-

Livet leves for å lære

11. februar 2020

For å ytterligere styrke samarbeidet med nærings- og arbeidsliv i Midt-Norge, har Handelshøyskolen BI – campus Trondheim opprettet en ny stilling. Vi ønsker med stor glede vår nye Business Development Manager, Morten Solheim, velkommen!

- Gratulerer med ny jobb! Hvordan har den første måneden vært? 
Det har vært en fantastisk start. Spenning, usikkerhet og glede. Alt som hører med en ny jobb. Men må trekke frem den åpne og inkluderende mottakelsen jeg har fått fra nye kollegaer, det er godt å kjenne seg så velkommen. 

Morten Solheim.jpg

- Hvilke forventninger har du til denne nye stillingen? 
For meg har dette vært en etterlengtet og fjern drøm, som nå plutselig gikk i oppfyllelse og ble en realitet. Jeg ønsker å komme mye tettere på, og i direkte dialog med næringslivet, for å kunne sette meg inn i de utfordringene og de behovene våre kunder har. Det er nettopp i denne samspillsfasen jeg føler størst tilfredstillelse, når man ser at de rådene man gir og den prosessen man sammen setter i gang, gir ønsket resultat. Derfor vil nok mine forventninger være å skape nye magiske hverdagsøyeblikk.

- Hvorfor BI? 
Jeg må kunne stå 100% for det selskapet og produktet jeg skal fremme og formidle. Når jeg nå kan fronte Handelshøyskolen BI som er rangert som nr. 1 i Norden og blant de beste handelshøyskolene i Europa, ja da fremstår dette som en perfekt mulighet for meg.

Jeg opplever at BI som utdanningsinstitusjon er svært påkoblet nærings- og arbeidslivet. Årlig skriver de 1400 heltidsstudentene ved campus Trondheim prosjektoppgaver koblet opp mot reelle case og reelle bedrifter. BI etterstreber og er flink til å gi noe tilbake til regionen, gjennom oppgavesamarbeid og internship med lokale og regionale aktører.

-Hvilken bakgrunn har du, og hvordan kan dette bidra inn i kontakten med nærings- og arbeidsliv i regionen? 
Jeg har vært heldig og hatt flere roller, blant annet som leder og regionsansvarlig innen salg, med kunder innen shipping, offshore, oppdrett, næringsmiddelindustrien, energibransjen, forsvaret og entreprenørbransjen. Som leder har jeg fått god kjennskap til hva som er viktig for at man som leder, ansatt og organisasjon skal kunne lykkes.

Med feil, utdatert eller for lite kunnskap oppstår det fort uheldige og krevende situasjoner som kan koste bedriften og de ansatte mye. Jeg har selv vært så heldig å ha en arbeidsgiver som har investert tid og penger slik at jeg kunne gjennomføre en bachelor- og en mastergrad, dette ble gjennomført i voksen alder, og jeg har også her fått kjent på kroppen hva dette krever av deg som person og hvilken enorm verdi dette gir deg og din bedrift.

I dagens arbeidsmarked er det en økende knapphet på gode ressurser, derfor vil nok de bedriftene som satser og investerer i sine ansatte lykkes i større grad enn sine konkurrenter.

- Hvilken kompetanse ser du behov for i regionen? 
Ser vi på de som lykkes i næringslivet er det ofte de som har fokus på sin viktigste ressurs -de ansatte. Da handler det i stor grad om å få teamet og organisasjon til å prestere godt sammen, skape den riktige kulturen for de oppgavene som skal løses. Men man må evne å gripe de kravene og forventningen som følger dagens markedet. Vi ser at det er et sterkt økende fokus på bærekraft og digitalisering, og her må jeg igjen fremheve BI og hvordan man legge til rette for at næringslivet skal kunne få denne kunnskapen. Fremtidens ansatte vil i mye større grad kreve at den organisasjonene man velger å arbeid for, har et bærekraftig fokus.

- Hva kan du og BI bidra med? 
Hos BI finner man garantert noe som passer, enten man er ute etter en hel grad, et kortere kurs eller en solid faglig oppdatering. For oss er det viktig å kunne levere en markedsorientert og relevant portefølje som treffer bredt.

BI tilbyr en rekke kurs og programmer innenfor følgende kategorier:

  • Lede mennesker og prosjekter
  • Strategi, innovasjon og bærekraft
  • Markedsføring og kommunikasjon
  • Programmer for offentlig sektor og utvalgte bransjer
  • Finans, økonomi og styring
  • Digitalisering og analytics
  • Organisasjonsutvikling og Human Resource Management

Jeg håper å kunne bidra med min kunnskap slik at de som ønsker å skape muligheter for seg eller sin organisasjon får gjennomført dette på en optimal måte. Videre ønsker jeg sammen med BI å skape interessante krysningspunkter for alle våre kunder. Jeg vil gjerne ha innspill og forslag om det er noen som ønsker å gjøre noe sammen med oss.

Fem kjappe om Morten:

Alder: 48 år

Bosted: Malvik

Ledererfaring: Som styreleder, regionsleder og i Dormakaba`s nasjonale ledergruppe.

Favoritt fagfelt: ledelse, team og organisasjonsutvikling

Favoritt sitat: «folk vil glemme hva du sa, folk vil glemme hva du gjorde, men folk vil ikke glemme hvordan du fikk dem til å føle seg» - Maya Angelou.

;
Du kan også se alle nyheter her.