Studieliv

Trondheim

Studielivet er så mye mer enn forelesning og lesesal. Det kan være den beste, vanskeligste, mest stressende og artigste perioden i livet ditt. Det handler om å treffe nye folk, utvikle nye interesser og utfordre deg selv både faglig og sosialt.

På BI vil du alltid ha noen du kan snakke med, uansett hva det gjelder. Gjennom samskipnaden får du tilgang på tjenester som gjør studenttilværelsen enklere.

Nedenfor ser du hvilke bolig, trenings- og helsetilbud vi tilbyr studentene våre i Bergen. Vi presenterer også studentforeningene våre. For å få maksimalt ut av studietiden anbefaler vi at du engasjerer deg.

Arrangementer

Studentene på BI trives godt og det skjer mye også utenfor forelesningssalen. Studentforeningen BIS gjør alt for at du skal få en fantastisk studietid.

De fleste arrangementene er arrangert av studentene selv, gjennom studentforeningen, og er åpne for alle studenter. Mange av arrangementene er også til for å hjelpe din karriere.

 • Næringslivsdagen

  Næringslivsdagen er BIS Trondheim sitt største faglige arrangement. Her kan man høre på noen av Norges mest spennende foredragsholdere og mingle med det beste Trondheim har å by på av næringsliv. Mange finner sin fremtidige arbeidsgiver nettopp på dette arrangementet.

 • Vinterlekene

  BIS Vinterlekene er det største sosiale arrangementet som arrangeres i regi av BI Studentsamfunn. Hvert år samles BI-studenter fra campus Bergen, Stavanger og Trondheim på det norske høyfjellet for flere dager fylt med fantastisk stemning. Se BIS Vinterlekene på Facebook

 • Ball og revy

  På vårsemesteret arrangeres det ball og revy. Finstasen skal på, man får servert en bedre middag, en forrykende revy og en fantastisk etterfest. Arrangementet finner sted i en større konferansesal hos en av byens mange hotell.

 • Markedskveld

  En gang i semesteret samler studentforeningen alle sine samarbeidspartnere under samme tak. De står på stands, det gjennomføres konkurranser og stand-up underveis. Her får du mulighet til å møte mange spennende bedrifter som tilbyr deg som BI-student unike fordeler i hverdagen.

 • Temakvelder

  Temakvelder arrangeres flere ganger i semesteret og inneholder foredrag av inspirerende, motiverende og morsom karakter. Det avholdes i skolens lokaler og blant tidligere foredragsholdere er blant annet Halvard Hanevold, Stig Frode Henriksen og Tommy Fjeldheim.

 • Andre arrangementer

  BIS Trondheim arrangerer også lavterskel-arrangementer som Oktoberfest, Full Moon party, Rask fest, Trønderfest og liknende.

BI Studentsamfunn Trondheim 

BI Studentsamfunn Trondheim (BIS Trondheim) er et selvstendig studentsamfunn som jobber for å gi BI-studentene en hverdag med spennende aktiviteter, godt faglig læringsmiljø, fordelaktige rabattavtaler og rettigheter på lik linje med andre studenter.

Organisasjonen er drevet av og for BI-studentene selv, der alle studieretninger er representert. Undergruppene i organisasjonen er mange, og gir studiehverdagen og mulighetene for engasjement et bredt spekter. For å lese mer om BIS Trondheim sine tilbud for deg som BI-student, se BIS Trondheim sine nettsider.

BIS Trondheim er en lokalavdeling av BI Studentsamfunn. BI Studentsamfunn representerer studentene ved campusene Bergen, Trondheim og Stavanger, og fungerer som et knutepunkt mellom lokalavdelingene og administrasjonen ved Handelshøyskolen BI i Oslo.

Bolig

Som student på BIs campus i Trondheim har du muligheten til å finne en god studentbolig.

SiT – Studentsamskipnaden i Trondheim har over 5000 studentboliger fordelt over hele Trondheim. Studentboligene varierer i standard, størrelse og beliggenhet. Flere av studenthusene ligger også innenfor gåavstand til BI.

For å lese mer om SiT sitt boligtilbud, eller for å søke bolig, se SiT Bolig sine nettsider.

Trening & Helse

For å mestre studiet er det noen ting som må være på plass. Som student på BI har du god tilgang på studentskipnadenes tilbud bl.a innen trening og helse. 

 • SiT

  Studentsamskipnaden i Trondheim (SiT) skal utvikle attraktive velferdstilbud og varer og tjenester som studentene har behov for. Som student ved campus Trondheim blir du automatisk tilsluttet SiT, og du kan benytte deg av alle deres tilbud. For å lese mer om deres tilbud, besøk SiT sine nettsider.

 • Trening

  SiT har treningstilbud i tre idrettsbygg - ved Solsiden, Gløshaugen og på Dragvoll. Ett semester koster nå 900,- og som BI-student vil du også kunne kjøpe treningskort.

 • Helse

  SiT Gløshaugen legesenter ligger på campus, og har studenthelse som spesialområde. Som student i Trondheim kan du også ha fastlege her. Du har også tilgang til helsesøster. Du kan også få refundert penger for helsekostnader over 350 kroner.

 • Samtale

  Psykologtjenesten hjelper deg om du skulle få problemer med blant annet familieliv, samboere, medstudenter og studiene. Dette er et lavterskel-tilbud over kortere tid.