Studenterfaringer

Henrik Kvamme

Selger for Mercedes-Benz personbil ved Bertel O. Steen AS

Bilde av Henrik Kvamme

Hvilken linje har du gått?
PR og markedskommunikasjon* ved BI- campus Bergen

Hvilken jobb har du fått?
Jeg jobber som selger for Mercedes-Benz personbil ved Bertel O. Steen AS.

Hvordan fikk du jobben?
I løpet av mitt andre år som student ved BI – campus Bergen, bestemte jeg meg for å begynne søkeprosessen etter en relevant jobb jeg kunne trives med. Jeg begynte med å besøke Bertel O. Steen for å spørre om de kunne tenke seg å ansette en ekstrahjelp gjennom sommeren. Det fikk jeg muligheten til, og startet min sommerjobb med fokus på klargjøring av biler. Etter en stund fikk jeg også mulighet til å drive med kundebehandling, og dermed bidra til salg av nybil Peugeot og Mercedes-Benz. Da sommeren var over fikk jeg tilbud om å fortsette i jobben, da primært som kundebehandler for Mercedes-Benz. Der jobbet jeg deltid gjennom mitt avsluttende år som student, og i dag jobber jeg som selger for Mercedes-Benz personbil ved Bertel O. Steen Bergen.

Var det denne jobben du så for deg at du skulle begynne i etter bachelor, når du startet for tre år siden?
Jeg så for meg at bilsalg var noe jeg kunne trivdes å jobbe med allerede på videregående skole, men jeg så ikke for meg at jeg skulle begynne som selger for en av de ledende bilmerkene i verden. Med en bachelorgrad i PR og Markedskommunikasjon er mulighetene mange, men det som var viktig for meg ved valg av jobb var at kundekontakt, salg eller promotering var i fokus. Som Mercedesselger er jeg ila en vanlig hverdag innom alt dette, og jeg trives kjempegodt!

Hva er det viktigste du tar med deg fra utdannelse på BI?
Gjennom min tid som student ved Handelshøyskolen BI tar jeg med meg mye relevant kunnskap og gode erfaringer. Jeg har lært ulike teknikker ved salg og markedsføring, samt promotering av produkter. Dette har gjort meg godt rustet for arbeidslivet. Jeg vil også trekke frem det jeg har lært ved å være engasjert utenom studiene. Jeg har var delaktig i ulike undergrupper og utvalg, noe som har gjort meg løsningsorientert og nysgjerrig. Disse to egenskapene mener jeg er viktig i arbeidslivet, uavhengig av hva man driver med.

Har du tips til nye studenter?
Engasjer dere! Man får mye mer ut av studietiden sin om man engasjerer seg i studentsamfunnet. Avhengig av utvalg og undergruppe møter du ulike utfordringer som må løses og man lærer å jobbe som et team. Det er sosialt og lærerikt å være engasjert! 

*Dette studiet heter nå Bachelor i kommunikasjonsledelse.