-

Tidligere studenter

Hode for Big Data

«Vi lever i en verden som egentlig er en overflod av informasjon og det er vanskelig å se hva som er viktig og hva som er støy».

Anders Lima Bjølgerud

Stilling: Head of Marketing Science

Arbeidsgiver: Annalect Norge

Master i økonomi og ledelse

– Man hører om Big Data hele tiden, det er noe mange lurer på hva er. For meg er det upløyd mark. Ny teknologi har gjort det mulig å analysere større og mer komplekse datamengder raskere og med vesentlig større detaljrikdom enn tidligere, sier Anders Lima Bjølgerud, Head of Marketing Science i Annalect Norge.

Bjølgerud startet karrieren som medierådgiver. Knappe halvannet år senere landet han jobben som markedssjef for et globalt optikkmerke. I 2016 begynte dypdykket inn i Big Data-verdenen da Bjølgerud startet som Big Data-analytiker i Omnicom Media Group.

– Min oppgave i Omnicom var å være med å tolke det vi kaller Big Data. Utfordringen ligger i hvordan vi bruker det og hva kan vi bruke det til. Jobben gikk ut på å jobbe mot rådgivere og sluttkunder, på å samle ulike typer datastrømmer og svare på problemstillinger kunder har, som før digitaliseringen ikke var mulig.

Bjølgerud forklarer interessen for Big Data i et stort engasjement for både økonomi og teknologi, i kombinasjon med nysgjerrighet omkring hvor langt Big Data kan ta oss.

Etter halvannet år som analytiker i Omnicom gikk Bjølgerud inn i sin nåværende rolle som Head of Marketing Science for datterselskapet Annalect Norge. Han tror stadig flere organisasjoner erkjenner at egen data er en svært verdifull eiendel om det benyttes riktig.

– Jeg tror Big Data er et av de områdene som vil forandre verden vi lever i mest i årene som kommer. Å kunne jobbe og være helt i front av denne utviklingen er i seg selv svært spennende. Det er i dag svært mange utfordringer Big Data kan være med å løse. Alt fra å forbedre digitale kundereiser og handleopplevelser på internett, til å overvåke transaksjoner i banker, eller løse oppgaver i helsevesenet.

Bjølgerud presiserer at som en følge av mulighetene Big Data skaper, øker også kravene til at personer og virksomheter som jobber med og forvalter store datastrømmer, ligger helt fremme når det kommer til datasikkerhet og rutiner.

– Det er ekstremt spennende å jobbe for et selskap som opererer helt i toppsjiktet i denne utviklingen, avslutter Bjølgerud.

Anders Lima Bjølgerud