Digital kommunikasjonsledelse
Kunnskap og ferdigheter i digital kommunikasjon vil være avgjørende i markeder med tøff konkurranse. Dette masterprogrammet gir deg ferdigheter til forstå, analysere og lede morgendagens kommunikasjonsutfordringer.
- Norsk
- Deltid
- Studiepoeng: 30
- Pris: 94 600 kr
- Oslo
- Se timeplan
Hvorfor Digital kommunikasjonsledelse?
Digitalisering og nettverksteknologi har ført til raske og dramatiske endringer i måten vi kommuniserer på. Sosiale medieplattformer har skapt nye møteplasser og muligheter for å dele informasjon, kunnskap og erfaringer i et omfang menneskeheten aldri tidligere har sett. Utviklingen skjer i rekordfart og har dyptgripende konsekvenser for hvordan virksomheter og organisasjoner må forholde seg til omverdenen og eget tjenestetilbud.
Gjennom dette programmet tilegner du deg teori for å kunne forstå, analysere og håndtere digitale paradigmer, med et spesielt fokus på utfordringer og muligheter for et moderne arbeidsliv i det 21. århundre. Du lærer om sentrale drivkrefter for brukerinvolvering og dialog i sosiale nettverk, og får forståelse for hvordan sosiale nettverk skaper nye identiteter og ny selvforståelse i organisasjoner.
Den digitale hverdagen bidrar til krevende lederutfordringer. Behovet for kontinuerlig informasjons- og kommunikasjon i mange parallelle kanaler stiller skjerpede krav til organisering og koordinering av ressurser. Derfor går vi dette programmet i dybden på kunnskap om den sosiale dynamikken som nettverksteknologien åpner for. Du lærer å jobbe målrettet og strategisk med nye kommunikasjonsstrukturer.
Den tredje samlingen gjennomføres ved New York University, der du møter forelesere fra flere fakulteter, som Stern School of Business, og Arthur L. Carter Journalism Institute. De vil dele kunnskap, perspektiv og inspirasjon fra et land som på flere måter har vært i førersetet på forskning på disse områdene, teknologisk, økonomisk, juridisk og sosialt, på tvers av samfunnssektorer, som arbeidsliv, finans, kunnskapsutvikling og annet. Det gjelder også innsikt i maskinlæring og kunstig intelligens, basert på tilgang til store datamengder, Big Data, som muliggjør svært presise segmenteringer av mennesker og markeder.
EMNEOVERSIKT
- Digital kommunikasjon
- Ekstern kommunikasjon i digitale kanaler
- Big data, mennesker og maskiner
- Den digitale arbeidsplassen
- Fra data til innsikt
Tidligere studenter


Kristin Bergersen, kommunikasjonssjef:


Tor Arne Sandholt, Daglig leder HS Media:


Kristin Bergersen, kommunikasjonssjef:


Tor Arne Sandholt, Daglig leder HS Media:
Praktisk informasjon
-
Dette masterprogrammet er på 30 studiepoeng. Studiebelastningen er fordelt over fem eller seks intensive samlinger over to semestre, og undervisningen foregår på dagtid (hele dager). Se timeplanen for mer detaljer.
Du må også beregne tid til veiledning, selvstudium, gruppearbeid og eksamen.
- Dette programmet kan inngå i graden Executive Master of Management.
-
Det arrangeres normalt seks studiesamlinger, hver på 3-4 hele dager.
Som regel har kursene oppstart kl. 09.00 eller 10.00 på første undervisningsdag. Siste undervisningsdag avslutter som regel mellom kl. 15.00 til 18.00. Merk at variasjoner vil forekomme.
-
Programmet har en utenlandsmodul som BI anbefaler studentene å delta på. Utgifter til reise og opphold kommer i tillegg til ordinær studieavgift.
Den tredje samlingen, som blant annet omhandler E-demokrati, gjennomføres ved Department of Journalism ved New York University. Der møter vi forelesere fra dette universitetet og andre amerikanske fagmiljøer. Samlingen vil gi kunnskap, perspektiv og inspirasjon fra et land som på flere måter har vært i førersetet på disse områdene.
-
- Du har fullført bachelorgrad, tilsvarende 180 offentlig godkjente studiepoeng fra høyskole, universitet eller tilsvarende.
- Du har fylt 25 år.
- Du har fire års yrkeserfaring full tid. For søkere som har en fullført mastergrad fra før, kreves det tre års arbeidserfaring.
Les mer om opptakskravene for Executive Master of Management.
Vi praktiserer fortløpende opptak frem til studiestart av hvert enkelt program, eller til det er fulltegnet. Les mer om søknad og opptak ved BI.
-
Det stilles ingen krav til forkunnskaper ut over opptakskravene.
-
Studentene evalueres gjennom prosjektoppgave som teller 60% av totalkarakteren og en individuell 72 timers hjemmeeksamen som teller 40%. Prosjektoppgaven kan skrives individuelt eller i grupper på inntil tre personer. Alle eksamener må bestås for at vitnemål i programmet skal bli tildelt.
-
Undervisningsspråket er på norsk. Engelskspråklige gjesteforelesere kan forekomme.
Pensumlitteratur på engelsk forekommer.
-
Pensumliste er tilgjengelig for søkere som er tatt opp på programmet inne på studentportalen. Brukernavn og passord til studentportalen får du tilsendt i forkant av studiestart.
-
Fakturering: Studieavgiften faktureres normalt i to rater. Fakturaen vil du finne under Min faktura inne på studentportalen.
Se Priser ved Handelshøyskolen BI for fullstendig oversikt over gjeldende studieavgifter.
Finansiering: Studiekontrakten inngås med deg og ikke din arbeidsgiver selv om arbeidsgiver betaler for studiet.
Studiet er godkjent for tildeling av støtte fra Statens lånekasse for utdanning etter reglene for høyere og annen utdanning.
Forelesere
Guri Hjeltnes er professor i journalistikk og har en doktorgrad (dr. Philos) i historie fra Universitetet i Oslo. Hun er en anerkjent historiker, forfatter, journalist og politisk kommentator, og ble i 2011 utnevnt til medlem av 22. juli-kommisjonen.
Mona Solvoll har en doktorgrad (PhD) fra Handelshøyskolen BI og hovedfag i medievitenskap fra Universitetet i Oslo. Hun har blant annet forsket på sosiale medier og kommunikasjonsbransjen, og nylig om betalingsløsninger og digitale forretningsmodeller i lokalaviser.
Tor Bang er førsteamanuensis ved institutt for kommunikasjon og kultur, har en doktorgrad (PhD) fra Universitetet i Bergen og hovedfag i medievitenskap fra Universitetet i Oslo. Han har blant annet forsket mye på public relations, medieøkonomi og moderne medier.
"Digitalisering og stadig ny teknologi har ført til raske og hyppige endringer i måten vi kommuniserer på. Å være i forkant med kunnskap om digital kommunikasjon, vil helt klart være avgjørende i et marked med hard konkurranse."
Førsteamanuensis, institutt for kommunikasjon og kultur
Hvordan gjennomføres kurs til våren?
Gjennomføringen av vårens kurs og programmer tilpasses hele tiden gjeldende smittevernanbefalinger fra myndighetene. Når det er nødvendig, vil undervisningsaktiviteter gjennomføres digitalt.
Timeplan
Oslo: Gjennomføring høst 2020/vår 2021 - Avlyst
Vi tar forbehold om endringer i timeplanen.
- Norsk
- Deltid
- Studiepoeng: 30
- Pris: 94 600 kr
- Oslo