Identitet og merkevarebygging
Dette kurset lærer deg å bygge sterke merkevarer. Du får innsikt i merkevarenes kulturelle liv, samt de nødvendige prosessene og teknikkene for å bygge merkevarer internt i organisasjonen og eksternt mot kunder.
- Norsk
- Deltid
- Studiepoeng: 30
- Pris: 93 500 kr
- Oslo
- Se timeplan
Hvorfor Identitet og merkevarebygging?
Måten vi bygger, utvikler og leder merkevarer på er i dramatisk endring ‒ og det stiller nye krav til deg som merkevarebygger. Dette masterprogrammet gir deg innsikt og verktøy til å forstå og beherske moderne merkevarebygging.
For å lykkes med å bygge sterke merkevarer og kommunisere med forbrukeren gjennom et stadig voksende antall medier, må du ha kunnskap om både forbrukeren og det moderne individet. Det handler om å forstå, gjenkjenne og kartlegge livsstiler og trender. Hvordan kan du bruke ord, bilder og tegn som er på høyde med tiden, treffer forbrukeren riktig og skiller deg fra konkurrentene?
Her lærer du å se, analysere og håndtere visuelle trender i kulturen, inkludert hvordan du kan bruke digitale plattformer og sosiale medier for å bygge sterke, offensive merkevarer. Til slutt vet du hvordan du kan kommunisere merkevaren overbevisende og hvordan du bygger en sterk identitet i organisasjonen knyttet til verdier og kultur.
Emneoversikt
- Forbruker, forbruk og identitet: Du skal forstå tegn, symboler og stiltrekk i reklame, film, populærkultur og sosiale medier og hvordan du skal benytte disse i konkrete jobbsammenhenger.
- Merkevarebygging og merkevareidentitet: Du vil lære om utviklingen av og egenarten til det moderne samfunnet slik at bedriften du jobber for er bedre skikket til å møte fremtidens utfordringer og løfte merkevarebyggingen opp på et ledelsesnivå.
- Konsum og mediesamfunnet: Vi lever i et begjærsdrevet samfunn. Du vil forstå hvordan dette påvirker oss på individnivå slik at du kan ta i bruk mer sofistikerte verktøy for å kommunisere med og påvirke forbrukeren.
- Retorikk: Du lærer grunnstrukturen i all form for kommunikasjon.
- Organisasjonens identitet og omdømme: Du vil forstå hvordan man jobber internt i en bedrift eller organisasjon med kultur og verdier ‒ og hvordan medarbeiderne bidrar til et godt omdømme.
Hvem passer programmet for?
Dette masterprogrammet passer for deg som vil eller allerede jobber med markedsføring, merkevarebygging, produktutvikling, kundeatferd eller kommunikasjon.
Det er skreddersydd for alle som vil jobbe kreativt med kommunikasjon og innsikt i samtidskulturen, men også for de som er interessert i å skape en sterk bedriftskultur.
"Programmet var for meg et helt naturlig valg etter fire års praksis som markedsdirektør. Min første tanke var at jeg med denne erfaringen og tidligere teori, sammen med ny tilført teori fra Identitet og merkevareledelse, vil være mer skikket til å gjøre en forskjell i dagens marked, og i vår bransje som dreier seg om varehandel. Programmet leverer bra verdiskapning både for studenten og bedriften en jobber i - egentlig et must for alle ledere som står i en tøff konkurransesituasjon, som krever en systematisk og grundig strategisk tilnærming til dette."
Praktisk informasjon
-
Dette masterprogrammet er på 30 studiepoeng. Studiebelastningen er fordelt over fem eller seks intensive samlinger over to semestre. Undervisningen foregår på campus på dagtid (hele dager). Se timeplanen for mer detaljer.
Du må også beregne tid til veiledning, selvstudium, gruppearbeid og eksamen.
- Dette programmet kan inngå i graden Executive Master of Management.
-
-
Det stilles ingen krav til forkunnskaper ut over opptakskravene.
-
Studentene evalueres gjennom en prosjektoppgave som teller 60% av totalkarakteren og en individuell 72 timers hjemmeeksamen som teller 40%. Prosjektoppgaven kan skrives individuelt eller i grupper på inntil tre personer. Alle eksamener må bestås for at vitnemål i programmet skal bli tildelt.
-
Undervisningsspråket er på norsk. Engelskspråklige gjesteforelesere kan forekomme.
Pensumlitteratur på engelsk forekommer.
-
Pensumliste er tilgjengelig for søkere som er tatt opp på programmet inne på studentportalen. Brukernavn og passord til studentportalen får du tilsendt i forkant av studiestart.
-
Fakturering: Studieavgiften faktureres normalt i to rater. Fakturaen vil du finne under Min faktura inne på studentportalen.
Se Priser ved Handelshøyskolen BI for fullstendig oversikt over gjeldende studieavgifter.
Finansiering: Studiekontrakten inngås med deg og ikke din arbeidsgiver, selv om arbeidsgiver betaler for studiet.
Studiet er godkjent for tildeling av støtte fra Statens lånekasse for utdanning etter reglene for høyere og annen utdanning.
Video
I den korte filmen nedenfor forteller foreleserne Knut Kolnar og Morten William Knudsen om hvordan Identitet og merkevarebygging skal lære deg å ta riktige beslutninger når det gjelder merkevarer.
Fagansvarlige presenterer programmet
Forelesere
Knut Kolnar er filosof og Dr.art fra NTNU og Morten William Knudsen er økonom fra NHH.
Kolnar & Knudsen er et godt innarbeidet team, som har jobbet sammen i en årrekke med problemstillinger knyttet til identitet, merkevarebygging, kulturforståelse og trender. De er begge, på ulikt vis, involvert i forskningsprosjektet «Identitet og merkevarebygging», der de har oppsøkt noen av de mest kjente markedsførings-, PR-, trendspotting- og omdømmemålingsbyråene, både her hjemme og i sentre som New York og London. De er med andre ord vel oppdaterte på moderne merkevarebygging, innsikt, kultur og trender.
Timeplan
Oslo: Gjennomføring høst 2022/vår 2023
1. samling: 27. - 30.09
2. samling: 07. - 10.11
3. samling: 14. - 17.02 2023
4. samling: 20. - 23.03
5. samling: 18. - 20.04
Vi tar forbehold om endringer i timeplanen.
- Norsk
- Deltid
- Studiepoeng: 30
- Pris: 93 500 kr
- Oslo