-

Advantage

Tydelig og tilgjengelig

– Medarbeiderne mine vet at jeg er tilgjengelig og har tid til dem. Så vet de også hva jeg forventer av dem, sier Line Konglevoll i PLAN-B.

Line Konglevoll

Stilling: Administrerende direktør

Arbeidsgiver: PLAN-B

Bachelor i Business/Managerial Economics (tidligere Diplomøkonomstudiet)

Vi skaper innhold på alle plattformer og vår jobb er å inspirere, glede og underholde. Det at vi får umiddelbar respons på det vi produserer, om de treffer eller ei, er givende.

Hva fikk deg til å velge akkurat diplomøkonomstudiet?
– Jeg er en strukturert type som liker å organisere. Siden jeg ville være i et litt mindre miljø enn Blindern, ble det BI. Jeg vurderte å bytte til markedsføring underveis, men trivdes godt i klassen og ble værende.

Hva slags lederidealer fikk du med deg fra BI?
– Det å lære god prosjektledelse var veldig relevant. Forstå betydningen av å være generalist og ikke spesialist. Ha overblikket og levere til riktig tid og riktig kostnad.

– Jeg var med på et prosjekt allerede første året, som vertinne for et lag i en kunnskapskonkurranse. Harald Rønneberg var 24 år gammel og nyansatt markedssjef på BI, og vi ble kjent gjennom det prosjektet. Vi gjorde flere prosjekter sammen på BI, og i dag, over 20 år senere, jobber vi sammen i PLAN-B. Han er styreleder, jeg administrerende.

Hva er det som gjør din bransje og ditt selskap givende å jobbe i?
– Vi skaper innhold på alle plattformer og vår jobb er å inspirere, glede og underholde. Det at vi får umiddelbar respons på det vi produserer, om de treffer eller ei, er givende.

– PLAN-B betyr mye for meg. Vi er flere ansatte som eier en del av selskapet, og det gjør det til en personlig arbeidsplass.

Hvilke utfordringer bruker du som leder mest energi på?
– Det som er utfordrende – i positiv forstand – er at vi har vokst de siste årene. Dette med flere forretningsområder knyttet til profilene våre. Også for å kunne tiltrekke oss nye profiler, særlig blant de yngre. I tillegg har vi utvidet innholdssiden med tv-produksjoner, podkaster og reklame.

Hva har vært den tyngste nedturen i yrkeslivet ditt?
– Det var ikke egentlig en nedtur, men noe jeg lærte mye av. Og som jeg klarte å gjennomføre takket være et deltidsstudium gjennom AFF; Ledelse for kvinner i små og mellomstore bedrifter.

Jeg hadde hatt foreldrepermisjon i ett år. Da jeg kom tilbake til arbeidsplassen hadde staben vokst og jeg bare kjente halvparten fra før. Alle disse skulle jeg lede, samtidig som jeg skulle være mor. Den overgangen ble for tøff, og jeg følte meg snart som en dårlig leder. Det var jeg åpen på overfor gjengen min, og jeg ba om ærlige innspill på hva som funket og ikke. Det var vondt, men veldig lærerikt – og jeg tok tak i det som var viktig. Sakte, men sikkert bygget vi et tillitsforhold, og jeg kunne være en ydmyk, åpen og ærlig leder.

Hva er du mest stolt av å ha bidratt til?
– At vi har holdt på den gode PLAN-B-kulturen gjennom 20 år. Dette er noe som gjør at vi er en attraktiv arbeidsplass i en presset bransje.

Hvilke av dine personlige egenskaper har du hatt mest nytte av i ditt arbeid? 
– Min evne til å se mennesker og være en tilgjengelig leder, vise at jeg har tid til de ansatte. Og være tydelig på hva jeg forventer.

Hvis du skulle tatt et deltidsstudium for ledere ved siden av jobben, hvilket fagfelt skulle du gjerne gått inn i?
– Profilene våre er 40 unike mennesker, som igjen er 40 unike merkevarer som skal bygges og utvikles. Så en større fordypning innen merkevare og produktutvikling på mennesker for å hente ut potensialet deres, kunne vært veldig spennende.

Har du et lederideal - i tilfelle hvem?
– Jeg har ikke ett spesifikt lederideal, men de menneskene jeg får jobbe med hver dag er idealer for meg.  Og så møter jeg ledere i forbindelse med jobb som inspirerer meg.