Studenterfaring

Tonje Helvig

Eiendomsmeglerfullmektig i Eiendomsmegler Vest

 

Hvilken linje har du gått? 
Jeg har gått Eiendomsmegling på BI Bergen. 

Hvilken jobb har du fått? 
Jeg jobber som Eiendomsmeglerfullmektig i Eiendomsmegler Vest. 

Hvordan fikk du denne jobben? 
Fordi meglerbransjen er såpass tøff å bli ansatt i, satset jeg tidlig på å skaffe meg meg jobb som medhjelper i et foretak. Jeg brukte skolens arrangementer til å knytte kontakter i bransjen, og fikk dermed muligheten til å komme på intervju. Slik endte jeg opp med å få jobb i DNB Eiendom da jeg gikk i første klasse. Etter ett lærerikt år der fikk jeg tilbud om fulltidsjobb som Trainee i Eiendomsmegler Vest. Kombinasjonen av fulltids- jobb og studie krever sitt, men gjorde at jeg sitter igjen med en høy faglig kompetanse, bred erfaring og stilling som fullmektig. 

Var det denne jobben du så for deg at du skulle begynne i etter bachelor? 
Jeg kunne ikke vært mer fornøyd med hverken stillingen jeg har eller foretaket jeg er ansatt i.  

Hva er det viktigste du tar med deg fra utdannelsen på BI? 
Det viktigste jeg tar med meg fra utdannelsen er den faglige og juridiske kompetansen jeg har tilegnet meg. Jeg ser også fordeler med å ha en dypere innsikt i økonomifagene regnskap og finans, da vi på daglig basis møter mennesker i ulike økonomiske situasjoner og problemstillinger. 

Har du noen tips til nye studenter? 
Er eiendomsmegling din lidenskap, ha troen og gi full gass. Uansett hvor tøff bransjen måtte bli vil det alltid være muligheter for de beste. Bruk skolen og studentsamfunnet for det det er verdt! Ikke bare møt opp i forelesninger, men bruk de faglige og sosiale arrangementene som arrangeres til å knytte kontakter og å tilegne deg kunnskap om hvordan næringslivet fungerer. Engasjer deg gjerne i studentsamfunnet! Jeg var for eksempel tillitsvalgt i klassen de første to årene og dro absolutt mye nytte ut at det. Til slutt vil jeg nevne viktigheten av at du under jobbsøking og intervjuer vurderer foretakene på lik linje som de vurderer deg. Finn et foretak som du ønsker å representere, som du tror du vil trives i og som tilbyr god oppfølging. Ha en innholdsrik og kjekk studietid :-)