Kurs masternivå

Forhandlings­kompetanse for ledere

Bevisst eller ubevisst forhandler vi hver dag. Men hvor gode er vi egentlig som forhandlere? Dette kurset gir deg en unik teoretisk og praktisk tilnærming til hvordan du kan bli en bedre forhandler.

Hvorfor Forhandlingskompetanse for ledere?

I utøvelse av lederrollen forhandler vi med våre ansatte, kolleger, kunder eller leverandører. Vi forhandler for å komme frem til gode beslutninger i grupper, løse konflikter i organisasjonen og for å sikre avtaler på vegne av bedriften. For ledere er derfor solid forhandlingskompetanse en nødvendighet.

Evnen til å fremforhandle gode resultater avhenger av en kombinasjon av analytiske og mellommenneskelige egenskaper. Forhandlingsforskning gir oss klare retningslinjer og noen viktige verktøy vi kan benytte oss av.

Planlegging og strategi er kjernen innen forhandlinger og mye av forskningen har vært inspirert og motivert av eksperter på dette feltet.

Fokusområder

  • Hva er forhandlinger - hva vet jeg allerede og hva trenger jeg å vite?
  • Ulike typer forhandlinger
  • Forhandling i et team
  • Megling og konfliktløsning
  • Forhandlinger, strategi og taktikk
  • Verktøy for utforming av forhandlingsplan
  • Simulering og rollespill av ulike forhandlinger


HVEM PASSER KURSET FOR?

Kurset er primært rettet mot ledere og mellomledere i privat og offentlig sektor som ønsker å forbedre sin forhandlingsteknikk og bli mer bevisste på hvilke mekanismer som gjelder innen forhandlinger.

Kurset gjør deg bevisst på din egen forhandlingsevne og du lærer ulike forhandlingsteknikker gjennom simuleringer og praktiske øvelser. Du får også med deg praktiske verktøy som gjør deg i stand til å utforme en effektiv forhandlingsplan.

Kontakt oss

Har du spørsmål til dette kurset? Eller er du usikker på hvilke kurs eller studier som passer for deg? Ta kontakt, så hjelper vi deg!

Vi gleder oss til å høre fra deg!

Foreleser

Laura Traavik

Laura Mercer Traavik er førsteamanuensis ved institutt for ledelse og organisasjon.

Praktisk informasjon

Gjennomføring

Undervisningen er fra kl. 09.00 - 16.00 hver dag. 

Administrativt ansvarlige

 

Meld din interesse for dette kurset