Markedsorientert forretningsstrategi
Hvor mye og hvordan burde bedrifter investere i markedstiltak for å nå sine mål om salg og lønnsomhet? Dette programmet lærer deg å utvikle en god markedsorientert forretningsstrategi.
- Norsk
- Deltid
- Studiepoeng: 30
- Pris: 99 600 kr
- Oslo
- Se timeplan
HVORFOR MARKEDSORIENTERT FORRETNINGSSTRATEGI?
Markedet og omgivelsene rundt oss endrer seg hyppig ‒ og derfor må bedrifter raskt være i stand til å endre på strategi og planer for å lykkes. En viktig forutsetning her er at virksomheten har en strategi for inntektssiden.
En god forretningsstrategi handler om å utvikle en overordnet og helhetlig plan for tre sentrale ledelsesområder: Kundestrategi, produktstrategi og bedriftens merkevare (brand). Sammen bidrar disse tre til å sikre en trygg og inntektsgivende kundeportefølje, produkter som er attraktive, konkurransedyktige og lønnsomme, samt at man fremstår med et tydelig kundeløfte som forsterker kundeopplevelser og produkters attraktivitet.
Dette programmet lærer deg en effektiv metodikk for utvikling av markedsorienterte strategier. Du får også innsikt i praktiske analyseverktøy og hvordan du bygger sterke merkevarer.
PROGRAMMETS SAMLINGER
- Strategi og planlegging: I vår første samling fokuserer vi på hvordan du kan utvikle en markedsorientert forretningsstrategi. Hvordan identifisere og formulere mål, strategiske grep og tiltak? Vi ser også på valg av nøkkeltall og praktisk implementering av strategier, i tillegg til hvordan du kan organisere markedsarbeidet (kundesentrisk og markedsorientert).
- Analyser: I denne samlingen tar vi for oss kjøpsprosessen og kundereisen. Hva påvirker kundenes kjøpsatferd i en digital verden? Vi diskuterer hvordan man kan jobbe målrettet med segmenter, og du får innsikt i analyse av kunde- og produktportefølje, marked og konkurrenter.
- Kundestrategi: Hva slags strategi burde du velge for å tiltrekke, beholde og utvikle flere lønnsomme kunder og segmenter? I den tredje samlingen lærer du mer om områder som segmentering, Customer lifetime value (CLV), lojalitetsprogrammer, CRM og kundeservice.
- Produktstrategi: Få innsikt i hvordan din virksomhet påvirkes når man ser endringer i markedet og forbrukernes behov. Hvordan skal du tilrettelegge for økt vekst, lønnsomhet og markedsandel? Sentrale temaer vi tar opp er distribusjon, pris og tilbudskampanjer, samt produktutvikling.
- Merkestrategi og reklame: Hvordan utvikle sterke merkevarer? I programmets siste samling ser vi på differensiering og posisjonering av produkter og tjenester i markedet. Vi går også gjennom kreative kommunikasjonskonsepter, reklame i ulike mediekanaler og de viktigste virkemidlene innenfor salg og markedsføring.
Markedsorientert forretningsstrategi
Gikk du glipp av webinaret?
"Markedsorientert forretningsstrategi har gitt meg en god innføring i hvordan en markedsplan kan settes opp, og kombinasjonen med teori og praktisk øvelse fungerte fint. Jeg anbefaler programmet for alle som ønsker kompetanse i å oppnå en vellykket forretningsstrategi ved hjelp av analyser. "
Leder, Volvat Medisinske Senter Fredrikstad
Praktisk informasjon
-
Dette masterprogrammet er på 30 studiepoeng. Studiebelastningen er fordelt over fem intensive samlinger over to semestre. Undervisningen foregår på campus på dagtid (hele dager). Se timeplanen for mer detaljer.
Du må også beregne tid til veiledning, selvstudium, gruppearbeid og eksamen.
- Dette programmet kan inngå i graden Executive Master of Management.
-
-
Det stilles ingen krav til forkunnskaper ut over opptakskravene.
-
Studentene evalueres gjennom prosjektoppgave som teller 60% av totalkarakteren og en individuell 72 timers hjemmeeksamen som teller 40%. Prosjektoppgaven består av å utvikle en markedsorientert forretningsstrategi for en konkret virksomhet. Besvarelsen har to deler. Den første delen er et ledelsesdokument tilsvarende det man i praksis vil gjøre. Den andre delen er en faglig begrunnelse for den strategien som er valgt. Oppgaven kan skrives individuelt eller i grupper på inntil tre personer. Alle eksamener må bestås for at vitnemål i programmet skal bli tildelt.
-
Undervisningsspråket er på norsk. Engelskspråklige gjesteforelesere kan forekomme.
Pensumlitteratur på engelsk forekommer.
-
Pensumliste er tilgjengelig for søkere som er tatt opp på programmet inne på studentportalen. Brukernavn og passord til studentportalen får du tilsendt i forkant av studiestart.
-
Fakturering: Studieavgiften faktureres normalt i to rater. Fakturaen vil du finne under Min faktura inne på studentportalen.
Se Priser ved Handelshøyskolen BI for fullstendig oversikt over gjeldende studieavgifter.
Finansiering: Studiekontrakten inngås med deg og ikke din arbeidsgiver, selv om arbeidsgiver betaler for studiet.
Studiet er godkjent for tildeling av støtte fra Statens lånekasse for utdanning etter reglene for høyere og annen utdanning.
Foreleser

Bærekraftig forbruk
Lytt til podkast: Hvordan kan vi bli mer bærekraftige klesforbrukere?
Timeplan
Oslo: Gjennomføring høst 2022/vår 2023
1. samling: 12.09 - 14.09
2. samling: 21.11 - 23.11
3. samling: 16.01 - 18.01 2023
4. samling: 27.02 - 01.03
5. samling: 24.04 - 26.04
Vi tar forbehold om endringer i timeplanen.
- Norsk
- Deltid
- Studiepoeng: 30
- Pris: 99 600 kr
- Oslo