Kulturforståelse og etikk i sikkerhetsledelse
Lær om ledelses- og sikkerhetsperspektivet for internasjonale operasjoner.
- Norsk
- Deltid
- Studiepoeng: 15
- Pris: 50 400 kr
- Oslo
- Se timeplan
Hvorfor Kulturforståelse og etikk i sikkerhetsledelse?
Dette programmet gir deg forståelse av kommunikasjonskompleksiteten i den kulturelle konteksten som du møter i utenlands- eller multinasjonale operasjoner. Undervisningen består av casebasert tilnærming og action-læring. Du får innsikt i mekanismen bak forhandlingsteknikk i sikkerhetsledelse.
God ledelse og forhandlingsadferd i konflikthåndtering på tvers av kultur, er i fokus. Programmet setter også søkelyset på etiske dilemmaer i internasjonale operasjoner med ytringsfrihet på tvers av kulturer som eksempel. Forståelsen av våre egne rolle i et team blir også belyst.
En av de tre samlingene gjennomføres i Roma: I et internasjonalt og flerkulturelt miljø i Italia, diskuterer vi kultur-, sikkerhets- og ledelsesperspektiver på blant annet flyktningkrisen i Europa og utfordringer i Midtøsten og Nord-Afrika.
EMNEOVERSIKT
- Kulturell intelligens i en globalisert verden
- Forståelse av norsk/skandinavisk kultur og ledelse
- Forhandlinger i krysskulturell kontekst
- Etiske og kulturelle dilemma ved internasjonale operasjoner
- Kulturforståelse og ledelse
- Ledelses- og sikkerhetsperspektivet for internasjonale operasjoner
Praktisk informasjon
-
Dette masterprogrammet er på 15 studiepoeng. Studiebelastningen er fordelt over tre intensive samlinger over ett semestre, og undervisningen foregår på dagtid (hele dager). To samlinger gjennomføres i Oslo. Siste samlingen er en studietur til Roma. Se timeplanen for mer detaljer.
Du må også beregne tid til veiledning, selvstudium, gruppearbeid og eksamen.
- Dette programmet kan inngå i graden Executive Master of Management med spesialisering i sikkerhetsledelse og kulturforståelse.
-
Det arrangeres normalt seks studiesamlinger, hver på 3-4 hele dager.
Som regel har kursene oppstart kl. 09.00 eller 10.00 på første undervisningsdag. Siste undervisningsdag avslutter som regel mellom kl. 15.00 til 18.00. Merk at variasjoner vil forekomme.
-
- Du har fullført bachelorgrad, tilsvarende 180 offentlig godkjente studiepoeng fra høyskole, universitet eller tilsvarende.
- Du har fylt 25 år.
- Du har fire års yrkeserfaring full tid. For søkere som har en fullført mastergrad fra før, kreves det tre års arbeidserfaring.
Les mer om opptakskravene for dette programmet.
Vi praktiserer fortløpende opptak frem til studiestart av hvert enkelt kurs og program. Les mer om søknadsprosessen.
-
Det stilles ingen krav til forkunnskaper ut over opptakskravene.
-
Kurset avsluttes med en prosjektoppgave som teller 60% av totalkarakteren, samt en 48 timers hjemmeeksamen som teller 40%. Prosjektoppgaven kan løses individuelt eller i gruppe på inntil tre studenter.
-
Undervisningsspråket er på norsk. Engelskspråklige gjesteforelesere kan forekomme. Pensumlitteratur på engelsk forekommer.
-
Pensumliste er tilgjengelig for søkere som er tatt opp på programmet inne på studentportalen.
-
Fakturering: Studieavgiften faktureres i etterkant av første samling. Fakturaen vil du finne under Min faktura inne på studentportalen.
Se Priser ved Handelshøyskolen BI for fullstendig oversikt over gjeldende studieavgifter.
Finansiering: Studiekontrakten inngås med deg og ikke din arbeidsgiver selv om arbeidsgiver betaler for studiet.
Studiet er godkjent for tildeling av støtte fra Statens lånekasse for utdanning etter reglene for høyere og annen utdanning.
"Som sjøforsikringsselskap selger Norwegian Hull Club tillit. Vi jobber for langsiktige kundeforhold med kunder og samarbeidspartnere over hele verden. For å lykkes er vi avhengige av å forstå hvordan kulturelle effekter og kulturell kontekst spiller inn ved f.eks. forhandlinger. Det finnes sjelden én fasit på hvordan man bør opptre i slike settinger, men gjennom kurset har jeg økt min kulturelle intelligens og lært å stille de gode spørsmålene, til nytte for både meg selv og for min arbeidsgiver."
Claims Manager, Head of Kristiansand office, Norwegian Hull Club
Forelesere
Kristian Alm er førsteamanuensis ved Institutt for kommunikasjon og kultur, på Handelshøyskolen BI. Noen av Alm sine ekspertområder omhandler samfunnsansvar, tillit i organisasjoner og ansattes ytringsfrihet.
Gillian Warner-Søderholm er instituttleder og førsteamanuensis ved institutt for kommunikasjon og kultur. Hun har jobbet med krysskulturell kommunikasjon i en årrekke, blant annet på oppdrag for Forsvaret og Stortinget. På BI har hun fire ganger blitt kåret til årets foreleser.
Hvordan gjennomføres kurs til våren?
Gjennomføringen av vårens kurs og programmer tilpasses hele tiden gjeldende smittevernanbefalinger fra myndighetene. Når det er nødvendig, vil undervisningsaktiviteter gjennomføres digitalt.
Timeplan
Oslo: Gjennomføring vår 2021
1. samling: 1. mars – 3. mars
2. samling: 7. april – 9. april
3. samling: 10. mai – 12. mai *Gjennomføres i Roma
Hjemmeeksamen: 26. mai - 28 mai
Prosjektoppgave: 10. juni
Vi tar forbehold om endringer i timeplanen.
- Norsk
- Deltid
- Studiepoeng: 15
- Pris: 50 400 kr
- Oslo