Studieliv

Oslo

Studielivet er så mye mer enn forelesning og lesesal. Det kan være den beste, vanskeligste, mest stressende og artigste perioden i livet ditt. Det handler om å treffe nye folk, utvikle nye interesser og utfordre deg selv både faglig og sosialt.

På BI vil du alltid ha noen du kan snakke med, uansett hva det gjelder. Gjennom samskipnaden får du tilgang på tjenester som gjør studenttilværelsen enklere.

Nedenfor ser du hvilke bolig, trenings- og helsetilbud vi tilbyr studentene våre i Oslo. Vi presenterer også studentforeningene våre. For å få maksimalt ut av studietiden anbefaler vi at du engasjerer deg. 

Arrangementer

Studentene på BI trives godt og det skjer mye også utenfor forelesningssalen. Studentforeningen SBIO gjør alt for at du skal få en fantastisk studietid.

De fleste arrangementene er arrangert av studentene selv, gjennom studentforeningen, og er åpne for alle studenter. Det er ofte en faglig del i tillegg til det sosiale. Mange av arrangementene er også til for å hjelpe din karriere.

 • INSPIRE

  Ett av Norges største akademiske arrangement, arrangert av studenter – for studenter. Inspire strekker seg over tre dager i mars, og er ment for å inspirere og motivere studentene. Under arrangementet får du høre kjente, offentlige profiler fra næringslivet snakke om hvordan de jobbet seg frem mot suksess.

 • Karrieredagene

  Under Karrieredagene på campus Oslo får du en gylden mulighet til å orientere deg i næringslivet og knytte verdifulle kontakter med potensielle fremtidige arbeidsgivere. 

 • Rekrutteringsdagene

  To ganger i året arrangerer studentforeningen rekrutteringsdag. Der står alle utvalg, stabsfunksjoner, prosjekter og linjeforeninger på stand med ulike aktiviteter, i forbindelse med rekruttering av medlemmer. Denne dagen kan du få et godt innblikk i hva de ulike vervene går ut på.

 • Studentaksjonen

  BI Studentaksjonen er et prosjekt under SBIO, som året rundt jobber med å samle inn penger til bedre skolegang for barn i fattige land. Deres hovedarrangement er Aksjonsuken, en uke hvor alle studenter kan delta på ulike veldedighetsaktiviteter som bøssebæring, stafettløp og «fair day». Gjennom året arrangerer de også arrangementer som idrettsturnering, auksjoner, skattejakt og konsert.

 • Studentkro

  «Kroa» er studentenes møteplass. Konkurransedyktige priser gjør at du kan være der uten å svi av hele stipendet. Arrangementer er for eksempel standup, quiz, minikonserter og vorspiel på torsdager. På Kroa har du også muligheten til å ta deg en iskald øl etter en lang skoledag, skru på TV-en og se på Champions League-kamper.

 • Revy

  BI-revyen er et kulturelt tilbud som settes opp av studenter ved Handelshøyskolen BI – campus Oslo. Hvert år lager de en underholdende og morsom forestilling. Hvis du liker å jobbe med oppsetninger, konserter eller teater og i tillegg liker sang og dans er revyen en gylden mulighet til å vise at du har andre skjulte talenter enn å studere.

 • BergeNSBaneløpet

  En årlig stafett hvor studentene ved Norges Handelshøyskole (NHH) og Handelshøyskolen BI – campus Oslo kjemper mot hverandre om å bli den sprekeste skolen. Stafetten går mellom Oslo og Bergen består av omtrent 110 etapper med ulik lengde og høydeforskjell.

 • Ball

  SBIO arrangerer årlig ball for aktive medlemmer i studentforeningen. Det blir duket for storslagent show, middag, godt i glasset, taler og kåringer.

Studentforeningen ved Handelshøyskolen BI i Oslo (SBIO)

Engasjer deg! På BI finnes det gode muligheter for deg som ønsker å engasjere deg, med linjeforeninger og utvalg. Hva er din interesse?

SBIO jobber for å fremme studentenes faglige og sosiale interesser på Handelshøyskolen BI. Foreningen fungerer også som et bindeledd mellom studentene og næringslivet, samt andre institusjoner.

Ved å ta del i studenforeningen vil du treffe mange flere mennesker enn ved bare å holde deg til en klasse. Det er en mulighet til å få venner for livet, et stort nettverk med kontakter og praktiske erfaringer, noe som vil komme godt med senere i arbeidslivet.

På SBIO sine nettsider kan du lese mer om de mange ulike linjeforeningene, prosjektene, utvalgene og stabsfunksjonene du kan engasjere deg i.

Bolig

Som student på BIs campus i Oslo har du mange muligheter for å finne en god studentbolig.

Hele Oslos nettverk av studentboliger er tilgjengelige gjennom Studentsamskipnaden i Oslo (SiO). I tillegg kan du også søke om bolig hos BSN, BI-studentenes egen boligstiftelse.

Boligstiftelsen Nydalen (BSN): BSN er BI-studentenes boligstiftelse, og den befinner seg i kort gangavstand fra BI i Oslo. Bygget er fra 2006, og BSN tilbyr 661 romslige, hyggelige og moderne studenthybler.

Her bor du sammen med dine medstudenter fra BI, noe som gir deg muligheten til å skape tette og gode studentnettverk. BSN har byens beste utsikt fra takterrassen! I umiddelbar nærhet finner du kafé, matbutikk, squashhall, med mer.

For å lese mer om BSN sitt tilbud, eller for å søke bolig, se BSN sine nettsider.

SiO Bolig: SiO har mer enn 8400 studentboliger, fordelt på 26 forskjellige studentbyer og –hus i Oslo. SiO har blant annet nye studentboliger i Nydalen, med kort gangavstand til BI, og flere andre studentbyer i nærheten. Boligene er av forskjellig størrelse og standard.

For å lese mer om SiO sitt boligtilbud, eller for å søke bolig, se SiO Bolig sine nettsider.

Trening & helse

For å mestre studiet er det noen ting som må være på plass. Som student på BI har du god tilgang på tilbud innen trening og helse. 

Mange av disse tilbudene er tilgjengelige gjennom SiO. På denne siden kan du lese om et utvalg av tilbudene. For å få en full oversikt, se SiO Helse og Rådgivning sine nettsider

 • SiO

  SiO er Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus, en organisasjon som jobber for å tilby deg som student produkter og tjenester som gjør studiehverdagen effektiv og stimulerende. Som student ved BI – campus Oslo blir du automatisk tilsluttet SiO, og du kan benytte deg av alle deres tilbud.

 • Trening

  I våre lokaler på BI – campus Oslo ligger Athletica Nydalen, et SiO-drevet treningssenter med et stort og variert treningstilbud. Her kan du ta personlig trening og gruppetimer.

 • Helse

  Gjennom SiO har du tilgang til tre legekontorer, hvor et av disse ligger i samme bygg som BIs campus.

  Du har også tilgang til helsesøster, tannlege, og vil få refusjon på helseutgifter på mer enn 350 kroner i året.

 • Samtale

  Trenger du noen å snakke med? Vi kan alle opplever vanskelige perioder i livet, og det er derfor viktig at du ikke er redd for å ta kontakt. SiO tilbyr terapi og rådgiving. I tillegg kan du også snakke med BIs studentprest, som alltid er tilgjengelig for samtale.

   

7 grunner til å studere ved campus Oslo

Søknadsfrister: 15. april for bachelor, rullerende opptak for master (det er fortsatt mulig å søke).

 

Søk nå

 

Hva vil du studere?

Du kan begynne med å søke på noe du er interessert i, eller trykk Vis meg alle for å se alle våre studier. Hvis du ser etter studier som har utveksling eller internship kan du også søke etter det!

 

Heltid
Deltid
Vis meg alle
Vis meg alt på campus...
 • Oslo
 • Bergen
 • Stavanger
 • Trondheim
 • Nettstudier