Tidligere studenter

Orden i sminkesakene

En litt tilfeldig jobb på et regnskapskontor ledet Line til en bachelorgrad i finans – og en stilling som controller i det verdensledende kosmetikkselskapet L'Oréal.

Line Molberg

Stilling: Controller Arbeidsgiver: L'Oreal Norge Bachelor i finans

Kanskje det var noe med å holde ting i orden. Egentlig hadde Line planlagt å bli politikvinne. Men det å jobbe med regnskap vekket interessen for tall.

Derfra var veien til BI naturlig, og hun oppdaget at den praktiske erfaringen hennes hjalp henne i finansstudiet. Det var også nyttig når hun endelig skulle søke jobb: Til tross for at stillingen i utgangspunktet krevde en mastergrad, ble hun ansatt som controller i L'Oréal på grunn av arbeidserfaring og gode karakterer.

Kontroll på kostnadene

Der handlet jobben om å holde orden i budsjettene. En controller sitt ansvar ligger i tittelen – ha oversikt og kontroll over utgifter og inntekter. Man skal kunne analysere bedriftens aktiviteter og avgjøre om de er lønnsome eller ikke. I L'Oréal var Line ansvarlig for oppfølging av selskapets markedsføringskostnader. Det vil si å følge opp status på markedsføringsaktiviteter, godkjenne kostnader, og gå i sømmene på uvanlige kostnader som oppstår.

En viktig del av det Line jobbet med var også å lage og videreutvikle rapporter for å stadig effektivisere jobben. Som controller var det Lines ansvar å vite hvor L'Oréal Norge lå an i forhold til budsjettet, og månedlig rapportere status.

Som en relativ nybegynner i bransjen, var det fint å kunne hente hjelp fra kollegaer. Line forteller at hun jobbet med mange som har lang erfaring, og som kunne gi henne mye ny kunnskap og hjelpe henne videre om hun sto fast.

Denne profilen ble opprinnelig publisert i 2014.