-

Milliontildeling fra Forskningsrådet til startup-prosjekt

29. april 2020

To studenter ved entreprenørskapslinjen på Handelshøyskolen BI og en student ved NBMU har gjennom samarbeidsprosjektet "Tap.it" fått tildelt en million kroner av forskningsrådets STUD-ENT-ordning.

Tap.it-prosjektet utvikler et system som skal skaffe data og gi bedre beslutningsstøtte slik at man kan øke matsikkerheten i produksjon og distribusjon av øl fra små- og mellomstore bryggerier. Ved å ta i bruk ny sensorteknologi skal prosjektet bidra til bedre arbeidsprosesser og tettere dialog med kunder og sluttbrukerne innen Horeca-segmentet.

The Tap Company 4

-Det er selvfølgelig svært gøy å få støtte fra forskningsrådet. Det betyr at det ikke bare er vi som har troen på at dette kommer til å fungere. Vi har jobbet mye med denne forretningsideen sammen med et team fra NMBU i Ås og vi er nå klare til å teste konseptet i samarbeid med krevende kunder her i Oslo, sier Simon Rhode Larsen, som sammen med medstudent Petter Hageberg og Balder Grennes Klanderud fra NBMU er gründerne bak prosjektet.

Simon og Petter driver også selskapet «The Tap Company AS», med tilholdssted i BIs startup hub i Nydalen, hvor de gjennom driften har skaffet viktig innsikt i markedet de nå skal begi seg inn i.

-Det at vi får denne støtten gjør at vi på svært kort tid kan komme oss gjennom testfasen og begynne å utvikle den kommersielle løsningen. Målet er at vi gjennom vårt nettverk kan skape en norsk teknologiselskap som leverer produkter og tjenester til bryggeri og drikkevaremarkedet i og utenfor Norge, sier han.

The Tap Company leverer service og tekniske løsninger til servering av øl, vin og sprit til restauranter og barer.  De to gründerne fra BI har begge erfaring fra utelivsbransjen, og gjennom samarbeidet med NMBU, som besitter teknisk kompetanse, ble prosjektet en realitet.

Styrker entreprenørskapskultur

STUD-ENT-ordningen er et initiativ fra regjeringen gjennom Forskningsrådet rettet mot studenter og kandidater fra universiteter og høyskoler, som vil prøve seg på gründervirksomhet og videreutvikle forretningspotensialet i idéer de har fått gjennom studiene.

– Mer gründermentalitet vil hjelpe Norge gjennom omstillingen som vi vet vi skal igjennom. STUD-ENT skal styrke entreprenørskapskulturen ved universitetene og høgskolene. Klimakrisen og koronakrisen aktualiserer dette mer enn noen gang. Jeg synes det er inspirerende og spennende å se at neste generasjon tenker stort, sier næringsminister Iselin Nybø i en pressemelding.

Ordningen er også et viktig virkemiddel for lærestedene ved at de utvikler en kultur for entreprenørskap og kommersialisering av offentlig finansiert forskning og skaper tettere samarbeid mellom studenter og forskere. 

– Poenget med studentinnovasjon er ikke bare å skape bedrifter, men å utruste studentene med en innovasjonstankegang som de tar med seg ut i arbeidslivet. Slik skaper vi morgendagens næringsliv sier administrerende direktør John-Arne Røttingen i Forskningsrådet.  

Om entreprenørskap på BI

  • Bachelorgraden gir en innføring i de verktøyene som trengs for å starte egen bedrift eller innovere eksisterende firmaer, fra utvikling av konseptet til markedsføring og drift.
  • Som del av dette studiet kal du starte din egen studentbedrift, sammen med noen av dine medstudenter. Dette gir deg praktisk erfaring, og det er ikke bare teoretisk: bedriften skal nå et minstekrav for omsetning.
  • I tillegg til fag og praktiske utfordringer du får studenter også mulighet til å tilpasse graden med internship eller utveksling.
;
Du kan også se alle nyheter her.