Studieliv

Bergen

Studielivet er så mye mer enn forelesning og lesesal. Det kan være den beste, vanskeligste, mest stressende og artigste perioden i livet ditt. Det handler om å treffe nye folk, utvikle nye interesser og utfordre deg selv både faglig og sosialt.

Nedenfor ser du hvilke bolig, trenings- og helsetilbud vi tilbyr studentene våre i Bergen. Vi presenterer også studentforeningene våre. For å få maksimalt ut av studietiden anbefaler vi at du engasjerer deg.

Arrangementer

Studentene på BI trives godt og det skjer mye også utenfor forelesningssalen. Studentforeningen BIS gjør alt for at du skal få en fantastisk studietid.

De fleste arrangementene er arrangert av studentene selv, gjennom studentforeningen, og er åpne for alle studenter. Mange av arrangementene er også til for å hjelpe din karriere.

 • Studentkro

  Kroen på skolen heter Rederiet. Her arrangeres jevnlig sosiale arrangementer som klassefester, quiz-kvelder og temafester. Rederiet arrangerer blant annet Oktoberfest hvert år.

 • Næringslivsdagene

  Næringslivsdagene (NLD) er det største faglige arrangementet på campus Bergen. Der får du som student en hel uke med foredrag fra kjente personligheter i næringslivet, du kan besøke bedrifter på deres arbeidsplass og du får muligheten til å bygge nettverk med mange potensielle arbeidsgivere. Se film fra Næringslivsdagene

 • Karrieredagen

  På Karrieredagen får du som student en gylden mulighet til å bli kjent med potensielle arbeidsgivere. Bedrifter står på stands, og de holder presentasjoner der du får vite mer om hva de krever fra nye arbeidstakere.

 • Idrettsdag

  BIS Idrett arrangerer idrettsdag én gang i året. Meld på ditt eget lag i fotball, volleyball, basketball, lacrosse og mye annet.

 • Vinterlekene

  BIS Vinterlekene er det største sosiale arrangementet som arrangeres i regi av BI Studentsamfunn. Hvert år samles BI-studenter fra campus Bergen, Stavanger og Trondheim på det norske høyfjellet for flere dager fylt med fantastisk stemning. Se BIS Vinterlekene på Facebook.

 • Ball og revy

  Vårball og revy arrangeres hvert år av ballkomiteen og revygruppen på skolen. Lattergaranti, rød løper og god mat oppsummerer denne kvelden. Hvis du er en av de kreative, musikalske eller bare elsker å vise deg frem, har revygruppen alltid plass til flere medlemmer.

 • Aktivitetskveld

  To ganger i året arrangeres det aktivitetskvelder på skolen. Der står alle utvalg, undergrupper og foreninger på stand med ulike leker og aktiviteter. Det er over 200 studenter som er engasjert i ulike verv på skolen. Denne dagen kan du få et godt innblikk i hva de ulike vervene går ut på.

 • Fadderuken

  Fadderuken er det største sosiale arrangementet på campus Bergen, med rundt 1000 deltakere. Som ny student blir du tildelt en gruppe ledet av en student fra andre eller tredjeåret, som vil hjelpe deg finne til rette i studentlivet.

  Se video fra Fadderuken 2016 her.

Campus Bergen

Studentforening

Engasjer deg! På BI finnes det gode muligheter for deg som ønsker å engasjere deg i linjeforeninger eller utvalg. Hva er din interesse?

BIS Bergen er et selvstendig samfunn som er drevet for og av studenter. BIS Bergen jobber mot å gi studentene en bedre studiehverdag – både faglig og sosialt.

Det er et stort engasjement på skolen, og det finnes undergrupper for enhver smak. For å lese mer om BIS Bergen sine tilbud for deg som BI-student, se BIS Bergen sine nettsider.

BIS Bergen er en lokalavdeling av BI Studentsamfunn. BI Studentsamfunn representerer studentene ved campusene Bergen, Trondheim og Stavanger, og fungerer som et knutepunkt mellom lokalavdelingene og administrasjonen ved Handelshøyskolen BI i Oslo.

Bolig

SiB tilbyr godt bomiljø til rimelige priser. I dag har de mer enn 4300 hybelenheter både i- og like utenfor Bergen sentrum, og en rekke av disse ligger innenfor gåavstand til BI – campus Bergen.

SiB har boliger for enslige, par og barnefamilier. Søknadsfrist for deg som ønsker studentbolig fra 1. august er 31. mai. Du kan søke før denne datoen, men du vil ikke komme foran i køen. Utover hovedtildeling i juni tildeles ledige boliger fortløpende.

For å lese mer om SiB sitt boligtilbud, eller for å søke bolig, se SiB Bolig sine nettsider.

Bilde: Attribution-ShareAlike 3.0 Unported (CC BY-SA 3.0). Wikimedia.

Trening & helse

For å mestre studiet er det noen ting som må være på plass. Som student på BI har du god tilgang på studentskipnadenes tilbud bl.a innen trening og helse.

 • SiB

  Studentsamskipnaden i Bergen (SiB) driver studentvelferd for omlag 30.000 studenter i Bergen. Deres visjon er: «Du skal ha det godt som student i Bergen.» Som student ved BI – campus Bergen blir du automatisk tilsluttet SiB, og du kan benytte deg av alle deres tilbud.

   

 • Trening

  SiB Trening har 5 sentere hvor du som student kan trene for en rimelig penge. SiB Trening tilbyr gruppetrening, svømming, klatring, idrettshaller, squash samt PT og behandling.

 • Helse

  SiB samarbeider med 7 Fjell Legesenter og Legene på Høyden, og som student har du mulighet til å bytte fastlege til en av SiB-legene her. Du har også tilgang til helsestasjon, tannlege, og vil få penger tilbake for helseutgifter over 500 kroner.

 • Samtale

  Som student ved BI i Bergen har du tilgang til terapi og rådgiving gjennom SiB. I tillegg kan du alltid også snakke med Bergens studentprester.

7 grunner til å studere ved campus Bergen

Det er fortsatt mulig å søke! Vi har rullerende opptak fram til studiestart.

 

Søk nå

 

Hva vil du studere?

Du kan begynne med å søke på noe du er interessert i, eller trykk Vis meg alle for å se alle våre studier. Hvis du ser etter studier som har utveksling eller internship kan du også søke etter det!

 

Heltid
Deltid
Vis meg alle
Vis meg alt på campus...
 • Oslo
 • Bergen
 • Stavanger
 • Trondheim
 • Nettstudier