-

Advantage

Et fantastisk sted å skape vennskap

Da Swati Sharma flyttet fra India til Norge, var det én ting hun satte spesielt stor pris på: Menneskene hun møtte på BI.

Swati

Stilling: Head of digital product development

Arbeidsgiver: Telenor Norway

MSc in Leadership and Organisational Psychology

Om du flytter til et nytt land, er det å treffe nye mennesker som du kan være i kontakt med resten av livet viktig. Og BI er et fantastisk sted å skape vennskap.

– Hva fikk deg til å velge BI?

– To ting skjedde: Jeg skulle gifte meg med min daværende kjæreste, nå ektemann, og flytte til Norge og Oslo. Det var i alle fall ikke været som lokket! Her søkte jeg flere steder, men BI var på toppen av eller nær toppen av rangeringene. I tillegg fikk jeg BIs «Presidential scholarship»,  noe som gjorde det til et naturlig valg.

– Hvordan opplevde du det norske studentmiljøet i forhold til det du kom fra?

– Jeg tror den største forskjellen var mellom fagfeltene. Jeg kom fra en veldig teknisk bakgrunn der de fleste av medstudentene mine var menn. Det å komme til BI der klassen jeg var i var 80 prosent kvinner, var veldig fint. Jeg tror også det er en kulturell forskjell mellom India og Norge, jeg føler at det er en større samarbeidskultur på BI. 

– Hvordan var din vei inn i jobben du har i dag?

– Jeg var ferdig på BI i 2015. I India var det allerede jobbtilbud til meg da jeg gikk ut av universitetet der. I Norge var det veldig annerledes. Jeg ville gjerne ha en deltidsjobb under studiene, men det at jeg ikke snakket språket gjorde det veldig vanskelig. Jeg har aldri fått så mange avslag i mitt liv! Men det første året på BI fikk jeg jobb som forskningsassistent der, og sommeren etter fikk jeg et internship hos Opera gjennom BIs internship-program. På andreåret i mastergraden min var jeg intern hos Telenor. Det siste året jobbet jeg fulltid mens jeg fullførte mastergraden. Det var ganske hektisk!

– Hva er de mest interessante utfordringene du arbeider med akkurat nå?

– Jeg er en «tribe leader», eller prosjektleder for flere prosjekter i Telenor, Inkludert «Min Familie», «Min fotball» og en håndfull produkter som er i en tidlig utviklingsfase. Det har vært veldig heldig at jeg har en bakgrunn i både business, teknologi og ledelse, da alle tre er nyttige.

– Hva er det mest verdifulle du har fått bruk for av det du lærte på BI?

– Om du flytter til et nytt land, er det å treffe nye mennesker som du kan være i kontakt med resten av livet viktig. Og BI er et fantastisk sted å skape vennskap. Jeg møtte folk gjennom fag, men også gjennom engasjement på siden av det faglige, jeg var blant annet president for The Graduate Student Society. For meg var det også nyttig at BI har et så sterkt fokus på samarbeid med næringslivet. Når du er ferdig med en master, er den kontakten ofte helt avgjørende.