-

Ufattelig viktig å holde seg oppdatert

Da oljebransjen gikk ned i knestående for fem år siden, skjønte Michael Phillips McNeil (38) at han måtte ta grep. Slik hjalp BI Executive ham med å ta karrieren et steg videre.

Michael McNeil jobber i oljeserviceselskapet Schlumberger som Sales Engineer i Norges oljehovedstad Stavanger. Ved siden av fulltidsjobben studerer han markedsføringsledelse med fordypning i salg på BI Executive.  

Det gjør han fordi han ønsker å hele tiden utvikle seg og jobbe mot nye mål.

– Det er ufattelig viktig å holde seg oppdatert og ta utdannelse i voksen alder. Arbeidsmarkedet blir jo bare mer og mer konkurranseutsatt, så det er viktig å henge med, sier han og legger til: "Jeg tror det framover vil være enda mer behov og kanskje til og med et krav om at man tar videreutdanning".

Bilde av to studenter som ser på en PC

Har du også behov for å friske opp kunnskapen?
Les mer om vårt videreutdanningstilbud. Vi har alt fra små nettkurs til program og hele grader. Tilpasset for deg som vil lære mens du jobber.

Fra boring til selger

McNeil har jobbet i Schlumberger i over ti år. For noen år siden bestemte han seg for å skifte retning innad i det internasjonale oljeserviceselskapet. Kjeledressen og verneutstyret ble byttet ut med nystrøken skjorte og slips.

– Jeg har en teknisk bakgrunn innen oljenæringen, hvor jeg har jobbet både offshore og på land. Men etter hvert fant jeg ut at jeg ønsket å ta mer utdannelse og bevege meg mot en salgsstilling, sier McNeil.

Se også: Oversikt over alle studiene og kursene du kan ta på BI

Da oljebransjen fikk et dupp i 2016, bestemte han seg for å begynne på videreutdanning.

– Den nye kunnskapen har absolutt gjort meg til en bedre selger. Jeg har lært mye om hvordan jeg skal forstå kundens behov og hva som bør være i fokus. Det er et bredt studie hvor vi har tatt for oss alt fra produktutvikling til etikk og bærekraft, sier han.

BI Executive

Videreutdanning for deg som enten vil ta karrieren til et nytt nivå eller trenger faglig påfyll

Tilbyr over 200 kurs og programmer innen åtte forskjellige fagfelt som du kan ta ved siden av jobb

9 av 10 Executive-studenter oppgir å ha fått høyere lønn etter å ha bestått videreutdanning på BI

STUDERER VED SIDEN AV JOBB:
Michael McNeil tar en bachelor i markedsføring på BI ved siden av fulltidsjobben som selger i oljeserviceselskapet Schlumberger.

Attraktivt tilbud

McNeil er en av mange som velger å kombinere jobb med studier på BI, og han holder fortsatt på med studiene. På BI Executive kan du ta både frittstående kurs hvis du ønsker en faglig oppdatering innenfor et område, eller som en del av en bachelor- eller mastergrad.  

McNeil forteller at det å jobbe i oljebransjen i 2021 både er spennende og krevende -  og ikke minst «løye», som han beskriver det på skikkelig Stavanger-dialekt.

–  Det er et enormt fokus på utvikling av mer bærekraftig energi. Vi ser at de som før var oljeselskap er eller er på vei til å bli energiselskap.

Les også: Derfor bør du ta videreutdanning på BI

McNeil er medlem av Industri Energi, LOs fjerde største forbund. De samarbeider med BI om videreutdanning, slik at medlemmene har mulighet til å skaffe seg nødvendig kunnskap og innsikt for å håndtere endringer og utvikle løsninger.

– Videreutdanningen til BI er et veldig relevant og attraktiv tilbud til våre medlemmer som er i full jobb, sier Barbro Auestad, leder for kompetanseutvalget i Industri Energi.

Bilde av to studenter som ser på en PC

Hvilken videreutdanning passer deg?
Les mer om vårt videreutdanningstilbud. Vi har alt fra små nettkurs til program og hele grader. Tilpasset for deg som vil lære mens du jobber.