten mat og drikke duger helten ikke? Det er viktig for å holde fokus og få mest utbytte av lesingen.

6. Ikke drikk for mye koffein

Det er faktisk mulig å bli forgiftet, og hvem vil ha hodepine eller magekramper i eksamensperioden?

7. Belønn deg selv

Ligger du godt an til eksamen eller en innleveringsoppgave, er det lov til å ta seg fri. Dra på en konsert, eller ut på byen med vennene dine, det er lov å koble av! (Men pass på at det ikke skjer hver dag.)

 8. Spis sunt og drikk nok vann

Det er fort gjort i eksamensperioden å stikke innom kebabshappen på vei hjem, eller spise Maccern til frokost. Lag mat hjemme som du tar med til skolen og varmer opp! Det er både billig og digg! Og for all del, spis frokost. Hjernen trenger energi for å fungere, og hva og når du spiser påvirker konsentrasjonsevnen.

9. Planlegg noe du kan glede deg til etter eksamen

Jeg gleder meg masse til festivalene i sommer, sene kvelder i parken og en liten tur til Frankrike. 

10. Og husk en pen!! Ellers…

 

 

Masse lykke til på eksamen fremover! Selv om det er mange, og de er tett på hverandre, har vi sommerferie om ikke så lenge!! #wecandothistogether