Tidligere studenter

Fallskjermhopperen

Lise Nansen er fallskjermhopperen som egentlig skulle bli flyver, men som heller falt for økonomi.

Lise

Stilling: Økonomisjef

Arbeidsgiver: Vestfold Fjellboring AS

Bachelor of Management (2014)
Executive Master of Management (2017)

Å utfordre seg selv, jobbe på et lag og se at disiplin og struktur fører deg et sted - det er utrolig spennende.

– I ettertid er jeg veldig glad for at jeg valgte som jeg gjorde. Det å være flyver kombinert med å drive med masse fallskjermhopping, hadde kanskje blitt litt kjedelig, sier Nansen, som med sine 12.500 hopp trolig er en av Nordens mest aktive.

Kunnskapen og erfaringene fra 30 år som ekstremsportsutøver og fallskjerminstruktør, inkludert over 10 år på landslaget får hun brukt i jobben. For Nansen handler både hopping og økonomisjef-rollen om å lede og forstå andre mennesker.

– Det å kunne utfordre seg selv, å jobbe på et lag og å se at disiplin og struktur fører deg et sted - det har vært utrolig spennende.

Kjærlighet for folk og struktur

Etter å ha jobbet med økonomi i noen år og blitt stadig mer interessert i ledelse, begynte Nansen å vurdere videreutdanning. Som en tidligere økonomistudent forteller hun at det var naturlig for henne at valget til slutt falt på en Master of Management på BI. I dag er hun økonomisjef i Vestfold Fjellboring.

– Jeg søkte på jobben og fikk den helt i starten av det siste året i masterstudiet. Jeg tror studiene var ganske utslagsgivende for at jeg fikk den jobben.

Stillingen krever at hun må forstå og se helheten i hele virksomheten, bygge relasjoner med de ansatte og konstant følge med i bransjen for å se om det er nye verktøy arbeidsplassen kan benytte seg av. Det at hun har like mye kjærlighet for folk som struktur, kommer godt med.

–  Jeg blir motivert av å se at arbeidet mitt utgjør en forskjell for andre og at det betyr noe for organisasjonen. For meg er det artigere å jobbe mer hands-on sammen med mennesker, enn å sitte og styre fra langt unna. Det passer bare ikke helt for meg.

Nettverksbygger

Nansen mener mastergraden fra BI lærte henne å bli mer oppmerksom på viktigheten av personlige relasjoner, nettverk og det å kjenne seg selv og på den måten kjenne andre. Hun satte spesielt pris på medstudentene og turene man dro på, men løfter frem flere av forelesningene i ledelse som kanskje de mest «uforglemmelige øyeblikkene».

– Jeg vil aldri glemme det. Vi hadde en forelesning om Van Gogh, av alle mennesker. Det var helt utrolig. Til slutt hadde både foreleseren og vi som satt der tårer i øynene.  

Lise Nansen

Ledelse og fallskjermhopping har mange fellestrekk