Studentblogg

Reisebrev fra Hong Kong

Det er nå hundre dager siden jeg forlot trygge Norge for å dra på et nytt, utfordrende og spennende eventyr. Dette semesteret har jeg nemlig vært på utveksling i Hong Kong!

Skrevet av: Frida Bjørset

Mitt navn er Frida Bjørset og jeg går 3. klasse PR og Markedskommunikasjon på BI i Oslo. Jeg har alltid vært glad i å reise, og var fast bestemt på å dra på utveksling fra første dag på BI. Valget falt til slutt på Hong Kong ettersom jeg ønsket å oppleve en totalt annerledes kultur over en lenger periode. Hong Kong har det beste av begge verdener – en god blanding av østlig og vestlig kultur. Det skal sies at sol og varme også var høyt oppe på ønskelisten.

Alene, vettskremt og lykkelig dro jeg altså ned til andre siden av kloden, uvitende om hvor fantastisk dette semesteret skulle bli. På forhånd visste jeg veldig lite om Hong Kong, jeg visste det var en storby proppfull av mennesker, men ikke stort mer enn det.

Dette ble til et sted jeg fort ble glad i. Pulserende storby, fantastisk natur og nydelige strender – Hong Kong har ALT! Selv om jeg gjerne skulle ligget på stranden dagen lang, så går jeg jo på skole her også. Det er store kontraster til skolehverdagen i Norge. Her består en vanlig skoleuke av flere presentasjoner og innleveringer som kan bli veldig intenst. Det krever mye hard jobbing, men vi får også mye igjen for det. Skolen jeg går på heter The Hong Kong Polytechnic University og ligger veldig sentralt i Hong Kong.

Nå har jeg to uker igjen i Hong Kong før jeg vender snuten hjem til Norge. Det er helt merkelig å tenke på at det snart er over.

Jeg anbefaler alle å gripe muligheten til å dra på utveksling. BI har utveksling til alle mulige tenkelige land, så her er alle verdens dører åpne! Utfordre deg selv, dra et sted utenom det vanlige. Kultursjokk er gøy! Vi har så godt av å komme ut av komfortsonen, det vokser vi så mye på. På toppen av det hele er dette en unik mulighet til å knytte bekjentskap med mennesker over hele verden og skape minner for resten av livet. Klisjé? Tja, men helt sant.