Samfunnsøkonomi
Få kunnskaper og ferdigheter som gjør deg i stand til å forstå hvordan økonomien påvirkes av endringer i nasjonale og internasjonale forhold, slik som konjunkturendringer og endringer i den økonomiske politikken.
- Norsk
- Deltid
- Studiepoeng: 7,5
- Pris: 12 825 kr
- Nettstudier
HVORFOR SAMFUNNSØKONOMI?
Samfunnsøkonomi dreier seg om hvordan begrensede ressurser skal benyttes for å tilfredsstille våre materielle behov. Noe grovkalibret skilles samfunnsøkonomifaget i to hovedblokker; mikroøkonomi og makroøkonomi. Mikroøkonomi fokuserer på enkeltindividers og bedrifters atferd, prisdannelsen i ulike typer markeder, hva som er en effektiv ressursbruk med mer. Makroøkonomi på sin side retter fokus mot samlestørrelser i det økonomiske liv og sammenhenger mellom disse størrelsene. Faget dreier seg blant annet om samlet verdiskaping i et land, konjunkturbevegelser, arbeidsledighet, generell prisstigning og underskudd eller overskudd i utenriksøkonomien og ikke minst hvordan man gjennom økonomisk politikk kan påvirke den makroøkonomiske utvikling.
EMNEOVERSIKT
- Markeder og prisdannelse på kort og lang sikt
- Effektivitet
- Markedsmakt
- Nasjonalregnskap og økonomisk indikatorer
- Arbeidsmarked og strukturell ledighet
- Penger, kreditt og valuta
- Konjunkturer
- Finanspolitikk
- Pengepolitikk
- Nasjoners velstand
Praktisk informasjon
-
Dette kurset er på 7.5 studiepoeng. Kurset kan brukes som frie studiepoeng i en Bachelor of Management. Kurset er obligatorisk for Bachelor i Markedsføringsledelse
Nettstudier: Kurset gjennomføres som en kombinasjon av webinarer, temabaserte videoer og andre relevante læringsaktiviteter.
Vi anbefaler å forberede deg til webinarer for best mulig faglig utbytte (min 60-90 minutter). Total arbeidsmengde for et kurs à 7,5 studiepoeng er ca 200 timer. -
Generell studiekompetanse gir deg opptak til dette kurset.
Les mer om opptakskravene for dette kurset.
-
Det stilles ingen krav til forkunnskaper ut over opptakskravene.
-
Studentene evalueres gjennom en tre timers individuell skriftlig eksamen.
Fra og med studieåret 2021/2022 er det ikke lenger arbeidskrav i kurset. Studenter som skal ta kontinuasjonseksamen fra og med høsten 2021, trenger ikke lenger å forholde seg arbeidskravet.
-
Undervisningsspråket er på norsk. Engelskspråkelige gjesteforelesere kan forekomme.
Pensumlitteratur på engelsk forekommer.
-
Pensumliste er tilgjengelig for søkere som er tatt opp på programmet inne på studentportalen. Brukernavn og passord til studentportalen får du tilsendt i forkant av studiestart.
-
Fakturering: Studieavgiften faktureres normalt i begynnelsen av hvert semester. Faktura vil du finne under Min faktura inne på studentportalen etter kursstart.
Se Priser ved Handelshøyskolen BI for fullstendig oversikt. -
- Lars Christian Bruno, førsteamanuensis ved institutt for samfunnsøkonomi
- Arne Fredrik Lyshol, høyskolelektor ved institutt for samfunnsøkonomi