Spesialkurs

Coaching, selvledelse og emosjonell intelligens

I dette kurset utvikler du en væremåte og lederstil som sørger for at du får det beste ut av deg selv og de rundt deg.

Hvorfor Coaching, selvledelse og emosjonell intelligens?

Dette kurset ser på paradokser og dilemmaer ved ledelse og samarbeid, positiv psykologi og hvordan et positivt menneskesyn forandrer dine resultater

Mennesker har store ressurser, men trenger likevel gode hjelpere som kan bidra til å identifisere og utvikle talent og styrker. Den tradisjonelle ordre- og kontroll-ledelse må erstattes av nye former for ledelse; coaching.

Du lærer å bruke indre motivasjon, samt videreutvikle selvtillit, selvfølelse og mestringstro. Det finnes en rekke forskjellige grener innen coaching, og du får mulighet til å sette deg inn i blant annet atferdscoaching, kognitiv coaching, humanistisk coaching og eksistensiell coaching.

Du får også god kunnskap om spesialiseringer som ledercoaching, team- og kollegacoaching, idrettscoaching, selvcoaching, emosjonell coaching og livscoaching.

Etter endt kurs har du ervervet deg coachens "verktøykasse", som inneholder aktiv lytting, forløsende spørsmål, intuisjon, tilbakemelding og NLP. Du kommer til å ha god kjennskap til emosjonell intelligens og selvledelse, i tillegg til innsikt i både suksessfaktorer og fallgruver i coaching.

Emneoversikt

I løpet av kurset er vi innom blant annet følgende emner:

  • Coaching-fundamentet: Basismetoder i coaching, kommunikasjon og ulike muligheter for spesialisering.
  • Ulike formål: Her ser vi på hvordan man kan hjelpe seg selv, ledere og medarbeidere til å lykkes gjennom blant annet superledelse og selvledelse, vi ser på emosjonell intelligens (EQ) og også hvordan man som leder setter agendaen.
  • Ferdigheter og trening: Vi ser på hvordan utvikling av ferdigheter i coaching og vi jobber også praktisk med coaching for å prøve ut det vi har lært.

Hvem passer kurset for?

Dette kurset passer for deg som har grunnleggende innsikt i organisasjon og ledelse, og som ønsker å øke din selvinnsikt, selvledelse og evne til å få det beste ut av dine medarbeidere.

"Kurset gir deg mulighet til selvutvikling samt bli en bedre utgave av deg selv. Gjennom gode øvelser lærer du å bli en ressursperson for deg selv og andre, i og utenfor organisasjonen. "

Stig Ytterstad

Førstelektor, institutt for ledelse og organisasjon

Kontakt oss

Har du spørsmål til dette kurset? Eller er du usikker på hvilke kurs eller studier som passer for deg? Ta kontakt, så hjelper vi deg!

Vi gleder oss til å høre fra deg!

Praktisk informasjon

Oppstartsdato

Oslo/nett: 14. september 2017

Timeplan

Nett: Gjennomføring høst 2017

1. samling: 14.09
2. samling: 12.10
3. samling: 16.11

Tidspunkt: 09:00 - 17:00


Vi tar forbehold om endringer i timeplanen.

Gjennomføring

Oslo: Kurset gjennomføres over ett semester med tre heldagssamlinger. Hver samling er på to dager og gjennomføres ved Handelshøyskolen BI i Oslo.

Nettstudier: Kurset gjennomføres over ett semester via undervisningsplattformen It’s Learning. I tillegg gjennomføres tre heldagssamlinger. Hver samling gjennomføres over en dag ved Handelshøyskolen BI i Oslo.

Eksamensform

Kurset avsluttes med en prosjektoppgave som deles ut første kursdag. Oppgaven løses individuelt. Prosjektoppgaven skal ha max 15 sider.

Kursansvarlig

  • Stig Ytterstad, førstelektor ved institutt for ledelse og organisasjon

Forkunnskaper

Deltakerne bør ha grunnleggende innsikt i organisasjon og ledelse.

Opptakskrav

Se opptakskrav for dette kurset.

Kostnader

Se Priser ved Handelshøyskolen BI for fullstendig oversikt.

Pensum

Vi sender ut pensumlister til alle studenter i god tid før kurset starter. Ønsker du en oversikt over pensum før du bestemmer deg, kan du bestille det her.

Søk nå