-

Informasjon om koronaviruset

10. mars 2020

Viktig informasjon og oppdateringer om BIs beredskap i forbindelse med utbruddet av koronaviruset (COVID-19).

BI publiserer viktig informasjon og fortløpende oppdateringer om beredskap og tiltak i forbindelse med utbruddet av koronaviruset (COVID-19) på engelske sider. Nedenfor følger en kortversjon av informasjonen på norsk:

BI følger gjeldende råd og informasjon fra Verdens Helseorganisasjon (WHO), Folkehelseinstituttet (FHI) og Utenriksdepartementet (UD). Vi ber studenter, ansatte og gjester om å gjøre det samme. 

Alle BIs campuser er åpne og vi oppfordrer alle studenter til å fortsette sin studiehverdag som normalt og behandle alle medstudenter med respekt. BI har iverksatt hygienetiltak på samtlige campuser og oppfordrer studenter og ansatte til å unngå håndhilsing. 

Det er foreløpig ingen tilfeller der studenter eller ansatte har fått påvist smitte. BI ber om at studenter registrerer seg her dersom de er smittet eller satt i karantene.

Dersom utviklingen av koronaviruset i Norge fører til konsekvenser for undervisning og/eller eksamensgjennomføring vil berørte studenter få informasjon direkte på e-post. Studenter som har utenlandsmodul(er) som del av sitt studieprogram/kurs vil motta informasjon på e-post.

Informasjon om viruset

FHI har opprettet en side med oppdatert og utfyllende informasjon og råd til befolkningen om koronaviruset (COVID-19). Her finner du informasjon om:

  • Hvordan unngå infeksjon
  • Hvordan forebygge smitte
  • Hvordan smitter luftveisinfeksjoner?
  • Råd for de som har oppholdt seg i områder med pågående smitte
  • Informasjon om karanteneanbefalinger
  • Fakta om koronaviruset

Har du vært på reise?

Personer som de siste 14 dagene har oppholdt seg i et område med vedvarende spredning bør skal være i karantene i 14 dager etter returnering til Norge. De bes følge med på tegn til luftveisinfeksjon (feber, hoste og andre luftveissymptomer) og ta kontakt med helsetjenesten per telefon ved symptomer. 

Reiseråd

Se UDs reiseråd og nyheter her.

For langtidsopphold, følg råd oppdaterte råd fra FHI og Verdens helseorganisasjon (WHO).

Reisende oppfordres til å registrere seg på www.reiseregistrering.no i tilfelle Utenriksdepartementet kommer med oppdateringer.

Studenter i utlandet

BI har studenter på utveksling i Australia, Asia, Europa, Sør-Afrika og Nord-Amerika. Studentenes sikkerhet er BIs høyeste prioritet. De har alle blitt informert om å følge råd fra vertsskolene. 

Kontaktinformasjon:

Utvekslingsstudenter og pårørende:
Kontakt: international.office@bi.no

Studenter som er bekymret og trenger noen å snakke med:
Kontakt: counselling@bi.no

Mediekontakter:
Ole Petter Syrrist-Leite: ole.p.syrrist-leite@bi.no og Henrik Stølen: henrik.stolen@bi.no

;
Du kan også se alle nyheter her.