Film, TV og digitale medier
Lær om samspillet mellom det kreative og det økonomisk-administrative innen film, TV og nye medier.
- Norsk
- Deltid
- Studiepoeng: 7,5
- Pris: 12 405 kr
- Se timeplan
Hvorfor Film, TV og digitale medier?
Mer enn kanskje i noen andre bransjer, er man innen film, TV og digitale medier bransjene avhengig av et godt samspill mellom det kreative og kunstneriske på den ene siden, og det økonomiske og administrative på den andre. Bransjene er primært prosjektbaserte og hvert prosjekt kan være svært resurskrevende, noe som igjen stiller høye krav til økonomisk og administrativ kompetanse. Samtidig er slik kompetanse av liten verdi dersom den ikke ivaretar de kunstneriske og kreative prosessene som ligger til grunn for bransjenes verdiskapning.
Kurset tar et primært strategisk og økonomisk perspektiv på bransjene og består av tre hoveddeler. Først blir rammebetingelser og bransjestrukturer gjennomgått for å gi en oversikt over aktørene i de ulike sektorene og samspillet dem i mellom. Så tar vi for oss markedene hvor vi blant annet ser på publikumsmarkedet, markedene mellom produsenter, distributører og forhandlere samt arbeidsmarkedet. Til slutt bruker vi pengestrøm- og finansiell prosjekt-analyse for å lage break-even estimater for konkrete prosjekter og for bedre å forstå betydningen av den offentlige støtten, de forskjellige aktørenes økonomiske risiko, osv.
Selv om fokus er på de norske bransjene blir det lagt vekt på hvordan disse bransjene også fungerer internasjonalt.
Emneoversikt
- Kulturpolitisk perspektiv: norsk og internasjonal bransje
- Bransjestruktur og organisering
- Produksjon
- Markedsføring
- Distribusjon
- Fremvisning
- Spesielle økonomiske særtrekk
- Transaksjonsformer og rettighetsforvaltning
- Produkt- og pengestrøm
- Prosjektfinansiering
- Finansiell prosjekt-analyse
- Relasjoner til andre kreative bransjer
Praktisk informasjon
-
Dette kurset er på 7,5 studiepoeng. Kurset inngår i vår valgkursportefølje. Ta kontakt for mer informasjon om hvilke grader dette kan inngå i.
-
Generell studiekompetanse gir deg opptak til dette kurset. Du kan også søke på bakgrunn av realkompetanse.
Les mer om opptakskravene for dette kurset.
-
Det stilles ingen krav til forkunnskaper ut over opptakskravene.
-
Studentene evalueres gjennom en prosjektoppgave som går over to uker, og kan løses individuelt eller i gruppe på inntil fire studenter.
Kurset har fire oppgaver med innleveringsfrist før gjennomgang i klassen, hvorav tre av fire må være godkjent for å kunne gå opp til eksamen.
-
Undervisningsspråket er på norsk. Engelskspråkelige gjesteforelesere kan forekomme.
Pensumlitteratur på engelsk forekommer.
-
Pensumliste er tilgjengelig for søkere som er tatt opp på programmet inne på studentportalen. Brukernavn og passord til studentportalen får du tilsendt i forkant av studiestart.
-
Fakturering: Studieavgiften faktureres normalt i begynnelsen av hvert semester. Faktura vil du finne under Min faktura inne på studentportalen etter kursstart.
Se Priser ved Handelshøyskolen BI for fullstendig oversikt.Finansiering: Studiekontrakten inngås med deg og ikke din arbeidsgiver selv om arbeidsgiver betaler for studiet. Studiet er godkjent for tildeling av støtte fra Statens lånekasse for utdanning etter reglene for høyere og annen utdanning.
-
- Terje Gaustad, førsteamanuensis II ved institutt for kommunikasjon og kultur.