Spesialkurs

Coaching, selvledelse og emosjonell intelligens

I dette kurset utvikler du en væremåte og lederstil som sørger for at du får det beste ut av deg selv og de rundt deg.

Hvorfor Coaching, selvledelse og emosjonell intelligens?

Dette kurset ser på paradokser og dilemmaer ved ledelse og samarbeid, positiv psykologi og hvordan et positivt menneskesyn forandrer dine resultater

Mennesker har store ressurser, men trenger likevel gode hjelpere som kan bidra til å identifisere og utvikle talent og styrker. Den tradisjonelle ordre- og kontroll-ledelse må erstattes av nye former for ledelse; coaching.

Du lærer å bruke indre motivasjon, samt videreutvikle selvtillit, selvfølelse og mestringstro. Det finnes en rekke forskjellige grener innen coaching, og du får mulighet til å sette deg inn i blant annet atferdscoaching, kognitiv coaching, humanistisk coaching og eksistensiell coaching.

Du får også god kunnskap om spesialiseringer som ledercoaching, team- og kollegacoaching, idrettscoaching, selvcoaching, emosjonell coaching og livscoaching.

Etter endt kurs har du ervervet deg coachens "verktøykasse", som inneholder aktiv lytting, forløsende spørsmål, intuisjon, tilbakemelding og NLP. Du kommer til å ha god kjennskap til emosjonell intelligens og selvledelse, i tillegg til innsikt i både suksessfaktorer og fallgruver i coaching.

Emneoversikt

I løpet av kurset er vi innom blant annet følgende emner:

  • Coaching-fundamentet: Basismetoder i coaching, kommunikasjon og ulike muligheter for spesialisering.
  • Ulike formål: Her ser vi på hvordan man kan hjelpe seg selv, ledere og medarbeidere til å lykkes gjennom blant annet superledelse og selvledelse, vi ser på emosjonell intelligens (EQ) og også hvordan man som leder setter agendaen.
  • Ferdigheter og trening: Vi ser på hvordan utvikling av ferdigheter i coaching og vi jobber også praktisk med coaching for å prøve ut det vi har lært.


Hvem passer kurset for?

Dette kurset passer for deg som har grunnleggende innsikt i organisasjon og ledelse, og som ønsker å øke din selvinnsikt, selvledelse og evne til å få det beste ut av dine medarbeidere.

"Kurset gir deg mulighet til selvutvikling samt bli en bedre utgave av deg selv. Gjennom gode øvelser lærer du å bli en ressursperson for deg selv og andre, i og utenfor organisasjonen. "

Stig Ytterstad

Førstelektor, institutt for ledelse og organisasjon

Kontakt oss

Har du spørsmål til dette kurset? Eller er du usikker på hvilke kurs eller studier som passer for deg? Ta kontakt, så hjelper vi deg!

Vi gleder oss til å høre fra deg!

Slik lykkes du som deltidsstudent

Det er krevende å kombinere familie, jobb og studier. Derfor vil gode studievaner gjøre tilværelsen som deltidsstudent enklere. Her er noen tips!

Finansiering av deltidsstudier

Deltidsstudenter som har minst 50% studiebelastning (dvs. minst 15 studiepoeng per semester) er berettiget til å søke lån og stipend fra Statens lånekasse for utdanning. Les mer

Praktisk informasjon

Oppstartsdato

Oslo/nett: 28. februar 2018

Kurset starter via vår nettlæringsplattform itslearning 10. februar

Timeplan

Oslo/nett: Gjennomføring vår 2018

1. samling: 28.02
2. samling: 12.04
3. samling: 14.05

Tidspunkt: 09:00 - 17:00


Vi tar forbehold om endringer i timeplanen.

Forkunnskaper og opptakskrav

  • Forkunnskaper: Deltakerne bør ha grunnleggende innsikt i organisasjon og ledelse.
  • Opptakskrav: Se opptakskrav for dette kurset.

Gjennomføring

Blandet læring: Kurset gjennomføres over ett semester som en kombinasjon av undervisning via nett og med tre heldagssamlinger i Oslo. Hver samling gjennomføres over en dag.

Eksamensform

Kurset avsluttes med en prosjektoppgave som deles ut første kursdag. Oppgaven løses individuelt. Prosjektoppgaven skal ha max 15 sider.

Administrativt ansvarlig

Annen relevant informasjon

Når kan jeg søke?