Rekruttering, intervjuteknikker og nyansattes læringsprosesser
Dette kurset gir deg innsikt i optimale intervjuteknikker, rekrutteringsprosesser og den viktige læringsprosessen for nyansatte.
- Norsk
- Deltid
- Studiepoeng: 7,5
- Pris: 17 800 kr
- Oslo
- Se timeplan
Hvorfor Rekruttering, intervjuteknikker og nyansattes læringsprosesser?
Å finne og utvikle gode medarbeidere er avgjørende for enhver bedrift, men mange bruker tradisjonelle rekrutteringsmetoder, som ikke sikrer optimal uttelling. Dette gjelder ikke minst bruken av psykologiske tester, hvor man ikke nødvendigvis har kunnskap til å evaluere resultatene. Referansesjekk og ustrukturerte jobbintervjuer er ofte eneste seleksjonsmetode, noe som gir lav treffsikkerhet. Ansettelsesprosessen kan gjøres på en atskillig mer effektiv måte og dermed gi økt produktivitet.
Dette er blant temaene vi belyser grundig i dette kurset, der vi fokuserer på hele ansettelsesprosessen, fra stillingsbeskrivelse til hvordan du gjennomfører effektive og pålitelige rekrutteringsprosesser.
Rekrutteringen er dessuten ikke i mål før den nye medarbeideren er blitt et etablert medlem av organisasjonen. Derfor får du også verktøy for opplæringsplaner. Disse inkluderer både formelle og uformelle læringsarenaer, for å sikre en best mulig læringsprosess for nye medarbeidere.
I dette kurset får deltakerne en innføring i ulike seleksjonsmetoder, deres nytteverdi og effektivitet. Det vil bli lagt vekt på intervjuet som arbeidsredskap og hvilke krav organisasjoner må stille til bruk av psykologiske tester. Teorier om personlighet, intelligens og kreativitet vil være nødvendig bakgrunnskunnskap for bruk av testene, sammen med etiske betraktninger tilknyttet utvalgsprosessen.
Du kan søke om sertifisering fra DNV GL. Kurseksamen teller da som sertifiseringseksamen.
Les mer om sertifisering av rekrutteringspersonell.
Emneoversikt
Noen av emnene du skal i gjennom er:
- Analyse: Ulike utvalgsmetoder, deres effektivitet og nytteverdi og fundamentet for utvalgsprosessen
- Psykologi: Psykologiske grunnbegreper for rekruttering og læring, krav til og oversikt over psykologitester. Vi ser også på selve jobbintervjuet.
- Sosialisering: Nyansattes læringsprosesser, formelle og uformelle sosiale fellesskap for læring og kunnskapsutvikling, etablerte kollegaer som mentorer og forbilder
Hvem passer kurset for?
Kurset passer for alle som er involvert i ansettelsesprosesser eller opplæring av nyansatte.
Praktisk informasjon
-
Dette kurset er på 7,5 studiepoeng. Kurset gjennomføres over ett semester med tre heldagssamlinger. Hver samling er på to dager. Studentene må påberegne noe tid til forberedelser utenom ordinær undervisningstid for presentasjoner i klassen.
- Dette kurset kan inngå i graden Bachelor of Management.
-
Generell studiekompetanse gir deg opptak til dette kurset. Du kan også søke på bakgrunn av realkompetanse.
Les mer om opptakskravene for dette kurset.
Vi praktiserer fortløpende opptak frem til studiestart av hvert enkelt kurs. Les mer om søknadsprosessen.
-
Det stilles ingen krav til forkunnskaper ut over opptakskravene.
-
Kurset avsluttes med en tre timers individuell skriftlig eksamen.
-
Undervisningsspråket er på norsk.
-
Pensumliste er tilgjengelig for søkere som er tatt opp på programmet inne på studentportalen. Brukernavn og passord til studentportalen får du tilsendt i forkant av studiestart.
-
Fakturering: Studieavgiften faktureres normalt i begynnelsen av hvert semester. Faktura vil du finne under Min faktura inne på studentportalen etter kursstart.
Se Priser ved Handelshøyskolen BI for fullstendig oversikt.Finansiering: Studiekontrakten inngås med deg og ikke din arbeidsgiver selv om arbeidsgiver betaler for studiet. Studiet er godkjent for tildeling av støtte fra Statens lånekasse for utdanning etter reglene for høyere og annen utdanning.
Forelesere
Ida Katrine Birkeland er førsteamanuensis ved Institutt for kommunikasjon og kultur. Noen av hennes ekspertområder er digital ledertrening, problemløsning og organisasjonspsykologi.
Ole Iversen er førsteamanuensis II ved Institutt for ledelse og organisasjon. Et av hans ekspertområder er rekruttering.
Video
I videoen under gir førsteamanuensis Ole Iversen fem tips til jobbintervju; 1) ha et bevisst forhold til hvordan du presenter deg selv i sosiale medier, 2) sett deg inn i bedriftens verdier, 3) tenk på hvordan du skal presentere deg selv i intervjuet, 4) knytt dine egenskaper opp mot ulike situasjoner - gi gode eksempler, og 5) forbered dine styrker og svakheter på forhånd.
5 tips til jobbintervjuet
Hvordan gjennomføres kurs til våren?
Gjennomføringen av vårens kurs og programmer tilpasses hele tiden gjeldende smittevernanbefalinger fra myndighetene. Når det er nødvendig, vil undervisningsaktiviteter gjennomføres digitalt.
Timeplan
Oslo: Gjennomføring vår 2021
1. samling: 11.02 - 12.02
2. samling: 18.03 - 19.03
3. samling: 05.05 - 06.05
Vi tar forbehold om endringer i timeplanen.
- Norsk
- Deltid
- Studiepoeng: 7,5
- Pris: 17 800 kr
- Oslo