Studenterfaring

Amalie Angelskår

Multichannel assistant buyer på H&M Head-office Stockholm

Bilde av Amalie Angelskår

Hvilken linje har du gått?
Retail Management, BI Campus Bergen

Hvilken jobb har du fått?
Multichannel assistant buyer på H&M Head-office Stockholm.

Hvordan fikk du jobben?
Jeg søkte gjennom nettsiden til H&M, og etter det var det en lang prosess. Jeg tror grunnen til at jeg fikk jobben er en blanding av personlighet, relevant utdannelse og engasjement. De synes også det var et pluss at jeg hadde vært på utveksling og jobbet lenge i bedriften som sales-advisor. Siden det er så høy konkurranse ser de etter de som virkelig er interessert i mote og motivert for jobben, det synes jeg var viktig å få frem på mine intervju. Det er veldig høyt tempo og lange dager, så man må vise at man klarer å ha mange baller i luften.

Var det denne jobben du så for deg at du skulle begynne i etter bachelor, når du startet for tre år siden?
Jeg har alltid hatt lyst til å jobbe i motebransjen, så det er desidert min drømmejobb som nyutdannet. Jeg har veldig lyst til å utvikle meg innen buying eller design, så dette er en fantastisk mulighet til å vokse og lære i en av verdens største bedrifter. Det jeg elsker med denne jobben er at det meste av distribusjonen er internt, så man får være med å utvikle produktene og se hele prosessen som en helhet.

Hva er det viktigste du tar med deg fra utdannelsen på BI?
Det viktigste jeg tar med meg fra BI er at det er viktig med en utdannelse. Selv om motebransjen kan virke glamorøs på mange måter, ligger det mye analyser, tall og hardt arbeid til grunn, spesielt innenfor innkjøp. Det er høy konkurranse, mange beslutninger som skal tas, og man må ha kunnskap til grunn som gjør det mulig å prestere på jobb hver dag. Man må være visuell, følge med på trender og kunne se tendenser, samtidig som man skal kunne lese rapporter hurtig, være løsningsorientert og effektiv for å sikre lønnsomhet i det man gjør.

Har du noen tips til nye studenter?
Jeg vil anbefale alle studenter til å virkelig tenke gjennom hva man interesserer seg for og vil jobbe med. Det er utrolig gøy å jobbe med noe man virkelig synes er interessant, og det er bedre å satse på det man virkelig drømmer om, enn å gjøre det "alle andre gjør".

Jeg tror også det er viktig å gripe alle muligheter studietiden gir; dra på utveksling, vær engasjert, ha verv, gå i forelesning og ha det gøy. Når man begynner å jobbe merker man også at man faktisk bruker det man har lært på BI hver dag i arbeidslivet, noe som er en motivasjon til å sitte noen ekstra timer med nesen i boken, for å kunne stille med det som trengs, både på eksamen og i ettertid. Stå på, så klarer man det man vil - det tror jeg virkelig på.