Bachelorstudier

Retail Management

Med dette studiet lærer du varehandel - hvordan man driver en suksessfull butikk. Det handler om å ha et øye for detaljer, alt fra hvor varene produseres og hvordan de blir transportert til butikken, til hvordan de presenteres.

Hva lærer du?

Varehandelen er bindeleddet mellom produsenter og kundene. Forbrukerne ønsker å få rett vare til rett tid, samtidig som de ønsker en fornuftig pris.

Siden Norge er et langstrakt land med en befolkning som ønsker samme service enten man er i by eller på landet, er dette ofte en krevende oppgave.

Du vil lære de kunnskapene du trenger for dette, inkludert:

 • Økonomi. Å vite hvordan bedrifter fungerer er grunnleggende for å drive god butikk.
 • Logistikk. Lær hvordan varer kommer fra fabrikk til butikk, og hvordan innovasjon på dette området gir lønnsomhet.
 • Markedsføring. Du vil lære hvordan du kan forstå kundene dine, hvorfor de velger som de gjør, og hvordan du kan presentere varene dine på best mulig måte.

Studieplan

Studieåret på BI er delt i to semestre, et høstsemester og et vårsemester. Det er en eksamensperiode i hvert semester. Studieplanen under gir oversikt over hvilke fag som inngår i studiet, samt når fagene gjennomføres. Spørsmål om noen av disse fagene? Ta kontakt på studier@bi.no.

Basiskurs

Programkurs

Valgkurs

Muligheter i studietiden

Du har mange muligheter som student på Retail Management. Hvis du kan tenke deg å studere i utlandet, kan du ta utveksling i et semester. Har du mer lyst på konkret arbeidserfaring kan du ta et internship hos en bedrift.

Eller så kan du velge å gå dypere i fagene du er interessert i, enten med en fordypning eller med en bred rekke valgkurs.

Stipend

Har du et høyt karaktersnitt fra videregående? Da kan du søke på et stipend som dekker skolepenger for Bachelor i Retail Management.

Internship

Som heltidsstudent får du mulighet til å skaffe deg verdifull arbeidserfaring mens du studerer.

Spørsmål om studier?

Ring meg

Motta nyheter fra BI

Utveksling

Få internasjonal erfaring i løpet av studiet! BI har utvekslingsavtaler med skoler i 47 land.

Fordypninger

Som student på Retail Management kan du få spisskompetanse i et fagområde du selv velger i form av en fordypning.

Hva kan du bli?

Norsk varehandel er en av landets største næringer. Den utgjør 10% av landets verdiskapning og ansetter 360 000 mennesker.

Næringen kan deles opp i 40 bransjer som alle står foran store utfordringer i årene fremover. Sterk konkurranse og ny teknologi gjør at bransjene stadig leter etter kvalifiserte medarbeidere.

Etter utdanningen i Retail Management kan du starte din egen butikk, eller jobbe deg mot å bli butikksjef i en kjede. De store kjedene trenger også mer kompetanse til sine stillinger i sentrale administrasjoner.

Det er mange muligheter, blant annet innen:

 • Markedsanalyse. Bruk ferdighetene dine til å lære mer om kundene.
 • Butikkutvikling. Jobb med å finne spennende konsepter som øker butikkenes lønnsomhet.
 • Reklame. God og kreativ reklame, både i tradisjonelle og sosiale medier, er viktig for å skille seg ut i markeder med høy konkurranse.
 • Logistikk. Butikkjeder er veldig opptatte av å optimalisere drift. Hvis du er flink med tall er dette en god mulighet å sikte seg etter.
 • Franchiser. Mange unge ønsker i dag å bli franchise-taker, noe som betyr at de eier og driver sin egen butikk etter et velkjent kjedekonsept. Rema 1000 og Narvesen/7-11 er gode eksempler på dette.

Typisk BI

Se hva noen av våre tidligere studenter har jobbet med etter å ha tatt en bachelor i Retail Management!

Trykk på profilene for å lære mer.

 

typiskbi.no

 

Profil med video

Simon Fossum og Linn Hoftun

Konsulenter hos Big Blue & Company

Profil med video

Ole Steinsholt

Key Account Manager, Moët Hennessy Norge AS

Profil med video

Silje Granli

Brand Manager, VITA AS

Hva kan du studere videre?

Hvis du er interessert i å studere videre etter fullførte studier så er en master i ledelse og organisasjonspsykologi godt egnet, spesielt hvis du sikter deg inn på lederstillinger høyere opp i en bedrift. En master i strategisk markedsføringsledelse passer også godt til kunnskapene du får i dette studiet.

I tillegg kan du også kvalifisere for andre mastergrader ved å ta tilleggskurs. Kontakt msc@bi.no for mer informasjon.

Praktisk informasjon

Pris

 • 1. år kr 65.000,-
 • 2. år kr 68.800,-
 • 3. år kr 68.800,-

Prisene gjelder for studieåret 2018/19 og justeres årlig etter normal prisøkning i samfunnet forøvrig. 

Som student på BI har du mulighet til å søke om lån og stipend fra Lånekassen.

BI er en uavhengig kunnskapstiftelse. Det betyr at et eventuelt overskudd går tilbake til skolen i form av utvikling av studiene og mer forskning.

Se opptakskrav

Søk nå