Tidligere studenter

Magne selger roboter verden rundt

Når man ser for seg en høyteknologisk bedrift, er kanskje ikke lagervirksomhet det man ser for seg. Men det er tilfellet for AutoStore, et selskap som vil robotisere hele lagerprosessen. Magne selger dette systemet verden rundt.

Magne Hatteland

Stilling: Marketing Manager Arbeidsgiver: AutoStore Bachelor i internasjonal markedsføring

Ved å erstatte tradisjonelle hyller og menneskelige arbeidere med et tettpakket, vertikalt system plukket av roboter, gjør AutoStore at man kan få opp til fire ganger så mye lagringsplass. Systemet fungerer ved hjelp av avanserte algoritmer som finner hvor produktene ligger i hyllene, og sender en av mange roboter til å plukke dem opp. Dette skal gjøre lagerprosessen mer effektiv og raskere.

 «Jeg synes det er kult å jobbe med teknologi og ting som er laget for at det forandrer noe,» sier Magne.

Som markedsansvarlig jobber Magne med å kommunisere fordelene ved å gå over til AutoStore i forhold til mer tradisjonelle lagersystem. I tillegg finner han nye land og markeder for systemet, og jobber med å trene opp lokale distributører slik at de også kan selge systemet.

En global utdannelse

Jobben fikk han etter å ha tatt en bachelor i internasjonal markedsføring på BI. Der lærte han å ha et globalt perspektiv. I tillegg tilbrakte han et år på utveksling i Kina, noe han har fått mye bruk for når han har vært i landet for å markedsføre AutoStore.

«Det har vært veldig nyttig for meg. Du blir mer moden og klar for å hoppe ut i verden,» sier Magne.

Denne profilen ble opprinnelig publisert i 2016.

Magne Hatteland