Kursbeskrivelse

KLS 35X3 Oppstart av bedrift i kreativ næring

Introduksjon

Entreprenørskap er en nøkkelkompetanse i dagens arbeidsliv generelt og i kreativ næring spesielt. Kurset er lagt opp etter modell fra oppstartskurset ved bachelorstudiet i Entreprenørskap, men spisset mot kreativ næring.

Dette er et praksiskurs hvor studentene jobber med problemløsning, ideutvikling, kommersialisering og oppsett av en bedrift innen kreativ næring. Studentene skal i løpet av kurset igangsette, drive og evt. legge ned en bedrift, enten som Studentbedrift eller som ordinært selskap. Kurset følger rammeverket til Ungt Entreprenørskap. delrapporteringer i forkant av hver forelesning gjennom korte statusvideoer. Det forventes deltakelse i timer og arbeid utover forelesningene. Det er omsetningskrav for studentbedriftene som settes i samråd med klassen.

Kursets innhold

  • Entreprenørskap i kreativ næring
  • Forretningsideen og entreprenørens ressursgrunnlag
  • Entreprenørskapsteori
  • Valg av selskapsform, registrering
  • Organisering og styring
  • Nettverk og allianser
  • Produkt/tjeneste
  • Markedsføring, salg og distribusjon
  • Finansiering og budsjettering
  • Forretningsplan og pitching
  • Exit eller videre vekst?

Læringsmål

I løpet av kurset skal studentene tilegne seg generell kunnskap om:

  • Veien fra forretningside, etablere et team, registrere, starte opp og drifte 
  • En bedrifts operative funksjoner og styringssystemer
  • Utfordringer knyttet til oppstart, ressurser og tid
  • Muligheter og utfordringer ved markedsføring og salg til bedrifts- og personmarked
  • Nettverksutnyttelse i praksis

Eksamensform

  • Innleveringsoppgave: 60%
  • Presentasjon: 40%