Studieliv

Tips til valg av riktig studium på BI!

Handelshøyskolen BI har hele 14 ulike bachelorprogram å velge mellom. Selv om en del av programmene inneholder noen av de samme fagene, vil du sitte igjen med veldig forskjellig kompetanse når du er ferdig. Uansett om du skal jobbe med festivaler, mennesker, sport, finans, ledelse, markedsføring, innovasjon eller veldedighet, trenger du kunnskap om økonomi.

Er du usikker på hvilket program som er riktig for deg? 
Her er fem ting du bør tenke på:

Velg fag som interesserer deg

Har du hatt programfag på videregående som du synes er ekstra spennende? Da kan dette være et godt tegn på at du også vil trives med studier innenfor dette fagområdet. Jobber du med fag du synes er gøy er det også lettere å gå gode resultater. Gode resultater gjør det også lettere å få seg en relevant jobb senere.

Ikke la deg styre for mye av arbeidsmarkedet

Arbeidsmarkedet svinger og behovet for kompetanse endrer seg i takt med endringer i samfunnet. Selv om mange har meninger om fremtiden er det vanskelig å spå eksakt hvilke kompetanse som vil være mest etterspurt. Kompetansen du sitter igjen med etter studier på BI kan brukes i ulike bransjer og stillinger. Velg noe du er interessert i og vær åpen for at du kanskje kommer til å bruke kompetansen din annerledes enn det du først hadde sett for deg.

Finn ut hvilke valgmuligheter som er viktig for deg

Ønsker du å kunne dra på utveksling til et annet land som del av studiene? Ønsker du spisskompetansen som en fordypning kan gi deg? Ikke alle programmene har de samme valgmulighetene. Finn derfor ut om det er noen muligheter som er ekstra viktig for deg når du skal studere og sjekk ut hvilke programmer som gir deg disse.

Se for deg en fremtidig arbeidshverdag

Det kan være mange tilfeldigheter som avgjør din fremtidige karriere. Basert på det du vet fra folk du kjenner, det du har sett på TV eller lest om, hvordan ser du for deg din egen drømmejobb? Er du mye på farten og treffer masse nye mennesker? Jobber du med komplekse regnestykker som tar tid å løse? Arbeider du med å finne nye og kreative løsninger på eksisterende problemstillinger? Jobber du mest på egenhånd eller mest sammen med andre? Hvilket studium du velger på BI kan påvirke hvilke bransje og typiske jobber man kvalifiserer til.

Ikke vær for redd for å velge feil

Å velge noe man senere finner ut ikke passet kan oppleves litt kjedelig, men ingen kompetanse er unyttig og det er aldri for sent å endre retning. Kanskje kan man kombinere den graden man har begynt på med andre studier og få en helt unik kompetanse? Kanskje har man også muligheter til å få godkjent det man har begynt på som del av en ny grad? Skulle man oppleve at man har valgt feil, prøv å finne den beste løsningen når man eventuelt endrer retning.

Fortsatt like usikker? Ta en prat med en rådgiver eller student på BI og få svar på det du lurer på. Ingen spørsmål er for dumme når man skal velge utdanning!

Finn et bachelorstudium

Utforsk utvalget av bachelorstudier på BI her. Begynn gjerne med et søk på interessen din (f.eks. finans, markedsføring etc.). Du kan også la søkefeltet stå tomt for å se alle våre bachelorstudier.