Høyskolekurs

Ledelse og økonomisk kriminalitet

Kurset gir studentene kunnskap om hvordan økonomisk kriminalitet faktisk foregår og hvilke teorier som kan forklare virksomheters og individers kriminelle adferd.

Hvorfor Ledelse og økonomisk kriminalitet? 

Det er blitt et klart lederansvar å forhindre økonomisk kriminalitet. Likevel skjer økonomisk kriminalitet i og mellom virksomheter og individer i økende grad. Økonomisk kriminalitet er profittmotivert, lovstridige handlinger som begås innenfor en lovlig virksomhet, av en kriminell virksomhet eller i regi av kriminelle individer. Alvorlig økonomisk kriminalitet er gjerne koblet til organisert kriminalitet, og kurset gir derfor innsikt i kriminelle organisasjoner nasjonalt og globalt. Videre gir kurset deg kunnskap om hvordan økonomisk kriminalitet faktisk foregår og hvilke teorier som kan forklare virksomheters og individers kriminelle adferd. Du vil også lære om metoder for å forhindre og oppklare økonomisk kriminalitet.

 

Emneoversikt

  • Økonomisk kriminalitet: Eksempler og analyse av økonomisk kriminalitet
  • Organisert kriminalitet: Historikk og overblikk over organisert illegal aktivitet
  • Gransking av økonomisk kriminalitet: Få innsikt i hva som avslører økonomisk kriminalitet og hvordan etterforskningsarbeidet foregår.
  • Legale eller kriminelle organisasjoner og deres kultur: Få innsikt i hvordan kriminelle organisasjoner er organisert og hvordan de opererer.
  • Kriminalitetens årsaker og virkninger: Lær hva som er driverne bak hvitsnippkriminalitet – og hvilken rolle det spiller for utsatte organisasjoner.

Kontakt oss

Har du spørsmål til dette kurset? Eller er du usikker på hvilke kurs eller studier som passer for deg? Ta kontakt, så hjelper vi deg!

Vi gleder oss til å høre fra deg!

Praktisk informasjon

Oppstartsdato

Nettstudier: vår 2018
Bergen: vår 2018

Forkunnskaper og opptakskrav

  • Forkunnskaper: Det kreves ingen særskilte forkunnskaper i dette kurset.
  • Opptakskrav: Se opptakskrav for dette kurset.

Gjennomføring

Nettstudier: Studiestart er 15. januar med åpning av læringsplattformen itslearning. I tillegg tilbys to frivillige helgesamlinger ved Handelshøyskolen BI i Oslo, en i starten av semesteret og en nærmere eksamen.

Eksamensform

Kurset avsluttes med en prosjektoppgave som løses individuelt eller i grupper på inntil tre studenter.

Annen relevant informasjon

Søk nå