-

Tidligere studenter

Fra østkantgutt til millardinvestor

Investeringsdirektør og østkantgutt Morten Borge har jobbet målbevisst hele livet. Det ledet til en stilling som en av tre sjefer i Ferd Capital med ansvar for investeringer i milliardklassen.

Morten Borge

Stilling: Konsernsjef

Arbeidsgiver: Ferd Capital

Master i økonomi og ledelse
Master i regnskap og revisjon

Holdingselskapet Ferd håndterer formuen til industri- og finansmannen Johan H. Andresen. Som investeringsdirektør var Morten med på å bestemme hvor selskapet skal plassere midlene sine. Han var ansvarlig for investeringer i energi, oljeservice, og maritime virksomheter.

«Vi investerer både i private selskaper, børsnoterte selskaper og vi kjøper selskaper av børs. Når vi først gjør en investering, investerer vi typisk fra flere hundre millioner til flere milliarder. Det betyr naturligvis at det er mye analysearbeid og jobb som ligger bak en investering.» sa Morten.

Det gir også mulighet til å jobbe med sosialt entreprenørskap. Hvor selskaper investerer i nye bedrifter og tiltak som vil håndtere problemer i samfunnet. Morten trekker frem dette som en spesielt givende del av jobben.

Formet av sin bakgrunn

Morten vokste opp på østsiden av Oslo, nærmere bestemt Ellingsrud. I en liten blokkleilighet alene sammen med sin mor. Fra tidlig av jobbet han deltid ved siden av skole og studier. Han mener dette ga han en ekstra stå-på-vilje og et godt konkurranseinstinkt.

«Det er begrenset hvor dyp faglig forståelse man får fra slike jobber. Man lærer hvordan kremmerskap og handel fungerer i praksis. Enten det er som fruktsjef eller som butikkmedarbeider på en bensinstasjon. Jeg tror først og fremst noe av det viktigste man lærer er å jobbe hardt og stå på.»

På BI kom han inn på siviløkonomlinjen og senere en master i regnskap og revisjon. Dette ga han et solid faglig og teoretisk fundament, sier han. Dette gjorde han trygg i mange beslutninger han har tatt i arbeidslivet.

«BI er spesielt flinke til å gjøre en forberedt og skape forståelse for reelle arbeidssituasjoner. Situasjoner hvor man benytter den teorien man har lært.»

Det tok ikke mange år etter han var ferdig med å studere før karrieren tok fart. Han landet jobben som investeringsdirektør og ble kåret til årets ledertalent av E24. Nøkkelen til suksess, sier han. Det har vært å være opptatt av å levere bra resultater. I tillegg til å lære og utvikle seg underveis hver eneste dag, hele tiden.

– Jeg tenker at jeg er meget heldig som jobber med det jeg gjør i Ferd. I skjæringspunktet mellom finans, økonomi, strategi og ledelse. Jeg har ansvaret for store investeringer. Det er en drøm egentlig. At jeg skulle få lov til å jobbe med det jeg gjør nå. I et selskap som Ferd og med så mange dyktige mennesker rundt meg. Det er en drøm som går i oppfyllelse.

Denne profilen ble opprinnelig publisert i 2015. Morten ble senere forfremmet til konsernsjef i Ferd Capital.