Studenterfaringer

Elke Vindenes

Performance Marketing Manager i T/A Opt.

Hvilken linje har du gått?
Markedsføringsledelse. 

Hvilken jobb har du fått?
Performance Marketing Manager i T/A Opt.  

Hvordan fikk du jobben?
Jeg kom over en annonse T/A Opt hadde lagt ut på Facebook. Der stod det at de lette etter nyutdannede som ønsket å bli god på digital markedsføring. Deretter opprettet jeg straks et Word-dokument for å lage søknad, la ved CV’en og markerte emnefeltet i E-posten med ”vil bli RÅ på digital markedsføring”. Så kom jeg i kontakt med flere i bedriften og hadde to runder med intervjuer før jeg fikk et endelig tilbud.

Sett bort fra det praktiske, mener jeg det var motivasjonen og arbeidsviljen min som gjorde at jeg fikk jobben. Gjennom søknadsprosessen henviste jeg til deltidsjobber, verv, casekonkurranse og ikke minst internshipet mitt som bevis på nettopp dette- og at jeg har evne til å sjonglere flere prosjekt på en gang.

Var det denne jobben du så for deg at du skulle begynne i etter bachelor, når du startet for tre år siden?
Da jeg begynte på BI visste jeg at jeg ville jobbe med merkevarer, men ikke hvilke eller hvordan eksakt. Det som interesserte meg var hvordan følelser kunne knyttes opp mot et merke- og det har jeg lært av å matche riktig produkt, gjennom riktig budskap, med riktig person. Dette har jeg selv observert i mine erfaringer, og noe jeg absolutt ønsker å bli god på. Men aldri i verden hadde jeg trodd at min første ”skikkelige” jobb skulle være i Norges beste reklamekonsern.

Hva er det viktigste du tar med deg fra utdannelsen på BI?
Det viktigste jeg tar med meg er nettverket mitt, uten tvil. Mine beste venner har jeg fått gjennom BI og jeg kunne ikke blitt mer takknemlig. Gjennom all slags faglige og sosiale arrangement har jeg blitt kjent med så mange flotte mennesker, og da spesielt i sammenheng med internshipet mitt i SRF. Der har jeg blitt kjent med mange fra næringslivet som har vist seg å åpne opp flere muligheter i jobbjakten. I tillegg vil jeg trekke frem at SRF har utfordret meg til den grad at jeg har blitt tryggere på min kompetanse, og den muligheten fikk jeg gjennom utdannelsen min på BI.

Har du noen tips til nye studenter?
For det første: Bruk de tilgjengelige ressursene som finnes på BI! Karriereveileder, internship, casekonkurranse, utvalg og undergrupper, jobbsøknadskurs, kurs i Endnote, excel og kildebruk etc. Selv kommer jeg spesielt til å savne gratis tilgang til Oria, Google scholar og diverse programmer.

For det andre: Rekk opp hånden din! Spør, svar, kommenter. Ikke bare vil du bli lagt merke til, men det vil hjelpe deg bli vandt til å snakke i større forsamlinger og i egen læring av fagstoffet.

Til slutt må en huske å ha det gøy. Ta deg helt fri når du har fri og bli med på de arrangementene studentforeningen steller i stand. Studietiden skal være gøy, ellers er det noe feil.