Livet på BI

4 kule vinteraktiviteter i Stavanger ❄️

Bor du i Stavanger-området? Ikke la vinteren hindre deg fra å være aktiv. Her er 4 vinteraktiviteter som passer perfekt nå i kulda!

Sirdal skisenter

Kun 1 time og 30 minutter unna Stavanger har du mulighet til å ta deg en tur i alpinbakken. Skisenteret har hele 22 nedfarter med ni heiser, og passer perfekt som en dagstur for vennegjengen! Bakkene er middels lange, med ulike vanskelighetsgrader. Det er både off-piste muligheter for de som er erfarne og glad i fart og spenning, men også egne bakker for deg som er ny på ski, eller trenger å øve. Når det er tid for en pause kan gjengen samles i fjellstuen for en matbit, eller på sportsbaren for en vennlig atmosfære. Dette er et perfekt alternativ for de som ønsker et skikkelig avbrekk fra studie, som vil være sosial og lage morsomme minner.

Dagskort: 440kr

Leie utstyr ski/snowboard: 335kr

Det går egne «skibusser» fra Stavanger til skisenteret.

Tre personer som står på slalom

Sørmarka Arena

Klatring, curling eller skøyting? På Sørmarka Arena har du muligheten til å gjøre alt dette, og enda mer. Dette er perfekte aktiviteter for de som ønsker å finne på noe sosialt og utfordrende, enten alene, eller med vennegjengen. Er du nybegynner eller erfaren? Her finner du aktiviteter som passer for de fleste nivåer. Du kan blant annet stå på skøyter på den 400 meter lange banen, klatre langs den 17 meter høye klatreveggen eller spille «kølle og puck».  Alt du trenger av utstyr kan leies. Åpningstidene er fra 08-22 i ukedagene – perfekt å starte, eller avslutte, dagen med litt aktivitet, og få et avbrekk fra lesesalen. Sjekk ut timeplanen for de ulike aktivitetene på nettsiden deres + flere priser for utleiing av utstyr.

Studentpriser:

-Dagspass (adgang til skøytebane og klatreanlegg): 80 kr.

-Utstyr skøyter: lengdeløp 70 kr, hockeyskøyter + hjelm 95 kr

-Utstyr klatring: 100 kr

Transport: buss 11 fra Stavanger sentrum.

En mann som kaltrer på klatreveggEn dame som spiller curling

Fargegata

Du trenger ikke å dra lenger enn til Stavanger sentrum for å finne et av Norges mest populære insta-motiver. Ikke bare er det instavennlig, men atmosfæren er helt unik. I Øvre Holmgate finner du gaten med «alle husene i de forskjellige fargene». Her kommer man garantert i godt humør, og det finnes noe for enhver smak – alt av cafeer, butikker og barer. Denne gaten er helt spesiell på vinterstid med sitt berømte «lysteppe», og kan lyse opp enhver regnværsdag. Det som passer utmerket for oss studenter er at fargegaten har tilbud til enhver anledning.

På dagtid har du flere flotte kafeer hvor du kan ta en kaffe og slå av en prat med en venn, eller ta med pensum for å studere. «Bøker og børst» vil jeg påstå har byens beste varme sjokolade, fersk bakst, gratis wi-fi og brettspill, enten inne eller i den hyggelige bakgården.

På kveldstid garanteres det god stemning i fargegata, spesielt på «Hanekam». Her er det chill musikk, fine folk og ikke minst gode drinker. Ta med deg vennegjengen ut for et supert byliv rundt Vågen.

Gate pyntet med julelysResturant med uteservering

Fangene på Fortet

Har du lyst til å invitere gjengen med på litt moro og konkurranse? Fangene på Fortet er et aktivitetssenter som utfordrer både hjerne og kropp, og kan minne litt om escape-room. Her vil dere bli delt opp i lag på 3-5 stk, og hvert lag får en nøkkel som gir tilgang til alle de 46 ulike cellene. Her skal det løses ulike oppgaver, med bruk for alle typer egenskaper, kunnskap og talenter, så her har alle noe å stille med!  Alt fra fysiske oppgaver som klatring og balanse, til oppgaver med gåter og skjulte løsninger. Etter tiden er ute kan man se poeng og statistikk fra cellene, og kåre et vinnerlag. Feiring av vinnerlaget kan nytes med mat og drikke i restauranten.

Prisene varierer fra 250 – 320 kr alt i fra hvor lenge, og hvor mange celler dere ønsker å gå i.

To jenter i en hinderløype