Tidligere studenter

Markedsføring er mer enn sosiale medier

Med en bachelor i markedsføringsledelse fra BI og en master fra England, landet Anne-Lise drømmejobben. Siden hun var liten har hun vært interessert i fotball og i dag jobber hun med markedsføring i fotballklubben Arsenal FC.

Anne-Lise Johnsen

Stilling: Membership Marketing Executive - Youth Arbeidsgiver: Arsenal FC Bachelor i markedsføringsledelse

- Jeg hadde hørt om Arsenal og hvor flinke de var i markedsføringsarbeidet sitt. Det gjorde det spesielt interessant for meg som både er markedsfører og fotballentusiast, forteller hun.

Arbeid mot barn og unge

Anne-Lise har tidligere jobbet med nettsiden til en ungdomsforening og er godt kjent med de digitale trendene. Hun tror blant annet det var denne erfaringen som overbeviste dem om at hun var den rette for jobben. Selv om markedsføring i dag i stor grad skjer på digitale flater, er det likevel fortsatt mye som skjer i møtet mellom mennesker direkte. Anne-Lises stilling i Arsenal FC handler nettopp om å skape fysiske kundeopplevelser.

- I jobben min så har jeg ansvar for Arsenals initiativer mot unge fans. Det kan være alt fra konkurranser til camping på gressmatten. Her får jeg lov til å tenke utenfor boksen, det er ikke alle steder hvor man kan det.

Klarte det umulige

Det er mange som drømmer om å kunne jobbe med interessen sin og Anne-Lise ble flere ganger fortalt at det var nærmest umulig å få jobb i sportsbransjen. Men hun ga seg likevel ikke og jobbet hardt for å få det til. Og i dag sitter hun igjen med følelsen av hun klarte det umulige.

Denne profilen ble opprinnelig publisert i 2015.